Egyszerűen csak játszanunk kell

   

Láday Tamás nagyon hajtós, kemény mérkőzésre számít, Galló Vilmos szerint pedig azt kell csinálni, amit tudunk, és nem szabad túlbonyolítanunk a játékot. Egy hátvédet és egy csatárt kérdeztünk a Hollandia elleni nagyon fontos mérkőzés előtt.

Mint írtuk,  Magyarország juniorválogatottja a divízió 1/B csoportba jutásért játszik pénteken 16.30-kor a miskolci világbajnokságon. Eddig mindhárom meccset nyertük, csakúgy, mint a hollandok. Rich Chernomaz szövetségi edző szerint mindkét csapatra komoly kihívás vár. A mérkőzésre a belépés ingyenes, az eseményeket az MJSZ Youtube-csatornáján élő online közvetítésben is nyomon követhetik.

 Alap_Illustrator

Hogy értékeli az eddigi 3 meccset?

Összességében elégedett vagyok az eddigi meccseinkkel. A végén mindegyiket nagy különbséggel nyertük. Bár eddig minden meccsen kellett egy harmad, hogy belerázódjunk. Remélem, a hollandok ellen az első perctől nyomni fogunk.

A hollandok játékát meccsen vagy videón elemzik?

Az edzők több holland mérkőzést is megnéztek, és elemezték a látottakat. Csütörtökön gyakoroltuk az edzésen a letámadást és a védekező harmadbeli játékot. Majd a pénteki mérkőzés előtt videón elemezzük az eddigi meccseket és korrigáljuk a hibákat.

Milyen meccsre számít pénteken?

Sokan úgy vélik, hogy a pénteki lesz a feljutást eldöntő meccs, de mi ugyanúgy készülünk, mint a többi ellenfélre. Nagyon hajtós, kemény mérkőzésre számítok.

Mit kell jobban csinálnunk a hollandok ellen, mint eddig, ha nyerni akarunk?

Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk az elsőtől az utolsó percig. Szerintem a legfontosabb, hogy fejben végig ott legyünk.

Eddig nem volt hatványozottan fontos a védekezés, pénteken más meccs lesz ebből a szempontból is? 

Természetesen más lesz, mint a többi, de erre többek között a csütörtöki edzésen már felkészültünk. Első a védekezés, támadni lesz lehetőségünk, ebben biztos vagyok.

Alap_Illustrator

A holland válogatottat látták élőben játszani vagy videón elemezik őket?

Amikor edzésen voltak, bele-bele néztünk, de olyan nagyon nem elemeztük ki a játékukat. Úgy gondolom, hogy nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, mert ha mindenki megcsinálja, amit kell, akkor győzni fogunk. Az edzőink látták a hollandokat játszani, és mi minden bizonnyal gyakoroltunk olyan játékelemeket, amik a hollandok ellen be fognak jönni.

Milyen erősségűnek tűnik az a csapat?

Nekem mindenféleképpen úgy tűnik, hogy ők lesznek a legerősebb ellenfeleink az idei vb-n, hogy milyen erősek, azt konkrétan nem tudom, meccs után könnyebb lenne válaszolni. Eddig minden meccset megnyertek, ahogy mi is, úgyhogy egy jó, színvonalas meccs lesz a pénteki, ahol kettő jó csapat mérkőzik meg.

Mit kell tennünk ahhoz, hogy legyőzzük őket?

Elsősorban szeretném buzdítani a hokiszerető embereket, hogy jöjjenek ki a miskolci jégcsarnokba és buzdítsanak minket, szerintem ez egy hatalmas segítség lenne. Nekünk meg szerintem jól fel kell készülnünk mentálisan, és egyszerűen csak játszanunk kell, nem szabad stresszelni, azt kell csinálni, amit tudunk, és nem szabad túlbonyolítanunk a játékot, valamint hideg vérrel kell játszanunk, hogy ne kapjunk kiállításokat.

Eddig milyen volt ez a 3 meccs a tornán, személyesen neked és a csapatnak?

A csapat eddig nagyon jól játszott, habár voltak mélypontok a meccseken, de mindig fel tudtunk állni és együtt teljesítettük a feladatokat. Magabiztosan tekintek a pénteki mérkőzés elé, szerintem a csapat is és egyénileg én is jól fogunk teljesíteni, minden tudásunkat kitesszük a jégre a siker érdekében. Az eddigi meccsek jól sikerültek, de ezt nem akarom túlragozni. Pénteken kell megmutatnunk, mit tudunk igazából.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum