Visszavághat a DAB az FTC-nek

   

A MOL Liga pénteki fordulójában Pesterzsébetre látogatnak Stephan Lundh tanítványai, ahol javíthatnak a Ferencváros elleni 50%-os statisztikájukon.

Bár egyértelműen az Érsekújvár számít idén a Dunaújváros mumusának, azért a Ferencváros sem panaszkodhat, hiszen eddig négy alkalommal találkozott egymással a tabella jelenlegi második és hatodik helyezettje, és ebből kétszer az Acélbikák, kétszer a zöld-fehérek harcolták ki a győzelmet. Pontokban valamivel jobban áll a DAB, hiszen a két csapat legutóbbi, Pesterzsébeten játszott meccsén csak büntetőkkel kapott ki, így neki 7, míg ellenfelének 5 pont jutott ezen találkozók alkalmával. Már a szezon elején is meggyűlt a bajuk a dunaújvárosiaknak Ölanderékkel, hiszen az első meccsükön is csak egy üres kapus találattal nyertek 3-1-re. Októberben azután a Fradi elkezdte lőni a gólokat, és ez kissé készületlenül érte a címvédőt. A harmadik meccsen 7-5-re nyertek Dobos Tamás fiai, majd a negyediken büntetőkkel 6-5-re.

Ezek alapján különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy az a csapat nyer, amelyik rendezni tudja a védekezését. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, hiszen a házigazdák egy örökrangadón győztek 5-2-re, míg Ladányiék a MOL ligás Winter Classicot nyerték meg hosszabbításban a Miskolc ellen. Mindkét csapatban várhatóan egy-egy hiányzó lesz, a vendégeknél Sevela továbbra sem egészséges, míg a Fradiból svájci próbaszerződésre távozó Fodor Csanád eddig nem tért vissza, az biztos, hogy egyelőre nem lép jégre zöld-fehérben.

A tabella szempontjából is lényeges pontokról döntenek a csapatok az este hét órakor kezdődő mérkőzésen, hiszen a Ferencváros 48 pontjával, ha minimális mértékben is, de leszakadt a HSC-től és a Miskolctól, míg a DAB a döcögős szezonkezdet ellenére továbbra sem tett le az alapszakasz megnyeréséről, ehhez pedig versenyben kell maradnia az Érsekújvárral.

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK): Rangadó lesz a javából a Dab.Docler elleni mérkőzés. Stephan Lundh csapata kiváló hokisokból áll, gyors, pontos jégkorongot játszanak. A védekezésünkön javítani kell, okulva az UTE elleni mérkőzésből, és akkor nem lehet baj. Természetesen csak a győzelem az elfogadható, ha oda akarunk érni a rájátszásra.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Úgy érzem, a csapat a völgy után elindult a hegytető felé, az utóbbi időben több remek teljesítményt is láttam a játékosaim között. A Winter Classic pozitív élményt hagyott a csapatban, az edzéseken is jó volt a hangulat, minőségi munkát tudtunk végezni. Remélem, ezek a tényezők segítenek majd minket a Ferencváros ellen. A lényeg, hogy egyszerűen, agilisan, agresszíven játsszunk!

FTC–Dab.Docler 5-8

   

Bár egy hajszálnyival lemaradtak a csapatok az UTE és az Érsekújvár csatársorainak teljesítményétől, valami lehetett a levegőben, mert Pesterzsébeten is potyogtak a gólok péntek este.

Fura egy első harmadot produkált a Ferencváros és a Dab.Docler. Váltakozó mezőnyjáték és mindkét oldalon számos helyzet folyt, és a védelmek és a kapusok remekül állták a sarat egy háromperces periódus kivételével, a 12. és 15. percek között. Ebben a 194 másodpercben viszont négy gól esett felváltva. Feil kezdte, Szappanos folytatta, újra Feil következett, majd jött Szabados, és máris 2-2 állt az eredményjelzőn.

ftcdab131220-DSC_0163

Fotó: Pap Gábor (Ferencváros Budapest ESMTK)

Változtatott a sormintán a két csapat a második 20 percre. A Dab.Docler 28 másodperc elteltével Lindgren góljával ragadta magához az előnyt, és 3 és fél perccel később Ladányi kétgólosra növelte azt. Nem telt el fél perc, és Tökési lövése már a felzárkózást jelentette. Nyilván felrémlett Dobos Tamásban és Hakan Nygrenben az első harmad koreográfiája, így a szépítő gólt követően időt kértek, amit követően a meccsre jellemző hatalmas tempóval, de megfontoltabban folytatódott a játék, legalábbis azt sikerült elérni, hogy ne folytatódjon az adok-kapok.  A 33. percben aztán Szabados kiállítását sikerült kihasználnia a Ferencvárosnak, Potila értékesítette Sijka passzát, ismét egyenlő lett az állás. A második szünet előtt még kivédekezett egy kiállítást a zöld-fehér gárda, majd egy közvetlenül a dudaszó előtt történt szabálytalanság miatt a Dab.Docler emberhátrányba került a szünetet követően.

Bár fölényben játszott a Ferencváros, nem sikerült gólt szereznie az előnyből a harmadik harmad első két percében. És ahogy ez az elcsépelt mondás szerint lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat,  egy Galanisz-Azari akció végén utóbbi szerezte meg ismét a vezetést a fehérmezeseknek. A 49. percben Hubát állították ki, és a ferencvárosiaknak is sikerült gólt kapniuk az emberelőnyben. Szappanos lógott meg és Budai mögé juttatta a korongot. Még ugyancsak Peterdi kiállítása alatt zárkózott a Ferencváros, október legjobbbja, Antti Ojanen lőtte be Potila passzát. Az 56. percben hatalmas lehetőséghez jutott a hazai csapat, hiszen 1 perc 10 másodpercre kettős emberelőnybe kerülhetett. Előbb Gröschl, majd Huba jutott a kiállítás sorsára, ám a nagy igyekezet közben Ölandert is kiállították, Gröschl visszajöhetett, a 4 a 4 elleni játékban pedig Jabornik szerezte meg a vendégek 7. gólját. Még el sem múlt a gól okozta sokk, amikor a közben kiegészülő vendégektől Szappanos is betalált, kicsit több, mint 2 perccel a vége előtt. Eldőlt a mérkőzés, Őrült csatában az utolsó harmadra jobban lehiggadó Dunaújváros nyert, de mindkét csapat edzőinek lesz mit megbeszélniük a játékosokkal.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Egyenlő erők küzdelme volt ez a meccs. Sajnos nem volt megfelelő a védekezésünk és ez megbosszulta magát. A harmadik harmad érthetetlen volt számomra. Ki kell elemezni a meccset. Gratulálok az ellenfélnek.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Két harmadon keresztül egyformán játszott a két csapat, a Fradi jól harcolt. Úgy érzem kicsit erősebbek voltunk, és belőttük a helyzeteinket. Örülök, hogy sikerült nyernünk. Gratulálok a fiúknak.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 150 néző. Játékvezetők: Jan, Haszonits, Abonyi, Kis-király.
Budai: 79,5% (Meravy)
K
Kiss T.: 88,6% (Kalnins)
Géczi, Lindquist, Feil, Kiss G., Berta
1
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
Győri, Ölander, Ojanen, Potila, Sijka
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
Lencsés, Tőkési Lajos, Pál, Borbás, Vaszjunyin
3
Jaborník, Erdélyi, Pavuk, Papp V., Gröschl
Nagy L., Wéber, Horváth, Dancsfalvi, Papp Cs.
4
Hruby, Szabados, Hegyi Á. Z., Léránt, Kiss Á.
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:29 FTC Feil Berta Kiss G.
1-1 13:06 DAB Szappanos Ladányi Erdélyi
2-1 13:22 FTC Feil Berta Kiss G.
2-2 14:43 DAB Szabados Azari Jaborník
2-3 20:28 DAB Lindgren Somogyi Huba
2-4 23:56 DAB Ladányi Szappanos Hruby
3-4 24:22 FTC Tőkési Lajos Potila Lindquist
4-4 32:22 FTC PP Potila Sijka Ojanen
4-5 43:06 DAB Azari Galanisz Peterdi
4-6 49:24 DAB SH Szappanos Hüffner Ladányi
5-6 50:18 FTC PP Ojanen Potila Sijka
5-7 57:12 DAB Jaborník Papp V.
5-8 57:53 DAB PP Szappanos Galanisz Lindgren
44 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 12

Az FTC–DAB képei

   

Az FTC–DAB góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum