Minden meccs ugyanolyan fontos

   

Egy pihenőnap után az eddigi meccseit jól kezdő, de a második harmadra elfogyó Észtország vár a magyar juniorválogatottra a miskolci világbajnokságon.

A kötelező győzelmek a legnehezebbek, szól a közhely, s ha ez nem is teljes mértékben igaz, de az biztos, hogy aki jégkorongosként félvállról vesz egy könnyebbnek látszó ellenfelet, az magára vessen, komoly kudarc érheti. Játékosaink fogadkoznak, hogy nem tesznek ilyet, és a harmadik meccsüket is ugyanolyan intenzitással tisztelik majd meg, mint Litvániát és Romániát. Eddig 5-1-re és 6-1-re nyertünk, de az első harmadokkal gondjaink voltak, éppenséggel ezt is gyakorolhatjuk az észtek ellen 16.30-kor kezdődő mérkőzésen. Mint megszokhattuk, ezúttal is mindhárom meccset élőben nézhetjük, ide kattintva. A nap rangadóját 20 órakor játsszák, Románia Hollandia ellen lép jégre.

Arany Gergellyel, a második meccsen végig védő 1996-os születésű, tehát még ifjúsági korú kapussal és a látványos gólt szerző Vincze Péterrel beszélgettünk, utóbbi a Fehérvár játékosa, és már az EBEL-ben is bemutatkozott.

Alap_Illustrator

Mikor tudta meg, hogy Románia ellen véd?

A vasárnap délelőtti edzés előtt jött oda hozzám a szövetségi kapitány, és jelezte, én kezdek a kapuban hétfőn.

Milyen a világbajnokság színvonala, hogy látja ezt a kapuból?

Igen magas a színvonal, főleg ahhoz képest, hogy ez csak a negyedik osztály. Minden meccs nagyon kiélezett. Szerencsére eddig jól kijött a lépés a csapatunknak.

Egy korosztállyal idősebbek között szerepel, a korkülönbség mennyit számít a kapusoknál?

Mindenképpen számít. A játék gyorsabb, a játékosok erősebbek, ezért nagyobbakat és pontosabbakat lőnek. Mivel a klubcsapatomban is több meccsen szerepeltem már az U20-asoknál, így volt alkalmam megszokni ezt, de egyértelműen más kihívás a junioroknál védeni, mint az ifiknél.

 

Alap_Illustrator

Miért indulnak nehezebben a meccseink?

A helyzetkihasználással vannak a gondok az elején, de ez a második meccsre már javult. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő három mérkőzésen jobb kezdést láthatnak tőlünk a nézők és a szakvezetők.

A vb többi csapatát látták játszani, ki lehet a legnagyobb ellenfél?

Láttuk őket, igen. Hollandia is két győzelemmel áll, de egyelőre az észtekre kell koncentrálnunk, hiszen szerdán velük játszunk, és minden meccs ugyanolyan fontos, tehát mindig a következő meccset kell megnyerni.

Hogy értékelte Rich Chernomaz az eddigi két mérkőzést?

Az edző elégedett volt mind a két meccset követően a csapat teljesítményével. A hibákat a videózásokon korrigáljuk. Kiemelte, hogy még van három meccsünk, és ezeken is a maximumot kell majd nyújtani. Elmondta, csapatként kell működnünk, csak így lehetünk sikeresek ezen a világbajnokságon.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum