A Villach rossz szériában vár a Fehérvárra

   

Nincs megállás, a hétvégi két Winter Classic-meccs után az egyik legjobb erőkből álló, de a legrosszabb sorozatában lévő csapathoz látogat a magyar EBEL-csapat.

A Sapa Fehérvár AV19-nél három áldozattal járt a hétvégi 3 pont megszerzése, Bálizs Bence, Colton Yellow Horn és Varga Arnold nem áll ezúttal Marty Raymond rendelkezésére, miként Németh Attila, valamint a juniorválogatottnál szereplő fiatalok sem. Így a negyedik sorba már csak három játékost tud nevezni a szakvezetés, egy hátvédet és két csatárt. Merthogy Orbán Attilára az utóbbi meccseken látottakhoz hasonlóan ezúttal is elöl számít a kanadai tréner.

A Villach sorozatban 3 vereség után – a Bolzanótól simán, a Graztól és a Dornbirntól büntetőkkel kapott ki – után abban a reményben várja a Fehérvár érkezését, hogy sikerül ismét rátalálnia a győzelmekhez vezető útra. Hozzá kell tenni, a VSV olyan jó csapat, hogy rossz periódusa ellenére is csak 2 ponttal áll az első helyezett mögött.

AVSVSV 2

Benjamin Petrik, a VSV csatára így fogalmaz a hivatalos honlap előzetesében: “Annak ellenére, hogy a magyarok a két szabadtéri meccsen jó teljesítményt nyújtottak, meggyőződésem, hogy ha megfelelően koncentrálunk, akkor tudunk és fogunk is nyerni. Csak a győzelem elfogadható a számunkra. Ha úgy játszunk, mint vasárnap, akkor a korong ismét nekünk fog pattanni, és meglesz a győzelem.”

Marty Raymond, a Volán vezetőedzője arról beszélt, mi kell ahhoz, hogy esélyünk legyen a pontszerzésre: “A két legutóbbi meccsen szerzett három pontunkkal elégedett vagyok. A két szabadtéri mérkőzés mindenkinek hatalmas élmény volt, a remek hangulat és a csodálatos környezet mindannyiunkat nagy örömmel töltött el. A Villach a liga egyik legjobb csapata. Sérültjeink vannak, több játékosunk pedig a junior vb-n szerepel, ennek ellenére szeretnénk jó játékot nyújtani. A buta kiállításokat kell elkerülnünk, és mindenekelőtt fegyelmezetten, jól védekeznünk, akkor lehet esélyünk a Villach ellen.”

Az eddigi három mérkőzésen 3 pontot szerzett a Villachtól a Fehérvár, ellenfelünk pedig 4-et. Mindenki elégedett lesz azzal, ha tartani tudjuk az egypontos átlagot Ryanékkel szemben.

Villach–Fehérvár 3-6

   

Fantasztikus bravúrt hajtott végre a hullámvölgyből végérvényesen kikászálódott magyar EBEL-csapat. Négyszer is vezetést szerzett Villachban, Ryanék negyedszer már nem tudtak egyenlíteni.

Az első két harmad eredménye egyaránt döntetlen volt. Sikorcin Ladislav góljára Ryan, majd a szünetet követően Mihály Árpádéra Hotham előnyből, majd Kovács Csabáéra Ryan válaszolt. 3-3-ról indult a záró húsz perc. Nem kis teljesítmény ez, ha hozzátesszük, hogy zsinórban négy emberelőnyt kapott a Villach. Igaz, az elején pedig kettőt mi.

Sokáig semmi jegyzőkönyvben feljegyezni való nem történt, majd az 50. percben váratlanul időt kért Marty Raymond. Nem tudni, mit mondhatott a fiúknak, de tény, hogy Frank Banham másfél percre rá megszerezte a győztes gólt. A jó formáját visszanyerő Magosi Bálint csakhamar 3-5-re módosította az állást, a végeredményt pedig Andrew Sarauer üres kapus gólja alakította ki öt másodperccel a vége előtt, amelyet 4 a 6 ellen lőttünk.

Mihaly AVS VSV

A Sapa Fehérvár AV19 a Salzburgot is 6-3-ra verte pénteken, ezúttal is történelmi futballeredményre volt képes egy EBEL-élcsapattal szemben. Türelmesnek kell lenni ezzel a csapattal a kudarcok idején is, mert látható, van benne erő és akarat, még ilyen tartalékos összeállításban is, mint a villachi volt. Az EBEL leggólerősebb támadósora megtette a magáét, Derek Ryanék két gólt lőttek, de ez kevésnek bizonyult ezen az estén. Hetényi Zoltán 33 lövést fogott, a magyar hátvédek és csatárok is hatékonyabban dolgoztak osztrák csapatbeli kollégáiknál.

EBEL, 3011 néző. Játékvezetők: Falkner, Johnstone, Nikolic.
Höneckl: 81,8% (Lamoureux J.)
K
Hetényi Z.: 91,7% (Rajna)
Steiner, Platzer, Göhringer, Rauchenwald
1
Pozsgai, Jackman, Benk, Sarauer, Banham
Pretnar, Hotham, Fraser, McBride, Peintner
2
Szirányi, Tokaji, Mihály, Naglich, Magosi
Jarrett, Unterluggauer, Pewal, Ryan, Hughes
3
Sertich, Hetényi P., Kovács, Sikorcin, Tóth
Bacher, Brunner Nico, Nageler, Forney, Petrik
4
Kiss, Orbán, Nemes
Hannu Jarvenpaa, Marc Brown
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:14 FHA Sikorcin Kovács Nemes
1-1 08:24 VSV Ryan Nageler
1-2 22:12 FHA Mihály Banham Szirányi
2-2 26:25 VSV PP Hotham Fraser Forney
2-3 27:29 FHA Kovács Tóth Sikorcin
3-3 35:03 VSV Ryan Jarrett Hughes
3-4 51:27 FHA Banham Sarauer Szirányi
3-5 52:12 FHA Magosi Mihály
3-6 59:55 FHA EN Sarauer Naglich
36 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 10

Banham a felezővonalról lőtte a győztes gólt

   

3-3-ig a hazaiaknak volt több szerencséjük a gólokkal, kapuvasakkal, de a 7. találat javunkra döntötte el a meccset.

A Fehérvár 6-3-ra nyert Villachban. Frank Banham góljára sokáig emlékszik majd Höneckl kapus. A 6 csodaszép magyar gólt ide kattintva nézhetik meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum