Tabellaszomszédok a Városligetben

   

Vasárnap a Városligetben a komoly válságban levő, sokszoros bajnok Klagenfurt ellen gyarapíthatja a Fehérvár EBEL-pontjai számát.

A KAC 32 meccsből 30 ponttal a 8., a Fehérvár egy meccsel kevesebbet játszva azonos pontszámmal a 9. helyen áll jelenleg. A felsőház 10 pontos távolságban elúszni látszik, de nagyon nem mindegy, ki hány ponttal áll neki az alsóházi derbiknek a maradék két playoff-helyért, így pihenésről szó sem lehet. Erre persze garancia városligeti hideg is, ami ellen a legjobban úgy lehet védekezni, ha az ember sokat és szaporán mozog, különösen, ha jégkorongjátékos.

Pénteken Linzben járt a KAC és nem úszta meg jelentős verés nélkül. Igazából egyetlen percig sem volt esélye a piros-fehéreknek, a szépségtapasz is a meccs utolsó perceiben érkezett. Szokatlan ez a helyzet Klagenfurtban, ahol a Fehérvárhoz hasonlóan ebben a szezonban a hazai kapusoknak szavaztak bizalmat. Az osztrákoktól szokatlanul szinte minden mutatóban kicsit rosszabbul teljesít a KAC, mint a Fehérvár, rosszabb az emberhátrányos védekezése, rosszabb az emberelőnyös játéka és többet is vannak kiállítva a játékosai. Papíron tehát máris megnyerte a meccset a Fehérvár, a bökkenő csak az, hogy este igazából is le kell játszani.

varosliget131213_edzes_19

“A péntek délelőtti edzésen megsérültem, így aztán amikor Bálizs Bence nem tudta folytatni a játékot, tulajdonképpen sérült kapus váltott sérültet – mondta Hetényi Zoltán a ligahonlapnak. – Anikor beálltam, ideges voltam, hozzá kellett szoknom a különleges körülményekhez. Nagyon fontos győzelmet arattunk, az egész csapat nagyon sokat dolgozott érte.  Nem nyugodhatunk meg, vasárnap is az első pillanattól az utolsóig oda kell figyelnünk. Van esélyünk a rájátszásba kerülni, ehhez azonban mindenkinek nagyon sokat és keményen kell dolgoznia. Vasárnap talán lesz egy pici előnyünk, hiszen mi már játszottunk egy meccset a Városligetben, ezt muszáj kihasználnuk, amihez kellő aggresszivitásra lesz szükség. Nekünk kell meghatároznunk, mi történjen a meccsen.”

A Klagenfurt szeretné megszakítani eddig négymeccses vereségsorozatát. “Nagyon koncentráltaknak kell lennünk – mondta Christer Olsson –, és a párharcokat támadásban és védekezésben is megnyerni.” A kapuban ezúttal Swette kezd, mindenki egészséges.

A Fehérvárban Colton Yellow Horn nem játszhat a Trattnig-fejtámadás miatt. Rajta kívül Bálizs Bence izomhúzódás, Németh Attila kéztörés, a juniorok pedig a vasárnap kezdődő miskolci világbajnokság miatt nem állnak Marty Raymond rendelkezésére.

Sokan érdeklődtek nálunk a Vargyas László-sál felől. Ezúton jelezzük, hogy vasárnap is ott leszünk a C szektor mögötti büfénél a kis asztalunkkal, ahol megvásárolható az emléksál. Ezúttal nem találkozhatnak a képen látható izgő-mozgó árussal, de keressék bátran a bőr repülősapkás embert.

Eszel sal WC

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Klagenfurt 2-3

   

A Fehérvár kihozta a legtöbbet  második Winter Classic-mérkőzéséből, pontot szerzett a Klagenfurt ellen. A hosszabbításban a jobban játszó csapat megszerezte a győztes gólt, 2-0-ról fordított.

A Klagenfurt dominanciája jellemezte az első harmadot, ennek ellenére a Fehérvár szerzett vezetést, amit a szünetig meg is tartott. Magosi Bálint emberhátrányban lépett ki szólóra, a KAC bekkje csak szabálytalanul tudta megakadályozni a gólszerzésben, a játékvezetők azonnal jelezték a büntetőt. A 82-es komótosan indult neki, de a végén ügyesen lőtte a kapuba a korongot. Főleg a második tíz percben alakult ki nyugtalanító Klagenfurt-fölény, sok időt töltöttek a kapunknál, de Hetényi Zoltán vezetésével jól zártuk a korong kapuba vezető útját.

AVSKAC WC

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Szünet után folytatódott minden ugyanígy, és ez nekünk kedvezett. Kiss Dániel okos kék vonalas lövésébe Mihály Árpád tette bele az ütőjét, máris 2-0-ra vezetett a Fehérvár. Nem telt el sok idő kétgólos előnnyel, három perccel később Pirmann maradt egyedül Hetényivel szemben, kemény lövése eljutott a kapuig. A 26. percben 2-1-re állt ezzel a meccs. A KAC határozott célja volt az egyenlítés, ennek megfelelően továbbra is nyomást helyeztek a magyar kapura. Nem jött jókor Sikorcin 2+2 perces kiállítása. Várható volt, hogy nem tudjuk kivédekezni, Koch az első percben gólra is váltotta a lehetőséget, és még maradt egy szimpla kétperces fórjuk. Nagy erőket mozgósítva kivédekezte a Volán. A hátralévő időben fáradtabbnak látszott a magyar csapat, nyilván a sok hátrány is kivett a fiúkból, de a párharcok nagy részét a vendégek nyerték. Az utolsó néhány cserében ismét helyzeteket tudott kialakítani Marty Raymond csapata, akár a harmadik találatot is bevihettük volna. Ez nem sikerült, de a 40 perc utáni 2-2 miatt egyáltalán nem panaszkodhattunk.

A záró húsz percre csökkent az osztrák presszúra, a Fehérvár kipihente magát a szünetben, és eggyel feljebb tudott kapcsolni, ezzel teljesen kiegyenlítetté vált a játék képe. Sőt helyenként a Volán tűnt ügyesebbnek, egy-két nagy helyzetet is kialakított a magyar EBEL-csapat, még azt sem lehet mondani, hogy nem jól fejeztük be ezeket az akciókat. Nagyon sokat dolgozott a gárda, és összességében elmondható, hogy rászolgált a 60 perc alatt megszerzett egy pontra a két nagyon erős sorral játszó KAC ellen. Jöhetett a hosszabbítás a bónuszpontért.

A KAC visszaállt, várta a Fehérvár-támadásokat. Ezek jöttek is, több jó lövőhelyzet alakult ki, de a kipattanókra nem volt érkező. Egy jó szituációt követő rossz passzt követően elcseréltük magunkat, Lammers kilépett, és eltette Hetényi mellett a korongot, 3-2-re nyert a Klagenfurt. A látottak alapján a lehető legigazságosabb pontelosztással zárult a mérkőzés.

EBEL, 3905 néző. Játékvezetők: Erd, Smeibidlo, Soos.
Hetényi Z.: 93,5% (Rajna)
K
Swette: 93,3% (Weinhandl)
Pozsgai, Jackman, Benk, Sarauer, Banham
1
Furey, Reichel, Geier, Schuller, Koczera
Sertich, Hetényi P., Mihály, Naglich, Magosi
2
Siklenka, Iberer, Pirmann, Harand, Fretter
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Nemes
3
Schumnig, Pöck, Lammers, Koch, Lundmark
Kiss, Tóth, Orbán
4
Isopp, Viveiros, Ban, Schellander, Steiner
Raymond Marty, Pallin Rob
E
Olsson Christer, Viveiros Manny
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:23 AVS PS Magosi
2-0 22:55 AVS Mihály Kiss Naglich
2-1 25:59 KAC Pirmann Harand Fretter
2-2 30:07 KAC PP Koch Lammers Lundmark
2-3 63:14 KAC Lammers Siklenka Iberer
30 Kapura lövések száma 45
10 Kiállításpercek 2

A Fehérvár–Klagenfurt képei

   

A Fehérvár–Klagenfurt góljai

   

A vasárnapi Winter Classic-meccs góljai megtekinthetők ide kattintva.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE INFO
március 29., szerda
NHL 01:00 BOSNSH 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 SJSNYR 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk