Újra erdélyi rangadó

   

Macidobálással és erdélyi rangadóval búcsúzik a szurkolóktól a jégkorong karácsony előtt Csíkszeredában.

Ötször játszott eddig egymással a MOL Liga alapszakaszában a HSC Csíkszereda és a Brassó, és a kezdeti brassói sikereket követően most a csíkiak vannak nyerő szériában. Az összesített mérleg egyelőre 3-2 a Brassónak, így a szombat este helyi idő szerint 19:30-kor kezdődő találkozón a HSC egyenlíthet.

Négypontos túrán van túl a HSC, egy szoros érsekújvári és egy nagyon egyértelmű dunaújvárosi vereséget követően Újpesten nyertek Gál Sándor tanítványai. Ennél jobban sikerült a Brassó túrája, három pontot hozott Greg Lindqvist csapata a nagy riválison, de ez sem menthette meg a rendkívül impulzív, tar fejű svéd mestert, akit a finn Kari Rauhanen váltott a cserepadon. Mindkét együttesben lehetnek hiányzók, hiszen a vasárnap kezdődő miskolci U20-as világbajnokságon részt vevő válogatottba adnak játékosokat.

“Az egyik legnehezebb hazai mérkőzés elé nézünk. Az edzőváltáson átesett brassói csapat motiváltan fog Csíkszeredába érkezni, hiszen a játékosoknak most bizonyítaniuk kell. Az újak helyét úgy néz ki, hogy megtaláltuk, de még idő kell, hogy összeszokjanak. A védekezésünkön változtatnunk kell. Molnár Zsombor és Flinta Botond a héten már a csapattal edzett, de még egyelőre nem biztos a játékuk. Miskolcon kezdődik az U20-as világbajnokság és a romániai keretbe öt játékosunkat hívták be. Ez megint nehézségeket okoz. Ezúttal is, mint eddig, számítunk a szurkolóink lelkes buzdítására, szükségünk van rájuk, hogy sikerrel vegyük ezt a találkozót” – nyilatkozta Antal Előd a HSC Csíkszereda másodedzője a csapat honlapjának.

A brassóiak új edzője, Kari Rauhanen érthetően kevesebbet foglalkozott az esélyek latolgatásával. “Nem tudok egyelőre túl sokat a csapatról és a játékosokról – mondta –, de azt tudom, hogy szeretem ezt a sportot, sok tapasztalatom van és Greg professzionális edző, ami azt jelenti, hogy nem a nulláról kezdem a munkát, van mire építenem. Ezekben a napokban elsősorban a mentális felkészülésre helyezzük a hangsúlyt, a játékosaimnak erősebbeknek és agresszívebbeknek kell lenniük. A hokimeccs nem túl bonyolult dolog, a kapuba kell juttatni a korongot. Nyilvánvalóan ezzel van most a legtöbb gond Brassóban, és engem azzal bíztak meg, hogy megtaláljam a helyes választ a problémára.”

A mérkőzés első csíkszeredai gólja után, illetve ha a HSC nem ütne gólt, akkor a lefújást követően a szurkolók bedobálhatják a jégre a magukkal hozott játékokat, amelyeket szokás szerint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központban nevelkedő gyermekek kapnak meg.

HSC Csíkszereda–Brassó 2-3

   

Kari Rauhanen győzelemmel mutatkozott be a brassóiak kispadján.

Az első harmad 11. percében Szőcs Szabolcs révén vezetést szereztek a csíkszeredaiak, majd másfél perccel később emberelőnybe is kerültek Mastaleriu Zsolt akadályozása nyomán, de az kihasználatlanul maradt. A második harmad hatodik percében a korábban kiállított Mastaleriu egyenlített, a játékrész közepén pedig János Imre ült ki két percre, de az emberelőnyt nem használták ki közvetlenül a hazaiak, ám a kiállított játékos visszatérése után tíz másodperccel már betaláltak Patrik Polc kapujába. A brassói egyenlítésre másodjára nem kellett a következő harmadig várni, a 38. percben Virág Csanád lőtte be a korongot Ruczuj Gellért kapujába.

A 45. percben Juhamatti Hietamaki góljával a Brassó szerzett vezetést, két és fél perccel a vége előtt lehozta a HSC Csíkszereda a kapust, előbb hat az öt ellen, majd egy páros kisbüntetés után öt a négy ellen játszhattak. Az utolsó húsz másodpercben kettős előnybe kerültek a hazaiak Kevin Wehrs kiállítása nyomán, ám nem tudtak egyenlíteni, így a Brassó nyerte az erdélyi rangadót, győzelmével pedig beérte pontszámban a HSC Csíkszeredát.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Ismét a saját hülyeségeink miatt veszítettünk. Megengedhetetlen, hogy amikor jól megy a játék, a meccs bizonyos részeiben egyes játékosok félvállról kezdjék venni a találkozót. Odaajándékoztuk a meccset a Brassónak.

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): Nagyon kemény mérkőzés volt, ahol a győzelmet egy kicsivel jobban akaró csapat nyert, egy jó adag szerencsével. Ma csapatként, egymásért játszottak a fiúk, az én filozófiám szerint ez a sikerhez vezető út. Fontos győzelem volt ez, folytatjuk a munkát a rájátszás eléréséért.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2000 néző. Játékvezetők: Lascar, Gergely, Butucel, Toparceanu.
Ruczuj: 88,0% (Onodi)
K
Polc: 94,9% (Fülöp)
Kósa, Papp, Moldován, Szőcs, Novák
1
Wehrs, Hietamaki, Zsók, Péter Zs., Gliga
Hruby, Góga, Curilla, Danton, Svidkij
2
Mastaleriu, Piszarenko, Molnár Zsolt, Saluga, Virág
Flinta, Nagy I., Becze, Mihály, Molnár Zsombor
3
Oprea, János, Péter R., Antal, Petres
Farkas, Péter L., Bíró O., Bíró T.
4
Márton, Imecs, Bálint
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Kari Rauhanen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:49 SCC Szőcs Novák Moldován
1-1 25:33 BRA Mastaleriu Saluga
2-1 32:49 SCC Becze Svidkij Hruby
2-2 37:01 BRA Virág Péter R. Antal
2-3 44:32 BRA Hietamaki Virág
39 Kapura lövések száma 25
2 Kiállításpercek 8

A HSC–Brassó képei

   

További képekért kattintsanak ide.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum