Magosi visszatért Dunaújvárosba

 

Egy év kihagyás után az UTE elleni csütörtöki mérkőzésen tért vissza korábbi klubjába az 1994-es születésű DAB-csatár, Magosi Erik.

Az utánpótlás-válogatottat is megjárt, ifjúsági bajnoki aranyérmes fiatal támadóval beszélgettünk a folytatásról, a célokról és a profi szemléletről.

Mikor kezdett el újra jégkorongozni és miért hagyta abba?

Körülbelül 2004 óta jégkorongozom. Testvéri rivalizálásból kezdtem el, jobb akartam lenni, mint a bátyám, Bálint. Ez mára annyit szelídült, hogy szeretnék egy csapatban játszani vele. Az ok, amiért abbahagytam, tulajdonképpen lényegtelen. Utólag azzal magyarázom, hogy nem voltam kellően profi szemléletű sportoló. Egy évig nem jégkorongoztam, ennyit hagytam ki. Ez idő alatt volt időm gondolkodni, helyre tettem magamban a dolgokat és benőtt a fejem lágya. Már vevő vagyok a fejlődésre, szeretnék és akarok is fejlődni. A célom, hogy idővel helytálljak egy külföldi ligában is, és mint már mondtam, felfejlődni a bátyám szintjére. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű, előbb a MOL Ligában kell megtalálnom a helyem. A szezon hátralévő részét is arra szánom, hogy fejlődjek és erősödjek a MOL Liga szintjére. Amúgy a visszatérésben vagy újrakezdésben Komáromi Dávid játszotta a legnagyobb szerepet. Ő volt az az excsapattárs és ma már újra csapattárs, aki ösztönzött, hogy nem szabad elengedi azt, amit eddig csináltam. Így is lett, nem engedtem el, és szerencsémre Stephan Lundh lehetőséget adott, hogy a felnőtt csapattal edzhessek.

Milyen volt a visszatérés?

Az UTE elleni csütörtöki mérkőzés játszottam a szezon és egyben életem első MOL Liga-mérkőzését. Léránt Renével és Hegy Ádám Zoltánnal voltam egy sorban. Úgy gondolom, jól teljesítettünk, helyzetet is sikerült kialakítanunk, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani. Bevallom, kicsit izgultam, de a második felvonásra a csapat segítőkészsége átlendített az izgalmakon, sikerült higgadt fejjel jégre lépnem, ennek köszönhetően jobban is ment a játék.

Szombaton a Winter Classicon jöhet a folytatás?

Ezt még nem tudom, a szombat reggeli edzésen fog kiderülni, de nagyon bízom benne.

Magosi Balint es Erik

Magosi Bálint és Magosi Erik

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum