Érsekújváron melegít a Miskolc a Városligetre

   

Szokatlan időpontban, csütörtökön játsszák a MOL Liga következő fordulóját, melyen mindkét, a Városligeti bajnokin érintett csapat pályára lép.

A szabadtéri meccs résztvevői közül papíron a Miskolcnak lesz nehezebb dolga, hiszen az Érsekújvár ellen idegenben kell pályára lépnie. Ez lesz a hetedik találkozó a két csapat között az idényben, és az eddigi hat alkalommal mindig a hazai pályán játszó csapat nyert. A mezőny élén álló felvidéki csapatnak rengeteg sérültje van, a Ferencváros ellen ezért egy jól ismert új fiú, Lubomir Hurtaj mutatkozott be, tegyük hozzá, kitűnően. A legutóbbi miskolci mérkőzésen végleges kiállítást kapott Polcik elvben visszatérhet a csapatba, ám mivel ő is sérülten játszott a korábbi mérkőzéseken, játéka egyelőre ugyanúgy kérdéses, mint a többi maródié. Az erőltetett menet a miskolciak elleni mérkőzéssel egy kis időre véget ér az Érsekújvár számára, a következő fellépésig tartó 8 nap alkalmat adhat a sebek nyalogatására. Csütörtök este viszont tartalékosan is a győzelem a cél, amellyel a csapat megerősítheti első helyét a ligában.

zam05

Amióta a Brassó bemutatta, hogy hogyan lehet pillanatok alatt leszánkázni a táblázat éléről az 5.-6. helyig, pontosan tudjuk, hogy az élen állóknak sem lehet mindegy egy-egy meccs eredménye, mégis, ha lehet azt mondani, a Miskolcnak van nagyobb szüksége a pontokra csütörtök este. A borsodiak jelenleg negyedikek, de helyzetük nem megnyugtató, nyakukon a visszakapaszkodni igyekvő Brassó és az egyre jobb Ferencváros. Bob Devernek a legnagyobb fejtörést csapata hullámzó formája okozza. Három győztes meccsen van túl a csapat, ennél hosszabb, négyes győzelmi sorozata csak egyszer volt eddig Láda Balázséknak a szezonban. Miskolcon is van négy hiányzó, Knox eltiltása ezzel az összecsapással ér véget, Metcalfe kézsérüléssel bajlódik, Szilágyi sem léphet még jégre agyrázkódása után, Ritó pedig a junior válogatottal készül. A két gárda meccsei gyakran zajlanak feszült légkörben, így kulcskérdés lehet, melyikük lesz képes fegyelmezetten és nyugodtan játszani, kerülve a felesleges kiállításokat, fegyelmi büntetéseket.

A Dab.Docler az utolsó helyezett UTE ellen lép pályára hazai közönség előtt. Egyszerű mérkőzésnek tűnik, de az újpestiek ellen is csak akkor lehet a sikerben bízni, ha megfelelő komolysággal kezelik a mérkőzést a játékosok. Vasárnap remek játékkal győztek az Acélbikák a Csíkszereda ellen, és ez bíztató lehet a közelgő kirakatmérkőzés előtt. Az UTE elleni meccs újabb alkalom a formába hozásra, amelyre a meglepően sokat botladozó csapatnak szüksége is lenne. Miskolcon és a HSC ellen hiányzott a csapatból a kissebb sérüléssel bajlódó Peter Sevela, de Kiss Tamás és Janis Kalnins személyében két remek hálóőre maradt még Stephan Lundhnak. Csütörtök este Azari Zsolt sem játszhat eltiltása miatt.

A hullámzó forma a lilákra is jellemző, hiszen november végén a listavezető Érsekújvár majd vasárnap a Brassó is csak kínkeservesen tudott nyerni a Megyeri úton. Hétfőre kipukkadt a csapat, a Csíkszereda ellen szinte végig alárendelt szerepet játszottak Ancsin János és Fekti Bálint játékosai. A legnagyobb probléma továbbra is a helyzetkihasználás. Az újpestiek gyorsak, sokat korcsolyáznak, de a kapu előtt egyelőre elfogy a tudományuk, a mérkőzésenkénti másfél lőtt gól biztos recept a sorozatos vereségekhez. A csapatban nincsenek eltiltottak, Ványi sérülése miatt minden bizonnyal ezt a találkozót is ki kell hagyja.

Érsekújvár–Miskolc 2-5

   

Remek teljesítménnyel hangolt a Városligetre a Miskolc, a kétgólos Roczanov vezérletével biztosan győzte le idegenben az Érsekújvárt, elesett a felvidéki erődítmény.

Többek között a kapitány Miroslav Stefánka, Weissmann és Polcik is visszatért a listavezető csapatában a jégre a rangadóra, ám velük sem sikerült ellenállni a vendégek kezdeti rohamainak. Ennek eredményeképpen az 5. percben Roczanov, a 10. percben Hegyi szerzett gólt, utóbbi Chovan kapus hathatós segítségével. Nem valószínű, hogy ilyen meccsre számítottak az érsekújvári szurkolók, a két gól mellett több miskolci ziccer is kimaradt, a játék képe alapján több, mint megérdemelt volt a vendégek vezetése.

A szünetben Ladislav Lubina aligha dicsérhette meg fiait, legalábbis erre utalt, hogy egészen más felfogásban jött ki a hazai csapat. Segítette őket ebben az is, hogy a szünet előtt nem sokkal megszületett a meccs első kiállítása is. Az előnyben támadtak Uramék, és a lendület kitartott azt követően is, hogy kiegészült a Miskolc. Az igyekezet nem egészen három perc alatt ért góllá, Frolik volt eredményes. A hazai lendület a harmad közepén tört meg, ekkor Kowalczyk kapott kiállítást, de nem sokkal aztután, hogy kiegészült a csapat, Dubec góljával egyenlített is. Az utolsó percek váltakozó játékkal, mindkét oldalon nagy helyzetekkel teltek, döntetlennel mehettek a második pihenőre a csapatok.

Minden bizonnyal senki sem számított arra, hogy a harmadik harmadban aztán a Miskolc állva hagyja a hazaiakat. A 45. percben ismét Roczanov volt az, aki megszerezte a vezetést a sárga mezeseknek, amit az 51. percben Faith toldott meg egy újabb góllal. A Miskolc remek játékkal megfogta az Érsekújvár támadásait, nemcsak hogy két góllal vezettek, kapura is sokkal veszélyesebbek voltak. Az 57. percben Fliszárt állították ki a játékvezetők, az utolsó eséllyel megpróbáltak élni a hazaiak. Lubina időt kért, lehozta Chovant, ám a vendégek 8 másodperc alatt az üresen maradt kapuba találtak. Tökéletes lett a meglepetés, a vendégek simán nyertek az eddig rendes játékidőben bevehetetlen érsekújvári csarnokban, ezzel a mezőny tovább tömörödött, a Miskolc pedig megfelelő lelki tartalékot szerzett a szombati szabadtéri rangadóra.

Stanislav Meciar, másodedző, HC Nové Zámky: Nagyon rosszul játszottunk ma este. Megköszönhetjük a kapusunknak, hogy nem kaptunk több gólt. A visszatérő játékosaink még messze voltak a legjobb formájuktól, rossz felfogásban játszottunk, teljesen megérdemelt a Miskolc győzelme, gratulálok nekik.

Bob Dever, vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék: Szerettünk volna mi lenni az elsők, akiknek sikerül 3 pontot elhozni Érsekújvárról. Nagyon jól kezdtünk, megérdemelten szereztünk vezetést. A második harmadban feljött az Érsekújvár, és a hibáinkból két gólt is szerzett, de szerencsére a harmadik harmadban visszataláltunk arra az útra, amelyen az első 20 percben jártunk. Jól működött a letámadásunk, és ezzel nem tudott mit kezdeni az ellenfelünk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!

Erste Liga, Érsekújvár, 1269 néző. Játékvezetők: Caprnka, Varjú, Scensny, Soós.
Chovan: 89,1% (Krajcovic)
K
Duschek: 94,1% (Gyenes)
Baron, Kowalczyk, Stefanka M., Weissmann, Polcík
1
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Rafaj
Sucharda, Siska, Hurtaj, Frolík, Uram
2
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Král, Pavesic, Stefanka O., Dubec Marek, Uhnák
3
Durco, Vojtkó, Roczanov, Fliszár, Faith
Kubica, Zajac, Hardi, Korytko, Ruzicka
4
Orosz, Budai
Ladislav Lubina
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:25 MIS Roczanov Rafaj Láda
0-2 09:40 MIS Hegyi Láda Faith
1-2 22:53 NZÁ Frolík Hurtaj Uram
2-2 34:55 NZÁ Dubec Marek Weissmann Kowalczyk
2-3 44:44 MIS Roczanov Dubek Rafaj
2-4 50:43 MIS Faith Miskolczi Fliszár
2-5 57:29 MIS SH Hajós Boyle
31 Kapura lövések száma 46
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum