Érsekújváron melegít a Miskolc a Városligetre

   

Szokatlan időpontban, csütörtökön játsszák a MOL Liga következő fordulóját, melyen mindkét, a Városligeti bajnokin érintett csapat pályára lép.

A szabadtéri meccs résztvevői közül papíron a Miskolcnak lesz nehezebb dolga, hiszen az Érsekújvár ellen idegenben kell pályára lépnie. Ez lesz a hetedik találkozó a két csapat között az idényben, és az eddigi hat alkalommal mindig a hazai pályán játszó csapat nyert. A mezőny élén álló felvidéki csapatnak rengeteg sérültje van, a Ferencváros ellen ezért egy jól ismert új fiú, Lubomir Hurtaj mutatkozott be, tegyük hozzá, kitűnően. A legutóbbi miskolci mérkőzésen végleges kiállítást kapott Polcik elvben visszatérhet a csapatba, ám mivel ő is sérülten játszott a korábbi mérkőzéseken, játéka egyelőre ugyanúgy kérdéses, mint a többi maródié. Az erőltetett menet a miskolciak elleni mérkőzéssel egy kis időre véget ér az Érsekújvár számára, a következő fellépésig tartó 8 nap alkalmat adhat a sebek nyalogatására. Csütörtök este viszont tartalékosan is a győzelem a cél, amellyel a csapat megerősítheti első helyét a ligában.

zam05

Amióta a Brassó bemutatta, hogy hogyan lehet pillanatok alatt leszánkázni a táblázat éléről az 5.-6. helyig, pontosan tudjuk, hogy az élen állóknak sem lehet mindegy egy-egy meccs eredménye, mégis, ha lehet azt mondani, a Miskolcnak van nagyobb szüksége a pontokra csütörtök este. A borsodiak jelenleg negyedikek, de helyzetük nem megnyugtató, nyakukon a visszakapaszkodni igyekvő Brassó és az egyre jobb Ferencváros. Bob Devernek a legnagyobb fejtörést csapata hullámzó formája okozza. Három győztes meccsen van túl a csapat, ennél hosszabb, négyes győzelmi sorozata csak egyszer volt eddig Láda Balázséknak a szezonban. Miskolcon is van négy hiányzó, Knox eltiltása ezzel az összecsapással ér véget, Metcalfe kézsérüléssel bajlódik, Szilágyi sem léphet még jégre agyrázkódása után, Ritó pedig a junior válogatottal készül. A két gárda meccsei gyakran zajlanak feszült légkörben, így kulcskérdés lehet, melyikük lesz képes fegyelmezetten és nyugodtan játszani, kerülve a felesleges kiállításokat, fegyelmi büntetéseket.

A Dab.Docler az utolsó helyezett UTE ellen lép pályára hazai közönség előtt. Egyszerű mérkőzésnek tűnik, de az újpestiek ellen is csak akkor lehet a sikerben bízni, ha megfelelő komolysággal kezelik a mérkőzést a játékosok. Vasárnap remek játékkal győztek az Acélbikák a Csíkszereda ellen, és ez bíztató lehet a közelgő kirakatmérkőzés előtt. Az UTE elleni meccs újabb alkalom a formába hozásra, amelyre a meglepően sokat botladozó csapatnak szüksége is lenne. Miskolcon és a HSC ellen hiányzott a csapatból a kissebb sérüléssel bajlódó Peter Sevela, de Kiss Tamás és Janis Kalnins személyében két remek hálóőre maradt még Stephan Lundhnak. Csütörtök este Azari Zsolt sem játszhat eltiltása miatt.

A hullámzó forma a lilákra is jellemző, hiszen november végén a listavezető Érsekújvár majd vasárnap a Brassó is csak kínkeservesen tudott nyerni a Megyeri úton. Hétfőre kipukkadt a csapat, a Csíkszereda ellen szinte végig alárendelt szerepet játszottak Ancsin János és Fekti Bálint játékosai. A legnagyobb probléma továbbra is a helyzetkihasználás. Az újpestiek gyorsak, sokat korcsolyáznak, de a kapu előtt egyelőre elfogy a tudományuk, a mérkőzésenkénti másfél lőtt gól biztos recept a sorozatos vereségekhez. A csapatban nincsenek eltiltottak, Ványi sérülése miatt minden bizonnyal ezt a találkozót is ki kell hagyja.

Dab.Docler–UTE 4-2

   

Felejthető mérkőzésen, négy perc alatt eldöntötte a három pont sorsát Stephan Lundh csapata.

Hazai szemszögből jól indult a mérkőzés, hiszen már a 3. percben emberelőnybe kerültek az Acélbikák, amit Hüffner révén egy percen belül gólra is váltottak. Ezt követően is nagy fölényben játszott a DAB, az 5. percben Galanisz ment el szólóban, a ziccert ugyan kihagyta, de szabálytalankodtak a csatárral szemben, így büntetőt lőhetett. Amely azonban kimaradt, így Pleszkán egymás után két párbajt is megnyert a tavalyi szezon MVP-jével szemben. a kihagyott rávezetés megzavarta a DAB-ot, játékuk szétesővé vált. Ezzel párhuzamosan feljött az UTE, amely mezőnyben egyenrangú partnere volt a címvédőnek. Ez a 18. percben meg is hozta gyümölcsét, ekkor Farkas szerzett korongot a támadóharmadban és élt is a kínálkozó lehetőséggel, kiegyenlítve az állást.

dabuteml_131025_103

A második harmad ott kezdődött, ahol az első befejeződött, vagyis az UTE igyekezett állandóan nyomás alatt tartani a DAB-ot, állandóan ott volt ellenfele nyakán. A DAB nem igazán vette komolyan a veszélyt, pedig az UTE ebben a periódusban a vezetést is átvehette volna. Azonban a DAB lőtt gólt, a 33. percben Ladányi indította Somogyit, aki a támadóharmadba belépve szinte azonnal tüzelt. A góllal egy csapásra összeállt a hazaiak játéka, átvették az irányítást, míg a vendégek lelkesedése jelentősen csökkent. Nem sokkal később Pavuk cselezte be magát a kapu elé, miután az újpesti védőknek nem sikerült szerelnie őt, zavartalanul emelt a kapuba, kettőre növelve a különbséget. A mérkőzés a 37. percben dőlt el, amikor ismét Ladányi volt az előkészítő, önzetlenül tálalt Szappanos elé, aki kapásból lőtte ki a hosszút.

A DAB a harmadik harmadban már nem nagyon erőltette a támadásokat, az UTE-nak még egy gólra futotta az erejéből, Sweeney szerezte a lila-fehérek második gólját az 52. percben. A meccs hátralévő részében nem született több gól, 4-2-re nyert a Dab.Docler.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Elég gyenge iramú, lapos mérkőzésen, lényegében öt perc alatt döntöttük el a három pont sorsát. A legfontosabb, hogy miénk a győzelem, és hogy most már teljes mértékben a Winter Classic mérkőzésre koncentrálhatunk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Babic, Németh, Abonyi, Pálkövi.
Kiss T.: 93,3% (Kalnins)
K
Pleszkán: 91,1% (Hajek)
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
Huba, Jaborník, Peterdi, Galanisz, Kiss Á.
2
Horváth, Bereczki, Szirányi, Sweeney, Dubetz
Hruby, Nagy R., Pavuk, Papp, Gröschl
3
Vecaj, Sommer, Németh, Virág Cs., Coleman
Szabados, Magosi, Hegyi, Léránt
4
Kovács, Dömötör, Fekti
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:09 DAB PP Hüffner Ladányi Szappanos
1-1 17:38 UTE Farkas
2-1 32:32 DAB Somogyi Ladányi Nagy R.
3-1 35:10 DAB Pavuk Gröschl Papp
4-1 36:22 DAB Szappanos Ladányi Somogyi
4-2 51:22 UTE Sweeney Szirányi
45 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 6

A DAB–UTE képei

   

A DAB–UTE góljai

   

A csütörtökön lejátszott Dab.Docler–UTE gólösszefoglalója máris megtekinthető.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum