Tele lett a grazi elnök hócipője

   

Komoly utóélete lett a 3-0 arányú hazai győzelemmel végződött Salzburg?Graz mérkőzésnek. Két sérülés és egy szócsata adott muníciót mindehhez. Ráadásul a Graz elnökénél is kiborult a bili.

A DOPS előtt már nem ismeretlen Lefebvre nagyon keményen ütközött össze a salzburgi Motzkóval, amiért a meccsen 5 perc plusz végleges fegyelmit kapott. Motzko arcán egy vágott seb keletkezett, az orra eltört, és agyrázkódása is van. A Salzburg ebből a kiállításból szerzett két gólt, végeredményben 3-0-ra nyert. Mivel ez Lefebvre második GA-MI büntetése volt, így is, úgy is ki kellett hagyjon egy meccset, a kérdés csak az volt, mennyit pakol ehhez még hozzá a DOPS és az IPSC. Mint az keddre kiderült, semennyit, Lefebvre és Motzko ütközését véletlen balesetnek minősítette a két testület.

A graziak a salzburgi Raffl ellen nyújtottak be panaszt, aki Picard-t intézte el fejre irányuló támadással. Picard az esetnél vállsérülést és agyrázkódást szenvedett. Azóta az ítéletet is ismerjük már, Raffl két meccset pihen. Ennél sokkal furcsább a harmadik ügy, amely Lyle Seltz, a Liga sportigazgatója ellen irányul, aki megengedhetetlen módon vesztette el a nyugalmát a Graz klubigazgatójával szemben. Bernd Vollmann azt találta megkérdezni a bírófőnöktől, hogy vajon miért beszélgetnek a játékvezetők az öltözőbe menet a salzburgi játékosokkal, amire a kanadai keresetlen szavakkal válaszolt neki. Most az esetet minden bizonnyal a liga vezetésének kell kivizsgálnia.

A szerdai EBEL-ligaülés előtt, amelyen többek között az ellentmondásos elnökválasztás is terítékre kerül, a Graz elnöke, Jochen Pildner-Steinburg fakadt ki nem éppen finoman a Kleine Zeitung hasábjain. A bilit Lyle Seltz és a Graz igazgatója közötti, fentebb már említett párbeszéd borította ki Pildner-Steinburgnál. “Végleg szakítottam a Ligával ? nyilatkozta feldúltan az újságnak a prezident. ? Itt észak-koreai viszonyok uralkodnak.” A graziak a szerdai ligaülésre az elnökválasztással együtt összesen 14 indítvánnyal készültek. Azon kívül, hogy a pontrendszer helyett fizetési és költségvetési sapkát javasolnak, nem kevesebb, mint 10 indítvány támadja a ligaelnök Christian Feichtinger és az általa vezetett és képviselt ügynökség szerződéses és üzleti gyakorlatát.

A ligaelnök-választásban a Graz nem akar részt venni. Mind a jelenleg regnáló Karl Safron, mind az új jelölt Peter Mennel vállalhatatlan Pildner-Steinburg szerint. “Nem tudok tovább teljes szívvel és lélekkel itt lenni ? mondja erről. ? Hogy mi lesz a klubbal? Nem tudom. Biztos lesznek mások, akik a heléyemre lépnek, de nekem ez így, ilyen körülmények között nem éri meg a pénzt, időt és fáradtságot. A Red Bullnak le kellene tennie tízmilló eurót. Úgyis mindenről ők döntenek egyszemélyben. Azt sem értem, hogy képzeli magáról a liga névadó szponzora, hogy diktálhat nekünk. A saját zsebemből sokkal többet teszek ebbe az egészbe, mint amennyit Treichl úrtól (a névadó pénzintézet sokszor sértett véleményéről itthon is ismert elnöke ? Hblog) kapok.” A bírófőnök Lyle Seltz Pildner-Steinburg szerint “egy szánalmas figura, mindenkivel leszámol, aki ellentmond neki. Bécstől Karintiáig senkire nem számíthat az ember. Mind korrupt, szánalmas, és megegyezésre képtelen. Tele van a hócipőm. Minden gusztustalanná vált a mi jégkorongunkban, undorodom, csak fújolni tudok erre.”

pildner170412fuchs726

Fotó: Kleine Zeitung (Fuchs)

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum