Kari Rauhanen a Brassó vezetőedzője

   

Szerdán hivatalosan is bemutatták az új finn edzőt. Nem zajlik zökkenőmentesen az edzőváltás az erdélyi MOL Liga-csapatnál.

Az eddigi svéd tréner, Greg Lindqvist mégis maradhat Brassóban. A Corona elég nehéz helyzetben van, de egyáltalán nem reménytelen a rájátszásba jutása, azt lehet mondani, ha váltani akart a klubvezetés, még időben tette.

Ahogy kedden már sejthető volt, megtörtént a MOL Liga szezonbeli második edzőváltása is. Vas János egyik svédországi edzője, Kari Rauhanen került a kispadra. Az 51 éves tamperei szakember legutóbb az osztrák másodosztályban dolgozott.

Emilian Cernica, az ASC Corona Brassó egyik vezetője a  csapat sajtótájékoztatóján elmondta, inkább játékosokat küldött volna el most a csapattól, ám a Greg Lindqvisttel való megbeszélése során úgy döntött, hogy inkább edzőváltás történjen, a svéd edző pedig a továbbiakban foglalkozzon a fiatalabbakkal. Mindez fizetéscsökkentéssel is járna, ám ebbe Lindqvist nem hajlandó belemenni.

A klubvezető hozzátette, ez az első lépés, a következő alkalommal viszont már a renitens játékosoknak is menniük kell.

Az új finn edző a jövőben osztályozni fog mindenkit, aminek függvényében változhat a játékosok fizetése. Cernica jelezte, Josh Bonar távozása egyelőre még pletyka, de jelenleg már ő is 80% esélyt lát arra, hogy a kanadai játékos távozni fog, az eddigi bizalmi játékos sorsa mindenesetre az új edző, Rauhanen kezében van. Bonar gyakorlatilag Lindqvist jobbkeze volt a Brassónál az új szezonban. Ő készítette fel nyáron a csapatot fizikailag, majd pedig Budapesten a román válogatottnál edzőként is állt Lindqvist mellett a kispadon.

Kari Rauhanen

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum