A legkomolyabb erődítményt kéne bevenni

   

Hazai pályán nincs a Linznél jobb csapat e szezonban, 13 meccsből 11-szer pont sem jutott a vendégeknek. Mihály Árpád és a juniorjátékosok nélkül utazott el a magyar csapat.

A Fehérvár szakvezetői azon dolgoznak, hogy a magyar csapat játékosai az első pillanattól kezdve meccsre készen játsszanak Linzben, mert az utóbbi idegenbeli meccseken gondok voltak a kezdéssel. Az első harmadot megfelelően le kell hozni, elsősorban a védekezőjátékot masszívvá kell tenni és meg kell akadályozni az ellenfél gyors lefordulásait. Ha ezzel rendben leszünk az első húsz percben, akkor a Raymond, Pallin páros szerint bármi megtörténhet kedd este Linzben. Még akkor is, ha ellenfelünk egyértelműen a legjobb hat EBEL-csapat egyike. Hogy ez mennyire így van, az könnyen megállapítható például abból is, hogy kevés együttes rendelkezik ilyen erős négy sorral e ligában.

A Linz a 6. a ligában, de 6 pontos előnyük van az üldözőkhöz képest. Hazai pályán a 3. helyen áll, már-már félelmetes mutatókkal. 13-ből 11-szer 60 perc alatt nyert, és csak egyszer buktak el a rendes játékidőben. A gólarány fantasztikus: 52-22. Hárommeccses győzelmi szériában vannak, a Klagenfurt kétszer, majd a Dornbirnt győzték le nagyon magabiztosan.

Linz csarnok

A két csapat eddig kétszer találkozott a szezonban, és mindketten rendes játékidőben nyertek hazai pályán.

Mihály Árpád kisebb térdsérüléssel bajlódik, Németh Attila pedig még mindig nem játszhat kéztörése miatt. Erdély Csanád, Kocsis Ferenc, Sárpátki Tamás és Vincze Péter a juniorválogatottnál készül a vasárnap kezdődő világbajnokságra, rájuk tehát két hétig nem számíthat Marty Raymond.

Linz–Fehérvár 7-3

   

A meccs elejét nagyon jól megfogta a Fehérvár és a harmadik harmad elején is sikerült egy gólra felzárkózni, azonban a végén mégis magabiztosan nyert az EBEL legjobb hazai mutatójával büszkélkedő linzi csapat. A Fehérvár a Bolzano és a Znojmo mellett a harmadik csapat a ligában, amelynek sikerült legalább három gólt ütnie Linzben.

Ahogy azt beharangozónkban is említettük, a fehérvári szakvezetés a jó kezdés fontosságát hangsúlyozta a mérkőzés előtt. Ezt sikerült is a csapatnak végrehajtani, meg nem is. Nem, mert az 5. percben már 1-0-ra vezettek a linziek, azonban innentől rendeztük sorainkat és nem csak nem kaptunk több gólt az első harmadban, de Sarauer révén egyenlítettünk is, a 17. percben.

A második harmad gyors gólváltásokkal indult, hiszen 62 másodperc alatt háromszor gyulladt ki a kapu mögötti piros lámpa. Lebler szerezte vissza a vezetést a Linznek, amit Sertich egyenlített ki, majd Scholz révén újra a hazaiaknál volt az előny. Nagyon fegyelmezetten játszott mindkét csapat, az első harmad két fehérvári kiállítása után a középső játékrészt kétperces büntetés nélkül sikerült lehozni. Igaz, a hazaiakat sem sikerült hibázásra kényszeríteni. A harmad végén azonban Oberkofler használta ki egy védelmi megingásunkat, aminek eredményeként már két góllal vezettek a hazaiak.

avsSAE_1325

A Fehérvár azonban nem adta fel, a harmadik harmad elején sikerült egy gólra zárkózni, Magosi második gólpasszát adta, ezúttal Naglichet szolgálta ki a fiatal magyar csatár. Visszajött az esély tehát, de nem sokáig, mert másfél perc múlva Moran visszaállította a hazai szempontból megnyugtatóbb kétgólos előnyt. Az 51. percben megkapta első előnyét a Fehérvár, azonban nem sikerült élni vele, sőt, annak végén Naglich szabálytalankodott kétpercet érően. A hazaiak egy perc alatt gólra váltották a fórt, majd két percen belül újabb gólt szerezve, már 7-3-ra vezettek. A meccs hátralévő részében azonban több gól már nem született, így 7-3-ra nyert a Linz.

EBEL, 3450 néző. Játékvezetők: Trilar, Nothegger, Smeibidlo.
Ouzas: 91,2% (Hirn)
K
Hetényi Z.: 83,3% (Bálizs)
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
1
Pozsgai, Jackman, Benk, Sarauer, Banham
MacDonald, Hedlund, Kozek, Hisey, Leahy
2
Sertich, Varga, Yellow Horn, Naglich, Magosi
Dorion, Mitterdorfer, Iberer, Oberkofler, Baumgartner
3
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Tóth
Mayr, Fechtig, Scholz, Lukas P., Franz
4
Hetényi P., Kiss, Orbán, Nemes
Rob Daum, Mark Szücs
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:37 EHL MacDonald Hedlund Leahy
1-1 16:47 FHA Sarauer Banham Pozsgai
2-1 20:15 EHL Lebler Ulmer Murphy
2-2 20:50 FHA Sertich Magosi Naglich
3-2 21:17 EHL Scholz Lukas P.
4-2 38:41 EHL Oberkofler Lukas P. Murphy
4-3 41:24 FHA Naglich Magosi
5-3 42:53 EHL Moran Lukas R. Lebler
6-3 53:47 EHL PP Hedlund Moran Lebler
7-3 55:23 EHL Scholz Murphy Lukas P.
42 Kapura lövések száma 34
2 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum