A Ferencváros Érsekújváron kapaszkodhat

   

Nincs megállás, futószalagon játsszák a mérkőzéseket a MOL Ligában. Hétfőn újabb három, a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor.

Este hatkor az UTE fogadja a HSC Csíkszeredát. Vasárnap este egész jó játékot mutatott a lila-fehér csapat, végig meccsben volt a Brassóval, de a helyzetek kihasználása továbbra is nagyon gyengén megy a játékosoknak. Nagyjából pont ennyivel is jár a többiek mögött a társaság, megvannak a jó munkás emberek, akik képesek elvégezni a munka dandárját, de nincsenek meg azok, akik feltennék a pontot az i-re. A Brassó elleni mérkőzésen Ványi Gergő megsérült, ő biztosan nem játszhat, Sommer és Kovács Viktor játéka pedig a hétfő délelőtti edzés után dől el.

A vendég Csíkszeredának is van min javítania. Remek sorozattal a háta mögött indult el a túrára Gál Sándor csapata. Az Érsekújvár ellen büntetőkkel vesztettek, a Dab.Docler viszont egy nem rossz harmad után még egy fokozattal feljebb kapcsolt és állva hagyta a székely csapatot. A két új igazolás, Mike Denton és Gyenyisz Svidkij még szemmel láthatóan keresi a helyét a csapatban. Kozuch hetek óta sérült, de ez egyúttal egy kellemes felismeréshez is vezette a csíkiakat, kiderült, hogy az eddig jobbára a kispadot melegítő Ruczuj Gellértben is van potenciál, ha elegendő lehetőséget kap, rá is lehet számítani a kulcsfontosságú kapusposzton. Vasárnap este a még fiatalabb Ónodi is kapott lehetőséget és a három kapott gólja ellenére is elmondható róla, hogy megmutatta, jó kapussá válhat ő is. A sereghajtó UTE elleni mérkőzés ha nem is lesz könnyű, de talán alkalmat adhat arra, hogy folytatódjon az újak beilleszkedése a csapatba, illetve hogy a fiatal játékosok is a szokottnál kicsit több lehetőséget kapjanak, szokják a MOL Liga légkörét.

Ugyancsak este hatkor kezdődik az Érsekújvár–Ferencváros rangadó, amely előtt a hazaiak nincsenek könnyű helyzetben. Lassan nincs mérkőzés, hogy ne sérülne meg valaki a játékosok közül, ezzel szaporítva a ráncokat Lubina mester homlokán. A tekintélyes lista a HSC ellen Marek Urammal bővült, akinek a játéka egyelőre bizonytalan. Ha ez így megy tovább, akkor a klubnak hamarosan új játékosok után kell néznie, akik képesek lesznek helyettesíteni és tehermentesíteni a sérült sztárokat. Addig is tartalékosan kell helytállni az egyre jobb Ferencváros ellen, de ez a helyzet nem újdonság Érsekújváron, hetek óta így játszik a csapat és mégis tartja első helyét a táblázaton. A feladat tehát adott, pont ugyanúgy kell csinálni, mint eddig is, és akkor továbbra is bevehetetlen erődítmény lehet az érsekújvári csarnok.

A Ferencváros a szezon meglepetéscsapata, A Dobos Tamás és Hakan Nygren által összerakott gárda rendkívül egységes, érett játékot mutat. “Egész héten négy sorral tudtunk készülni, és így is szeretnénk játszani az Érsekújvár ellen is – mondta blogunknak Dobos Tamás. – Igyekeztünk egy kicsit változtatni a sorok összetételén és a játékunkon, mert úgy éreztük, az utóbbi mérkőzéseken a védekezésünk egy kicsit felbomlott, sok gólt kaptunk, és a támadójátékunk is kevésbé eredményes mint eddig. Az ellenfeleink látták a mérkőzéseinket, elemezhették a videófelvételeket, készülnek belőlünk, most nekünk kell reagálni erre a helyzetre. Már nincs a csapatnál Fodor Csanád, aki Svájcban kapott lehetőséget, ahová próbajátékra utazott. Az elmúlt héten egészségügyi gondokkal küszködő Géczi Gergő felépült, és minden bizonnyal visszatér a védelmünkbe.”

Fél hétkor a forduló televíziós mérkőzésén a Miskolc fogadja a Brassót. Hullámzó teljesítményt nyújtanak a borsodiak a szezonban, ami természetesen a kiegyenlített erőviszonyoknak is köszönhető, annyi bizonyos, hogy az utóbbi időben elkerülik őket a hosszabb rossz sorozatok. Közvetlen vetélytárs érkezik a népkerti jégcsarnokba, akik ellen életbevágóan fontos lenne újabb pontok begyűjtése. Ehhez elsősorban fegyelmezett játékra lesz szükség, annál is inkább, mert a Brassó az emberelőnyök és emberhátrányok egyik specialistája a ligában. A hazaiak minden bizonnyal számíthatnak lelkes közönségük támogatására is.

Rendkívül rossz szériával küzdötte le magát a Brassó az elsőtől a hatodik helyig az IIHF szünetet követően. Azóta két idegenbeli győzelem segített kisimítani Greg Lindqvist idegrendszerét, de semmiképpen sem nyugodhatnak még meg Brassóban. A csapat a ligában a legtöbb meccset játszva negyedik, egy ponttal előzve a két mérkőzéssel kevesebbnél tartó Miskolcot. Ráadásul a Miskolchoz hasonlóan a Brassónak is vannak hiányzó kulcsjátékosai, elég csak a korábban Borsodban is maradandót alkotó, ám távozása óta nem túl népszerű Bonarra gondolni. Az utóbbi időben már jönnek a csatárgólok is a barcaságiaknál, de az azért feltűnő, és a ligában egyedülálló, hogy a sérült Bonar , valamint Saluga után 3 védő, Wehrs, Hietamaki és Piszarenko következik a házi kanadai tabellán, megszégyenítve ezzel a csapat válogatott csatárait is. A fentebb említett nehéztüzér trióra Miskolcon is fontos feladatok várnak, minden bizonnyal nagyon érdekes és élvezetes mérkőzést láthatnak a helyszínre kilátogató illetve az eseményeket a Digi Sport közvetítésében követő szurkolók.

UTE–HSC Csíkszereda 2-6

   

Ismét csak két gólig jutott az UTE, a HSC Csíkszereda ellen ez általában kevés, így volt ez hétfőn este is.

A szegény embert ráadásul még az ág is húzza, kétszer is emberhátrányban mattolta a HSC az újpestieket, ez pedig ezen a szinten megengedhetetlen. Sokkal támadóbb szellemben lépett fel a HSC, az UTE alig jutott el lövésig. Márpedig lövésből lesz a gól, mondja a közhely. Nem is véletlen, hogy a csíkiak 15 lövéséből született két találat, ellenben a lilák 4 kapura menő kísérlete nem hozott eredményt. Az első találat Bíró Tamás nevéhez fűződik, távolról vette be Pleszkán kapuját. Másodjára az egyik új igazolás, Mike Danton volt eredményes, a lilák emberelőnyben vesztettek korongot, Danton pedig belőtte a szólót.

Rettenetesen kezdődött a második harmad is. újabb lila emberelőny következet, de egy saját kapu előtt eladott korongot Szőcs Szabolcs vert be. Még ugyanebből az előnyből megszületett a hazaiak első gólja is, Sweeney fejezett be sikerrel egy gyors támadást. Lábra kapott az UTE, ezt egy újabb csíki kiállítás, egy Fekti-lövés és egy Dubetz-kapufa jelezte. Ahogy vége lett az előnynek, fordult a kocka, vendéghelyzetek jöttek, egy korongvesztés után Bíró Tamás és Becze lódult meg, utóbbi fejezte be az akciót. A 34. percben Becze lőtt kapuvasat, majd Szőcs Szabolcs ébredt a legkorábban egy kapu előtti tolongás során, és megszerezte a székelyek 5. gólját. Nem egészen négy perc múlva Horváth András találatával csökkent háromgólosra a csíki előny. Kiegyenlítettebb játékot láthattunk, mint az első játékrészben, de ezt a harmadot is nyerte a HSC, ahogy Curilla is nyerte a Zalavári elleni bunyót.

IMGP0455_4957

Fotó: Rózsa Zoltán

Az utolsó harmadban a felzárkózáshoz szükséges újpesti rohamok helyett ismét a vendégek dominanciáját láthattuk. kevés hazai lövés ért el Ruczujig, alig volt védeni valója a fiatal kapusnak. Nem így Pleszkánnak, aki a lilák szerencséjére többnyire jól tette a dolgát, egyetlen eset kivételével. A 49. percben Moldován és Novak jutott el a kapuig, utóbbi közelről talált a hálóba. Mivel a Szereda hatalmas fölényben játszott, sokkal jobb volt a speciális játékhelyzetekben, és sokkal többet is lőtt kapura, győzelme jogosságához nem férhet kétség.

Ancsin János: Sajnos nem tudtuk hozni azt a formánkat hozni, amit az elmúlt 6-7 mérkőzésen. Rosszul játszottunk, s ha így játszunk, akkor ez a reális különbség a két csapat között.

Gál Sándor: Nehezen indult a mérkőzés, nem volt túl jó a játékunk, részben azért, mert a sérülések miatt át lettek variálva a soraink. A két új légiósunknak is keressük még a megfelelő helyet. A játék még akadozik, örülök, hogy sikerült győznünk, főleg a tegnapi fiaskó után.

MOL Liga, Megyeri út, 133 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Bedő, Berger.
Pleszkán: 86,7% (Hajek)
K
Ruczuj: 88,9% (Onodi)
Horváth, Hodos, Reiter, Pichler, Farkas L. S.
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Zalavári, Maklári, Sweeney, Dömötör, Virág
2
Salló, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
Vecaj, Sommer, Szirányi, Hamann, Coleman
3
Bors, Nagy I., Becze, Danton, Svidkij
Bereczki, Dubetz, Kovács, Németh, Fekti
4
Kósa, Péter, Bíró O.
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:33 SCC Bíró T. Becze Mihály
0-2 15:46 SCC SH Danton Góga Curilla
0-3 20:35 SCC SH Szőcs
1-3 21:09 UTE PP Sweeney Virág Dömötör
1-4 26:10 SCC Becze Bíró T. Papp
1-5 34:00 SCC Szőcs Moldován Novák
2-5 37:41 UTE Horváth Pichler Hodos
2-6 48:32 SCC Novák Moldován
18 Kapura lövések száma 45
30 Kiállításpercek 30

Az UTE–HSC képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Összes (67)

Utolsó hozzászólások

 1. 1885*
    #62
  1885*,   

  @eszel59: ja bocs :)

 2. blackiii a rezidens DJ
    #63
  blackiii,   

  @eszel59: Néha szoktam én is vizet inni, ha úgy jön ki a lépés. ;-)

 3. eszel
    #64
  eszel59,   

  @blackiii: Vizeeeet?
  A víz a legerősebb ital.Csak nézd meg,hogy elbírja azokat a roppant nehéz acélból készült hajókat is a hátán!
  Ráadásul elenyészően alacsony az alkoholtartalma...:)

 4. blackiii a rezidens DJ
    #65
  blackiii,   

  @eszel59: Akkor legyen pálinka, az mindig beválik. :-) Még Nagyim is szokta tolni, ha "fáj a gyomra". :D Tehát még gyógyhatással is rendelkezik. :-)

 5. eszel
    #66
  eszel59,   

  @blackiii: Nagyid gyógyhatással rendelkezik?
  De jó a családnak! :)

 6. blackiii a rezidens DJ
    #67
  blackiii,   

  @eszel59: Kezdek aggódni. Te, még tényleg nem találkoztál pálinkával? :-)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk