A Ferencváros Érsekújváron kapaszkodhat

   

Nincs megállás, futószalagon játsszák a mérkőzéseket a MOL Ligában. Hétfőn újabb három, a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor.

Este hatkor az UTE fogadja a HSC Csíkszeredát. Vasárnap este egész jó játékot mutatott a lila-fehér csapat, végig meccsben volt a Brassóval, de a helyzetek kihasználása továbbra is nagyon gyengén megy a játékosoknak. Nagyjából pont ennyivel is jár a többiek mögött a társaság, megvannak a jó munkás emberek, akik képesek elvégezni a munka dandárját, de nincsenek meg azok, akik feltennék a pontot az i-re. A Brassó elleni mérkőzésen Ványi Gergő megsérült, ő biztosan nem játszhat, Sommer és Kovács Viktor játéka pedig a hétfő délelőtti edzés után dől el.

A vendég Csíkszeredának is van min javítania. Remek sorozattal a háta mögött indult el a túrára Gál Sándor csapata. Az Érsekújvár ellen büntetőkkel vesztettek, a Dab.Docler viszont egy nem rossz harmad után még egy fokozattal feljebb kapcsolt és állva hagyta a székely csapatot. A két új igazolás, Mike Denton és Gyenyisz Svidkij még szemmel láthatóan keresi a helyét a csapatban. Kozuch hetek óta sérült, de ez egyúttal egy kellemes felismeréshez is vezette a csíkiakat, kiderült, hogy az eddig jobbára a kispadot melegítő Ruczuj Gellértben is van potenciál, ha elegendő lehetőséget kap, rá is lehet számítani a kulcsfontosságú kapusposzton. Vasárnap este a még fiatalabb Ónodi is kapott lehetőséget és a három kapott gólja ellenére is elmondható róla, hogy megmutatta, jó kapussá válhat ő is. A sereghajtó UTE elleni mérkőzés ha nem is lesz könnyű, de talán alkalmat adhat arra, hogy folytatódjon az újak beilleszkedése a csapatba, illetve hogy a fiatal játékosok is a szokottnál kicsit több lehetőséget kapjanak, szokják a MOL Liga légkörét.

Ugyancsak este hatkor kezdődik az Érsekújvár–Ferencváros rangadó, amely előtt a hazaiak nincsenek könnyű helyzetben. Lassan nincs mérkőzés, hogy ne sérülne meg valaki a játékosok közül, ezzel szaporítva a ráncokat Lubina mester homlokán. A tekintélyes lista a HSC ellen Marek Urammal bővült, akinek a játéka egyelőre bizonytalan. Ha ez így megy tovább, akkor a klubnak hamarosan új játékosok után kell néznie, akik képesek lesznek helyettesíteni és tehermentesíteni a sérült sztárokat. Addig is tartalékosan kell helytállni az egyre jobb Ferencváros ellen, de ez a helyzet nem újdonság Érsekújváron, hetek óta így játszik a csapat és mégis tartja első helyét a táblázaton. A feladat tehát adott, pont ugyanúgy kell csinálni, mint eddig is, és akkor továbbra is bevehetetlen erődítmény lehet az érsekújvári csarnok.

A Ferencváros a szezon meglepetéscsapata, A Dobos Tamás és Hakan Nygren által összerakott gárda rendkívül egységes, érett játékot mutat. “Egész héten négy sorral tudtunk készülni, és így is szeretnénk játszani az Érsekújvár ellen is – mondta blogunknak Dobos Tamás. – Igyekeztünk egy kicsit változtatni a sorok összetételén és a játékunkon, mert úgy éreztük, az utóbbi mérkőzéseken a védekezésünk egy kicsit felbomlott, sok gólt kaptunk, és a támadójátékunk is kevésbé eredményes mint eddig. Az ellenfeleink látták a mérkőzéseinket, elemezhették a videófelvételeket, készülnek belőlünk, most nekünk kell reagálni erre a helyzetre. Már nincs a csapatnál Fodor Csanád, aki Svájcban kapott lehetőséget, ahová próbajátékra utazott. Az elmúlt héten egészségügyi gondokkal küszködő Géczi Gergő felépült, és minden bizonnyal visszatér a védelmünkbe.”

Fél hétkor a forduló televíziós mérkőzésén a Miskolc fogadja a Brassót. Hullámzó teljesítményt nyújtanak a borsodiak a szezonban, ami természetesen a kiegyenlített erőviszonyoknak is köszönhető, annyi bizonyos, hogy az utóbbi időben elkerülik őket a hosszabb rossz sorozatok. Közvetlen vetélytárs érkezik a népkerti jégcsarnokba, akik ellen életbevágóan fontos lenne újabb pontok begyűjtése. Ehhez elsősorban fegyelmezett játékra lesz szükség, annál is inkább, mert a Brassó az emberelőnyök és emberhátrányok egyik specialistája a ligában. A hazaiak minden bizonnyal számíthatnak lelkes közönségük támogatására is.

Rendkívül rossz szériával küzdötte le magát a Brassó az elsőtől a hatodik helyig az IIHF szünetet követően. Azóta két idegenbeli győzelem segített kisimítani Greg Lindqvist idegrendszerét, de semmiképpen sem nyugodhatnak még meg Brassóban. A csapat a ligában a legtöbb meccset játszva negyedik, egy ponttal előzve a két mérkőzéssel kevesebbnél tartó Miskolcot. Ráadásul a Miskolchoz hasonlóan a Brassónak is vannak hiányzó kulcsjátékosai, elég csak a korábban Borsodban is maradandót alkotó, ám távozása óta nem túl népszerű Bonarra gondolni. Az utóbbi időben már jönnek a csatárgólok is a barcaságiaknál, de az azért feltűnő, és a ligában egyedülálló, hogy a sérült Bonar , valamint Saluga után 3 védő, Wehrs, Hietamaki és Piszarenko következik a házi kanadai tabellán, megszégyenítve ezzel a csapat válogatott csatárait is. A fentebb említett nehéztüzér trióra Miskolcon is fontos feladatok várnak, minden bizonnyal nagyon érdekes és élvezetes mérkőzést láthatnak a helyszínre kilátogató illetve az eseményeket a Digi Sport közvetítésében követő szurkolók.

UTE–HSC Csíkszereda 2-6

   

Ismét csak két gólig jutott az UTE, a HSC Csíkszereda ellen ez általában kevés, így volt ez hétfőn este is.

A szegény embert ráadásul még az ág is húzza, kétszer is emberhátrányban mattolta a HSC az újpestieket, ez pedig ezen a szinten megengedhetetlen. Sokkal támadóbb szellemben lépett fel a HSC, az UTE alig jutott el lövésig. Márpedig lövésből lesz a gól, mondja a közhely. Nem is véletlen, hogy a csíkiak 15 lövéséből született két találat, ellenben a lilák 4 kapura menő kísérlete nem hozott eredményt. Az első találat Bíró Tamás nevéhez fűződik, távolról vette be Pleszkán kapuját. Másodjára az egyik új igazolás, Mike Danton volt eredményes, a lilák emberelőnyben vesztettek korongot, Danton pedig belőtte a szólót.

Rettenetesen kezdődött a második harmad is. újabb lila emberelőny következet, de egy saját kapu előtt eladott korongot Szőcs Szabolcs vert be. Még ugyanebből az előnyből megszületett a hazaiak első gólja is, Sweeney fejezett be sikerrel egy gyors támadást. Lábra kapott az UTE, ezt egy újabb csíki kiállítás, egy Fekti-lövés és egy Dubetz-kapufa jelezte. Ahogy vége lett az előnynek, fordult a kocka, vendéghelyzetek jöttek, egy korongvesztés után Bíró Tamás és Becze lódult meg, utóbbi fejezte be az akciót. A 34. percben Becze lőtt kapuvasat, majd Szőcs Szabolcs ébredt a legkorábban egy kapu előtti tolongás során, és megszerezte a székelyek 5. gólját. Nem egészen négy perc múlva Horváth András találatával csökkent háromgólosra a csíki előny. Kiegyenlítettebb játékot láthattunk, mint az első játékrészben, de ezt a harmadot is nyerte a HSC, ahogy Curilla is nyerte a Zalavári elleni bunyót.

IMGP0455_4957

Fotó: Rózsa Zoltán

Az utolsó harmadban a felzárkózáshoz szükséges újpesti rohamok helyett ismét a vendégek dominanciáját láthattuk. kevés hazai lövés ért el Ruczujig, alig volt védeni valója a fiatal kapusnak. Nem így Pleszkánnak, aki a lilák szerencséjére többnyire jól tette a dolgát, egyetlen eset kivételével. A 49. percben Moldován és Novak jutott el a kapuig, utóbbi közelről talált a hálóba. Mivel a Szereda hatalmas fölényben játszott, sokkal jobb volt a speciális játékhelyzetekben, és sokkal többet is lőtt kapura, győzelme jogosságához nem férhet kétség.

Ancsin János: Sajnos nem tudtuk hozni azt a formánkat hozni, amit az elmúlt 6-7 mérkőzésen. Rosszul játszottunk, s ha így játszunk, akkor ez a reális különbség a két csapat között.

Gál Sándor: Nehezen indult a mérkőzés, nem volt túl jó a játékunk, részben azért, mert a sérülések miatt át lettek variálva a soraink. A két új légiósunknak is keressük még a megfelelő helyet. A játék még akadozik, örülök, hogy sikerült győznünk, főleg a tegnapi fiaskó után.

Erste Liga, Megyeri út, 133 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Bedő, Berger.
Pleszkán: 86,7% (Hajek)
K
Ruczuj: 88,9% (Onodi)
Horváth, Hodos, Reiter, Pichler, Farkas L. S.
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Zalavári, Maklári, Sweeney, Dömötör, Virág
2
Salló, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
Vecaj, Sommer, Szirányi, Hamann, Coleman
3
Bors, Nagy I., Becze, Danton, Svidkij
Bereczki, Dubetz, Kovács, Németh, Fekti
4
Kósa, Péter, Bíró O.
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:33 SCC Bíró T. Becze Mihály
0-2 15:46 SCC SH Danton Góga Curilla
0-3 20:35 SCC SH Szőcs
1-3 21:09 UTE PP Sweeney Virág Dömötör
1-4 26:10 SCC Becze Bíró T. Papp
1-5 34:00 SCC Szőcs Moldován Novák
2-5 37:41 UTE Horváth Pichler Hodos
2-6 48:32 SCC Novák Moldován
18 Kapura lövések száma 45
30 Kiállításpercek 30

Az UTE–HSC képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum