A Ferencváros Érsekújváron kapaszkodhat

   

Nincs megállás, futószalagon játsszák a mérkőzéseket a MOL Ligában. Hétfőn újabb három, a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor.

Este hatkor az UTE fogadja a HSC Csíkszeredát. Vasárnap este egész jó játékot mutatott a lila-fehér csapat, végig meccsben volt a Brassóval, de a helyzetek kihasználása továbbra is nagyon gyengén megy a játékosoknak. Nagyjából pont ennyivel is jár a többiek mögött a társaság, megvannak a jó munkás emberek, akik képesek elvégezni a munka dandárját, de nincsenek meg azok, akik feltennék a pontot az i-re. A Brassó elleni mérkőzésen Ványi Gergő megsérült, ő biztosan nem játszhat, Sommer és Kovács Viktor játéka pedig a hétfő délelőtti edzés után dől el.

A vendég Csíkszeredának is van min javítania. Remek sorozattal a háta mögött indult el a túrára Gál Sándor csapata. Az Érsekújvár ellen büntetőkkel vesztettek, a Dab.Docler viszont egy nem rossz harmad után még egy fokozattal feljebb kapcsolt és állva hagyta a székely csapatot. A két új igazolás, Mike Denton és Gyenyisz Svidkij még szemmel láthatóan keresi a helyét a csapatban. Kozuch hetek óta sérült, de ez egyúttal egy kellemes felismeréshez is vezette a csíkiakat, kiderült, hogy az eddig jobbára a kispadot melegítő Ruczuj Gellértben is van potenciál, ha elegendő lehetőséget kap, rá is lehet számítani a kulcsfontosságú kapusposzton. Vasárnap este a még fiatalabb Ónodi is kapott lehetőséget és a három kapott gólja ellenére is elmondható róla, hogy megmutatta, jó kapussá válhat ő is. A sereghajtó UTE elleni mérkőzés ha nem is lesz könnyű, de talán alkalmat adhat arra, hogy folytatódjon az újak beilleszkedése a csapatba, illetve hogy a fiatal játékosok is a szokottnál kicsit több lehetőséget kapjanak, szokják a MOL Liga légkörét.

Ugyancsak este hatkor kezdődik az Érsekújvár–Ferencváros rangadó, amely előtt a hazaiak nincsenek könnyű helyzetben. Lassan nincs mérkőzés, hogy ne sérülne meg valaki a játékosok közül, ezzel szaporítva a ráncokat Lubina mester homlokán. A tekintélyes lista a HSC ellen Marek Urammal bővült, akinek a játéka egyelőre bizonytalan. Ha ez így megy tovább, akkor a klubnak hamarosan új játékosok után kell néznie, akik képesek lesznek helyettesíteni és tehermentesíteni a sérült sztárokat. Addig is tartalékosan kell helytállni az egyre jobb Ferencváros ellen, de ez a helyzet nem újdonság Érsekújváron, hetek óta így játszik a csapat és mégis tartja első helyét a táblázaton. A feladat tehát adott, pont ugyanúgy kell csinálni, mint eddig is, és akkor továbbra is bevehetetlen erődítmény lehet az érsekújvári csarnok.

A Ferencváros a szezon meglepetéscsapata, A Dobos Tamás és Hakan Nygren által összerakott gárda rendkívül egységes, érett játékot mutat. “Egész héten négy sorral tudtunk készülni, és így is szeretnénk játszani az Érsekújvár ellen is – mondta blogunknak Dobos Tamás. – Igyekeztünk egy kicsit változtatni a sorok összetételén és a játékunkon, mert úgy éreztük, az utóbbi mérkőzéseken a védekezésünk egy kicsit felbomlott, sok gólt kaptunk, és a támadójátékunk is kevésbé eredményes mint eddig. Az ellenfeleink látták a mérkőzéseinket, elemezhették a videófelvételeket, készülnek belőlünk, most nekünk kell reagálni erre a helyzetre. Már nincs a csapatnál Fodor Csanád, aki Svájcban kapott lehetőséget, ahová próbajátékra utazott. Az elmúlt héten egészségügyi gondokkal küszködő Géczi Gergő felépült, és minden bizonnyal visszatér a védelmünkbe.”

Fél hétkor a forduló televíziós mérkőzésén a Miskolc fogadja a Brassót. Hullámzó teljesítményt nyújtanak a borsodiak a szezonban, ami természetesen a kiegyenlített erőviszonyoknak is köszönhető, annyi bizonyos, hogy az utóbbi időben elkerülik őket a hosszabb rossz sorozatok. Közvetlen vetélytárs érkezik a népkerti jégcsarnokba, akik ellen életbevágóan fontos lenne újabb pontok begyűjtése. Ehhez elsősorban fegyelmezett játékra lesz szükség, annál is inkább, mert a Brassó az emberelőnyök és emberhátrányok egyik specialistája a ligában. A hazaiak minden bizonnyal számíthatnak lelkes közönségük támogatására is.

Rendkívül rossz szériával küzdötte le magát a Brassó az elsőtől a hatodik helyig az IIHF szünetet követően. Azóta két idegenbeli győzelem segített kisimítani Greg Lindqvist idegrendszerét, de semmiképpen sem nyugodhatnak még meg Brassóban. A csapat a ligában a legtöbb meccset játszva negyedik, egy ponttal előzve a két mérkőzéssel kevesebbnél tartó Miskolcot. Ráadásul a Miskolchoz hasonlóan a Brassónak is vannak hiányzó kulcsjátékosai, elég csak a korábban Borsodban is maradandót alkotó, ám távozása óta nem túl népszerű Bonarra gondolni. Az utóbbi időben már jönnek a csatárgólok is a barcaságiaknál, de az azért feltűnő, és a ligában egyedülálló, hogy a sérült Bonar , valamint Saluga után 3 védő, Wehrs, Hietamaki és Piszarenko következik a házi kanadai tabellán, megszégyenítve ezzel a csapat válogatott csatárait is. A fentebb említett nehéztüzér trióra Miskolcon is fontos feladatok várnak, minden bizonnyal nagyon érdekes és élvezetes mérkőzést láthatnak a helyszínre kilátogató illetve az eseményeket a Digi Sport közvetítésében követő szurkolók.

Miskolc–Brassó 2-1

   

MOL Liga-rangadó, Winter Classic-mérkőzés, junior-világbajnokság. Ezen a héten a világ egyetlen városára húzható rá ez a három esemény egyszerre. Éppen ezért a Jégkorongblog mától 7 napon át Miskolci Hoki Ünnepi Hetet tart. Ezért borsodi barátaink kedvéért először az időrendben utolsóként kezdődött mérkőzésről számolunk be, amelyen a Miskolc büntetőkkel verte a Brassót.

Bob Dever szándékai szerint nekiugrott volna ellenfelének a Miskolc, de ebből nem sok minden látszódott az első harmadban. A Brassó játszott sokkal többet a támadóharmadban, nem volt véletlen, hogy az első gólt is ők szerezték. Hietamaki ment el csatárokat megszégyenítő módon az alapvonal mögöttig, visszaadását Virág Csanád emelte a felső sarokba. A lassú hazai kezdés újabb jele volt DeBruyn kiállítása is, ez volt az első ébresztő, létszámhátrányban aktívabbak lettek a hazaiak. Kiegyenlítettebb lett a meccs, gól nem született ugyan, de a küzdelem és az iram nem volt rossz, a Brassó a jobb kezdése miatt megérdemelten ment a szünetre egygólos vezetéssel.

Az első harmad teljesítményét nem hagyhatta szó nélkül Bob Dever, hiszen sokkal jobban folytatták a fekete mezesek, mint ahogy az első harmadot elkezdték. Támadólag léptek fel, többet tartózkodtak a támadóharmadban. Ez még akkor is igaz, ha a 22. perc elején egy középtávoli lövés átcsorgott Duscheken, de Hegyi bravúrral, testoi épségét sem kíméve mentett. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, egy eset kivételével azonban mindig a kapusok nyerték a párharcokat a csatárok ellen. Az egyetlen kivétel a 28. perc végén történt, a kapu mögül visszakanyarodó Miskolczi korongja kijött Polcról, és a védők gyűrűjében Dubek eszmélt a leghamarabb, szemfüles gólt szerzett. Nem volt érdemtelen az egyenlítés, és a két harmad alapján a döntetlen is abszolút reálisnak volt mondható.

MISBRA 5

Fotó: Bán Olivér

A harmadik harmadra egyértelműen aktívabb lett ellenfelénél a vasárnap pihenő Miskolc. A jó kapusteljesítmények mellett ez a harmad leginkább Caprnka játékvezető teljesítményéről lesz emlékezetes. Popovics leeső fejvédőjét Hietamaki terelgette az ütőjével, mígnem a szlovák spori nevelő célzattal kézbe nem vetette vele. Hietamaki büntetése az lett, hogy udvariasan oda kellett adja a sisakot Popovicsnak, majd barátságosan kezet kellett fognia vele. A jelenetet nézők, csapatok és az érintettek is széles mosollyal fogadták.  Két másodperccel a vége előtt bulira került sor a miskolci kapu előtt, Lindqvist időt kért, Polcot is lehozta, de nem sikerült megtalálni a nyerő stratégiát, jöhetett a hosszabbítás.

Ez az öt perc ismét a Brassó fölényét hozta, de mind Polc, mind Duschek hárított mindent, következhettek a büntetőlövések. Az első párt Durco kezdte, és magabiztopsan tette el a korongot fonákjával Polc mögé a hálóba. A másik oldalon Antal Zsombor következett, de túljátszotta az akciót, Duschek mamutját már nem sikerült kicseleznie. Hajós következett, Polc lábai között lőtt a kapuba. Wehrs kezében volt tehát a plusz egy pont sorsa, de lövését Duschek hárította, a Miskolc a szezonban hetedszer is túlórában nyert.

Bob Dever (Miskolc): Nem tetszett, ahogyan kezdtünk, nagyon gyengén játszottunk az első harmadban. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy javultunk fel. Duschek remekül védett, és néha szerencséje is volt, de hát azért meg is kell dolgozni, és ő megtette. Csütörtökön, Érsekújváron sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, ha eredményesek akarunk lenni. Mindent összevetve nagyon fontos két pontot szereztünk.

Greg Lindqvist (Brassó): Jó mérkőzést vívtunk a Miskolccal. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a mérkőzést, ám ezeket kihagytuk. A büntetők mindig kicsit a szerencse kategóriába tartoznak, és ebben most mi maradtunk alul.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 742 néző. Játékvezetők: Caprnka, Haszonits, Gangel, Somos.
Duschek: 97,3% (Gyenes)
K
Polc: 97,1% (Fülöp)
Boyle, deBruyn, Dubek, Rafaj, Faith
1
Wehrs, Piszarenko, Zsók, Péter Zs., Gliga
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág
Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Fliszár
3
Oprea, János, Dumitru, Imecs, Bálint
Roczanov, Orosz, Budai
4
Péter R., Antal, Petres
Bob Dever
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:18 BRA Bálint Hietamaki
1-1 27:57 MIS Dubek Miskolczi Rafaj
2-1 65:00 MIS GWS Durco
35 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 8

A Miskolc–Brassó képei

   
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum