A Ferencváros Érsekújváron kapaszkodhat

   

Nincs megállás, futószalagon játsszák a mérkőzéseket a MOL Ligában. Hétfőn újabb három, a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor.

Este hatkor az UTE fogadja a HSC Csíkszeredát. Vasárnap este egész jó játékot mutatott a lila-fehér csapat, végig meccsben volt a Brassóval, de a helyzetek kihasználása továbbra is nagyon gyengén megy a játékosoknak. Nagyjából pont ennyivel is jár a többiek mögött a társaság, megvannak a jó munkás emberek, akik képesek elvégezni a munka dandárját, de nincsenek meg azok, akik feltennék a pontot az i-re. A Brassó elleni mérkőzésen Ványi Gergő megsérült, ő biztosan nem játszhat, Sommer és Kovács Viktor játéka pedig a hétfő délelőtti edzés után dől el.

A vendég Csíkszeredának is van min javítania. Remek sorozattal a háta mögött indult el a túrára Gál Sándor csapata. Az Érsekújvár ellen büntetőkkel vesztettek, a Dab.Docler viszont egy nem rossz harmad után még egy fokozattal feljebb kapcsolt és állva hagyta a székely csapatot. A két új igazolás, Mike Denton és Gyenyisz Svidkij még szemmel láthatóan keresi a helyét a csapatban. Kozuch hetek óta sérült, de ez egyúttal egy kellemes felismeréshez is vezette a csíkiakat, kiderült, hogy az eddig jobbára a kispadot melegítő Ruczuj Gellértben is van potenciál, ha elegendő lehetőséget kap, rá is lehet számítani a kulcsfontosságú kapusposzton. Vasárnap este a még fiatalabb Ónodi is kapott lehetőséget és a három kapott gólja ellenére is elmondható róla, hogy megmutatta, jó kapussá válhat ő is. A sereghajtó UTE elleni mérkőzés ha nem is lesz könnyű, de talán alkalmat adhat arra, hogy folytatódjon az újak beilleszkedése a csapatba, illetve hogy a fiatal játékosok is a szokottnál kicsit több lehetőséget kapjanak, szokják a MOL Liga légkörét.

Ugyancsak este hatkor kezdődik az Érsekújvár–Ferencváros rangadó, amely előtt a hazaiak nincsenek könnyű helyzetben. Lassan nincs mérkőzés, hogy ne sérülne meg valaki a játékosok közül, ezzel szaporítva a ráncokat Lubina mester homlokán. A tekintélyes lista a HSC ellen Marek Urammal bővült, akinek a játéka egyelőre bizonytalan. Ha ez így megy tovább, akkor a klubnak hamarosan új játékosok után kell néznie, akik képesek lesznek helyettesíteni és tehermentesíteni a sérült sztárokat. Addig is tartalékosan kell helytállni az egyre jobb Ferencváros ellen, de ez a helyzet nem újdonság Érsekújváron, hetek óta így játszik a csapat és mégis tartja első helyét a táblázaton. A feladat tehát adott, pont ugyanúgy kell csinálni, mint eddig is, és akkor továbbra is bevehetetlen erődítmény lehet az érsekújvári csarnok.

A Ferencváros a szezon meglepetéscsapata, A Dobos Tamás és Hakan Nygren által összerakott gárda rendkívül egységes, érett játékot mutat. “Egész héten négy sorral tudtunk készülni, és így is szeretnénk játszani az Érsekújvár ellen is – mondta blogunknak Dobos Tamás. – Igyekeztünk egy kicsit változtatni a sorok összetételén és a játékunkon, mert úgy éreztük, az utóbbi mérkőzéseken a védekezésünk egy kicsit felbomlott, sok gólt kaptunk, és a támadójátékunk is kevésbé eredményes mint eddig. Az ellenfeleink látták a mérkőzéseinket, elemezhették a videófelvételeket, készülnek belőlünk, most nekünk kell reagálni erre a helyzetre. Már nincs a csapatnál Fodor Csanád, aki Svájcban kapott lehetőséget, ahová próbajátékra utazott. Az elmúlt héten egészségügyi gondokkal küszködő Géczi Gergő felépült, és minden bizonnyal visszatér a védelmünkbe.”

Fél hétkor a forduló televíziós mérkőzésén a Miskolc fogadja a Brassót. Hullámzó teljesítményt nyújtanak a borsodiak a szezonban, ami természetesen a kiegyenlített erőviszonyoknak is köszönhető, annyi bizonyos, hogy az utóbbi időben elkerülik őket a hosszabb rossz sorozatok. Közvetlen vetélytárs érkezik a népkerti jégcsarnokba, akik ellen életbevágóan fontos lenne újabb pontok begyűjtése. Ehhez elsősorban fegyelmezett játékra lesz szükség, annál is inkább, mert a Brassó az emberelőnyök és emberhátrányok egyik specialistája a ligában. A hazaiak minden bizonnyal számíthatnak lelkes közönségük támogatására is.

Rendkívül rossz szériával küzdötte le magát a Brassó az elsőtől a hatodik helyig az IIHF szünetet követően. Azóta két idegenbeli győzelem segített kisimítani Greg Lindqvist idegrendszerét, de semmiképpen sem nyugodhatnak még meg Brassóban. A csapat a ligában a legtöbb meccset játszva negyedik, egy ponttal előzve a két mérkőzéssel kevesebbnél tartó Miskolcot. Ráadásul a Miskolchoz hasonlóan a Brassónak is vannak hiányzó kulcsjátékosai, elég csak a korábban Borsodban is maradandót alkotó, ám távozása óta nem túl népszerű Bonarra gondolni. Az utóbbi időben már jönnek a csatárgólok is a barcaságiaknál, de az azért feltűnő, és a ligában egyedülálló, hogy a sérült Bonar , valamint Saluga után 3 védő, Wehrs, Hietamaki és Piszarenko következik a házi kanadai tabellán, megszégyenítve ezzel a csapat válogatott csatárait is. A fentebb említett nehéztüzér trióra Miskolcon is fontos feladatok várnak, minden bizonnyal nagyon érdekes és élvezetes mérkőzést láthatnak a helyszínre kilátogató illetve az eseményeket a Digi Sport közvetítésében követő szurkolók.

Érsekújvár–FTC 4-3

   

Elsöprő második harmadával nyert a Lubomir Hurtajt villámmal leigazoló Érsekújvár a Ferencváros ellen. A felvidékieket otthonukban továbbra sem tudták legyőzni 60 perc alatt.

Nagy iramú, változatos első harmadot láthatott a közel 1500 néző Érsekújváron. Mindkét csapat szép számmal kísérletezett, a kapusok, Budai és Chovan azonban jól állták a sarat. A hazaiaknál vállalni tudta a játékot Marek Uram, és új fiúként a második sorban, Uram és Frolik mellett kapott helyet Lubomir Hurtaj, aki a krónikussá vált játékoshiány enyhítésére érkezett. Sportszerű volt a találkozó, egy-egy kisbüntetés színesítette az eseményeket.

Fordulás után folytatódott a nagy iramú játék, a hazaiaknak sikerült enyhe fölényt kialakítaniuk, kicsit több veszélyes helyzetet teremtettek, mint ellenfelük. A 28. percben meg is hozta eredményét a sok erőfeszítés, Siska a kék vonalról bombázott Budai hálójába. Támadásban maradt az Érsekújvár, egy kapuvasat követően a 33. percben Uram korcsolyázott el a szélen, nagy lövése pedig Budai kapujában landolt. Két perccel később érkezett a ferencvárosiak válasza, a remek szezont futó Sijka és Vaszjunyin szökött meg, egyetlen védővel szemben végül Sijka lőtt Chovannak köténygólt. A gól nem zavarta meg a hazaiakat, ennek jele volt, hogy egy lecsorgó lövést követően a friss igazolás Hurtaj talált az üres kapuba, visszaállítva a kétgólos előnyt. És még nem volt vége, hiszen Marek Dubec révén a negyedik hazai gól is megszületett a 39. perc elején.

nzaftcDSC_0398

A harmadik harmad jóval csendesebb játékkal kezdődött, mint milyet az első kettőben láthattak a nézők. Bár voltak helyzetek mindkét oldalon, és időnként kapusbravúrokra is szükség volt, minden jel arra mutatott, hogy nagy izgalmak itt már nem lesznek. Az idilli hangulatot az 54. percben Kiss Gábor lövése törte meg, amelyet Chovan kissé benézett. Mivel a folytatásban is álmosan játszottak a hazaiak, Ladislav Lubina az 55. perc elején időt is kért. Úgy tűnik azonban, hogy nem sokat használt ez, hiszen a vendégek vérszemet kaptak, beszorították az Érsekújvárt a saját kapuja elé. Az erőfeszítéseket 58:13-nál koronázta eredmény, Vaszjunyin ütőjén változtatott irányt Mestyán lövése, és ezzel elérhető közelségbe került a pontszerzés a vendégek előtt. Dobos Tamás időt is kért, lehozta Budait, de hiába tett meg mindent a csapat az egyenlítésért, ez nem sikerült, az Érsekújvár biztos vezetés után megőrzött egy gólt az előnyéből és nyert.

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): “Rengeteg sérültünk van, és ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Örülök, hogy nyerni tudtunk, és nem fordított az ellenfelünk a végjátékban, ehhez szerencse is kellett nekünk.”

Dobos Tamás (Ferencváros Budapest ESMTK): “Nagyon csalódott vagyok. Rosszul kezdtünk, a végére találtunk magunkra, de már túl késő volt.”

Erste Liga, Érsekújvár, 1326 néző. Játékvezetők: Juhász, Stano, Moravec, Soltész.
Chovan: 91,2% (Krajcovic)
K
Budai: 88,6% (Meravy)
Baron, Kowalczyk, Fiala, Ruzicka, Stefanka O.
1
Ölander, Tőkési, Feil, Kiss, Berta
Sucharda, Siska, Frolík, Uram, Hurtaj
2
Győri, Mestyán, Pál, Dancsfalvi, Potila
Zajac, Pavesic, Korytko, Dubec Marek, Uhnák
3
Lencsés, Lindquist, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Kubica, Král, Hardi
4
Wéber, Papp, Horváth, Borbás
Ladislav Lubina
E
Dobos Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:10 NZÁ Siska Korytko
2-0 32:54 NZÁ Uram Frolík Sucharda
2-1 34:40 FTC Sijka Vaszjunyin
3-1 36:52 NZÁ Hurtaj Pavesic
4-1 38:02 NZÁ Dubec Marek Uhnák Sucharda
4-2 53:21 FTC Kiss Pál
4-3 58:13 FTC Vaszjunyin Mestyán Kiss
35 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 4
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum