Vas és Szélig is két gólpasszt adott, Nagy Gergő újabb gólt lőtt

   

Fontos rangadón 0-3-ról nyert a francia bajnokság éllovasa, nyertek Széligék, Háriék és Feketéék is.

A Ligue Magnus 13. fordulójának rangadóján a Rouen az Angers-hoz látogatott. Vendégszempontból kétségbeejtően kezdődött a mérkőzés, hiszen a hazai csapat az első harmadban emberhátrányból szerzett, majd még ugyanabban a harmadban kettőre növelte előnyét. A második harmadban ráadásul újabb gólt szerzett a hazai csapat, amivel már 3-0-ra vezettek. A Rouen azonban innen is fel tudott állni, amiben kulcstényező volt, hogy a harmadik harmad elején hamar gólt tudtak lőni, illetve hogy három előnyükből kettőt is sikerült értékesíteniük. Örömteli, hogy mindkét alkalommal a Desrosiers, Janil, Vas János sor volt eredményes. Második alkalommal 13 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, 3-3-as állásnál találtak be, 4-3-ra megnyerve ezzel a mérkőzést.

vasjanko

Nyertek Széligék is, helyi riválisuk egyikéhez, a bajnoki tabellán utolsó helyezett Gaphoz látogattak. Az első harmadban már 2-0-ra vezetett a Briancon, amit a másodikban megtoldottak még kettővel. Szélig mindkét alkalommal gólpasszt adott, a második gólt ráadásul a harmad utolsó másodpercében, kettős emberhátrányból ütötték. 4-0-s első 40 perc után nem sok kérdés maradt nyitva, a csapatok 1-1-gyel lehozták a formalitásnak tűnő záró húsz percet, így alakult ki az 1-5-ös végeredmény.

Gőz Balázsék szintén 0-3-ra álltak az alsóházi rangadón, a Caen ellen, ám nekik nem sikerült megfordítani az állást. 14 másodperccel a vége előtt csak kozmetikázni tudtak az eredményen, ezzel a találattal lett 3-1. Gőz pontot nem szerzett, kapott gólnál sem volt a jégen.

A svájci másodosztályban Hentes Kristófék az éllovas csapatok egyikét, az SC Langenthalt fogadta. Sajnos csak az első harmadban sikerült megzavarni a papírformát, ezt a harmadot 1-1-es döntetlennel hozták le a csapatok. A második játékrészben kettőt, a harmadikban hármat tett hozzá ehhez a Langenthal, amivel 6-1-re nyerték a mérkőzést. Hentes nem szerzett pontot.

Ville Peltonen mesterhármasával és a harmadik harmadban öt perc alatt lőtt három góllal idegenben is fölényesen, 6-1-re nyert a KalPa ellen Hári János csapata, a HIFK. Győzelmével negyedik a HIFK, kissé leszakadva az élmezőnytől, Hári ezúttal sem játszott.

Fekete Dániel csapata, a Feldkirch az INL középmezőnyéhez tartozó Meranót fogadta. A mérkőzésen a középső harmadba sűrűsödtek az események, a 22. percben emberelőnyből szerzett vezetést a hazai csapat. Az olaszok a meccs felénél egyenlítettek, ám a harmad végén másfél percig kettős előnyben támadhatott a Feldkirch, amit ki is használtak, ezzel újra megszerezve a vezetést. A harmadik harmad legvégén Feketét kiállították, egy perccel a vége előtt kapusát lehozva támadott a Merano, azonban másodszor már nem sikerült egyenlíteni, 2-1-re nyert a vorarlbergi alakulat. Fekete nem szerzett pontot.

Bár kikapott, de a pénteki 7-3 után sokkal szorosabb mérkőzést játszott a Toledo Walleye a konferenciaelső Evansville otthonában. Az első harmad 2-2-es döntetlent hozott, sőt, a második játékrészben a Toledo már 5-3-ra is vezettek Kógerék. A harmad utolsó percében egy gólra felzárkóztak a hazaiak, majd az 54. percben ki is egyenlítettek. Jöhetett a hosszabbítás, melynek negyedik percében a jóval esélyesebb Evansville kiharcolta a győzelmet és 6-5-re nyert. Kóger nem szerzett pontot.

Nagy Gergőék is két góllal vezettek már az első harmad után a Brampton ellen a CHL-ben. A 3-1-re végződő első harmad harmadik hazai gólját Nagy Gergő szerezte. Sajnos az előnyt nem sikerült megtartani, a második és harmadik játékrészben is egyet faragott hátrányából a Brampton és kiegyenlítette az állást. Ráadásul a hosszabbításban a mérkőzést eldöntő gólt is megszerezték a vendégek, így nyertek 4-3-ra.

Kétszer vezettek a hazaiak, Nagy Krisztiánék kétszer egyenlítettek az NAHL-ben az Aberdeen ellen, de ez is kevés volt a győzelemhez, hiszen a mérkőzés utolsó percében harmadszor is vezetést szereztek a hazaiak és a Minotnak már nem maradt ideje az egyenlítésre, 3-2-re nyert az Aberdeen. Nagy Kriszián nem szerzett pontot.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum