A HSC megszerezheti első újvárosi pontjait

   

Gál Sándor tanítványai eddig kétszer játszottak a Fejér megyei városban, nem sok babér termett ott számukra, de a vasárnapi meccsen, melyen Dobj egy macit! akciót is szervez a klub, esélyesebbek a pontszerzésre, mint eddig voltak. Az UTE a Brassót fogadja.

A dunaújvárosi jégpályán játszott mérkőzések idén egyértelműen nem tartoznak a HSC legkellemesebb élményei közé, hiszen első alkalommal 10-2-re, másodjára 3-0-ra kaptak ki. Azonban mióta látványosan gyengélkedik Stephan Lundh csapata, mindenkinek lehet keresni valója ellene. Ezt már az erdélyiek is megtapasztalták, hiszen a Kontinentális Kupa második körében csak büntetőkkel kaptak ki Galaniszéktól. Ez annál is fontosabb lenne, mivel egy újabb győzelemmel el tudnának lépni közvetlen üldözőiktől, a Miskolctól és vesztett pontok tekintetében beérnék a DAB-ot. A miskolci vereség után hazatérő Dunaújvárosnak viszont valamit mindenképpen mutatnia kell most már, hiszen novemberben a már említett Kontinentális Kupa és a válogatott szünet miatt mindössze három mérkőzést és egyetlen győzelmet láthattak a szurkolók. A HSC-ből hiányozni fog Flinta, Kozuch, Tranca és Molnár Zsombor, míg a hazaiaknál Peterdi játéka továbbra is kérdéses.

A mérkőzés jótékony célokat is szolgál, hiszen a klub erre a meccsre hirdette meg szokásos Dobj egy macit! nevű akcióját. Arra kérik a szurkolókat, hogy minél nagyobb számban hozzák el otthon már nem használt, de jó állapotban lévő plüssállataikat, melyeket az első hazai gólnál dobhatnak a jégre. A beérkező játékok egy részét a Kecskeméti Gyermekfalu lakói, míg a másik részét a dunaújvárosi Szent Pantaleon gyermekosztálya kapja majd! Minden további részlet megtudható itt.

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): Van miért visszavágnunk a Csíkszereda csapatának vasárnap, hiszen pont egy héttel a visszavágó előtt kaptunk ki a kék-fehérektől. Akkor a gólok számát kivéve minden mutatóban felülmúltuk a székely csapatot ? reméljük, a hazai pálya meghozza a gólokat is. A kapunk előtt agresszívebb védekezésre, s pontosabb befejezésre lesz szükségünk vasárnap, ha a három pontot itthon szeretnénk tartani.

Szocs Sz DABHSC

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 900 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Abonyi, Juhász.
Kalnins: 100% (Kiss T.)
K
Ruczuj: 84,0% (Onodi: 75,0%)
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
1
Hruby J., Góga, Curilla, Mihály, Novák
Huba, Jaborník, Galanisz, Azari, Kiss Á.
2
Salló, Papp Sz., Moldován, Szőcs, Bíró T.
Hruby G., Nagy R., Pavuk, Papp V., Gröschl
3
Bors, Nagy I., Danton, Becze, Svidkij
Erdélyi, Szabados, Hegyi, Léránt, Peterdi
4
Kósa, Gecse, Péter, Bíró O., Farkas
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Gál Sándor, Hozó Levente

Pénteken a Ferencváros ellen megszakadt a Brassó nyeretlenségi sorozata, így a játékosok kicsivel felszabadultabban tekinthetnek a hétvége hátra lévő két mérkőzése elé, előbb az UTE, majd hétfőn a Miskolc ellen. Sokkal könnyebb mérkőzésre azonban kár számítaniuk, hiszen az UTE már számtalanszor bizonyította, ha az ellenfél nem veszi komolyan őket, igen kellemetlen meglepetésben lehet része. Tudja ezt Greg Lindqvist, a vendégek mestere, aki maga is számtalanszor nyilatkozott hasonló szellemben. Egy ilyen hosszú és sikertelen sorozat után a legfontosabb nyilvánvaló módon a három pont megszerzése lesz. A hazaiak továbbra is abban bíznak, hogy minél tovább meccsben tudnak majd maradni, és annyira megnehezíthetik a Brassó dolgát, amennyire az csak lehetséges.

Ancsin János (vezetőedző, UTE): Úgy gondolom, nehéz helyzetben vagyunk, mert a Brassó úgy jön hozzánk, hogy az FTC vendégeként megszakította nyeretlenségi szériáját. Megpróbáljuk őket megakadályozni az újabb 3 pont bezsebelésében, és megszerezni az első győzelmünket ellenük. Hazai pályán talán kicsit könnyebb lehet. Szeretnénk mindenképpen ugyanolyan jó játékkal és “jó eredménnyel” játszani, mint az utóbbi 4-5 meccsünkön, és akkor akár a győzelem is benne lehet a mérkőzésben.

Erste Liga, Megyeri út, 116 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Gangel, Székely.
Pleszkán: 92,5% (Szabó)
K
Polc: 100% (Fülöp)
Horváth, Hodos, Reiter, Pichler, Farkas
1
Wehrs, Piszarenko, Zsók, Péter Zs., Gliga
Zalavári, Maklári, Sweeney, Dömötör, Virág Csaba
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág Csanád
Vecaj, Ványi, Szirányi, Hamann, Coleman
3
Oprea, János, Dumitru, Imecs, Bálint
Bereczki, Sági, Németh, Fekti, Dubetz
4
Péter R., Antal, Petres
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:58 BRA Zsók Gliga Wehrs
0-2 19:34 BRA Bálint Hietamaki Dumitru
1-2 45:01 UTE Sweeney Maklári Vecaj
1-3 52:27 BRA PP Piszarenko Petres Saluga
32 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum