Az FTC tovább lökheti a lejtőn a Brassót

   

A múlt hétvége visszavágóján Pesterzsébetre látogat Greg Lindqvist csapata, mely egy újabb vereséggel végképp nagyon nehéz helyzetbe kerülne. De az FTC-nek is nagyon kell a pont.

Az idény során a Brassó megjárta már a mennyet és a poklot is, hiszen bár két periódusban is vezette a MOL Liga ponttáblázatát, jelenleg a playoffért folyó küzdelemben maradás a tét a Cenk alján. A csapat 28 meccsen gyűjtött 42 pontot, amivel jelenleg ötödik, az FTC három pontra van tőle, a Miskolc kettőre, de ez utóbbi egy meccsel kevesebbet játszott. Az előttünk álló hétvégén mindkét csapattal játszanak a brassóiak, nagyon fontos pontok sorsáról születik tehát döntés.

Nem várják kedvező előjelekkel a naptári év utolsó magyarországi turnéját Salugáék, hiszen legutóbbi hat meccsükön nem szereztek pontot. Az egyik legnagyobb fejfájást éppen az okozhatja Lindqvist mester számára, hogy nincs igazi magyarázat a rosszabb teljesítményre. Már a november eleji nemzetközi szünet előtt is arra panaszkodott a szakember blogunknak, hogy csapata teljesítményében túl nagyok az ingadozások, hullámhegyek és hullámvölgyek váltják egymást és kulcskérdés lesz, hogy mikor sikerül a teljesítményt egyenletesebbé tenni. Nos, az azóta eltelt idő maximálisan igazolta a svéd tréner szavait, hiszen a hatmeccses pont nélküli szakaszt megelőző hét meccsből hatot viszont megnyert a Brassó.

Ezzel ellentétben a Ferencváros kiváló formát mutat, legutóbbi öt meccsén csak a HSC tudta megállítani, ráadásul Brassóban is nyerni tudott. Ennek eredményeképpen feltornázták magukat a rájátszásért küzdő csapatok közé, de helyzetük továbbra is bizonytalan, tabellán elfoglalt helyezésük megszilárdításához további győzelmekre van szükség.

dsc_0992

Bizakodásra adhat okot, hogy nincs sérült a csapatban, mindenki rendelkezésre áll, leszámítva persze azt az Erikssont, akinek minden bizonnyal már véget ért ez az idény. Ugyanez nem mondható el a Brassóról, ahol egész hétvégén hiányozni fog a csapat legjobbja, Josh Bonar, illetve a védő Nagy Csaba, valamint egy fiatal támadó, Márton Hunor. A két csapat eddig öt alkalommal mérkőzött meg egymással a szezonban, az egymás elleni mérleg nagyon kiegyenlített, hiszen általában szoros meccseken, háromszor nyert a Fradi és kétszer a Brassó. Az is igaz ugyanakkor, hogy a hazaiak mindkét pesterzsébeti találkozójukat megnyerték, bár egyszer csak hosszabbításban tudtak győzedelmeskedni.

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK): A Brassót legutóbb hazai pályán és Erdélyben is sikerült legyőznünk. De ez nem jogosít fel senkit arra, hogy könnyelműen és nagyvonalúan vegye fel a harcot Greg Lindqvist csapatával szemben. Saluga, Bonar vagy Wehrs egymaga képes egy mérkőzést megnyerni. Fegyelmezett játékkal és a taktikai utasítások maradéktalan betartásával, úgy gondolom, itthon tartható a három pont.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Brassó): Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen hat meccset vesztettünk zsinórban. Az elmúlt négy meccsen a lőtt gólok számával elégedett lehettem, de sajnos sokkal több gólt is kaptunk, mint eddig, így pontot egyik esetben sem szereztünk. Korábban éppen az volt a probléma, hogy bár a védelem jól működött, elöl nem voltunk elég gólképesek. A feladat tehát adott: vissza kell térnünk a stabil védekezésen alapuló játékunkhoz, lehetőleg megtartva a sok lőtt gólt. A Fradi ebben a szezonban bárki ellen képes lehet győzelemre, legnagyobb erősségük a nagyszerű csapatszellem és hogy minden cserében a maximumot nyújtják. Nagyon fegyelmezetten, ugyanakkor nagyon keményen kell játszanunk ellenük.

FTC–Brassó 2-4

   

Hat vereség után a Ferencváros vendégeként szakadt meg a Brassó vesszőfutása.

Jó iramban kezdték a csapatok a mérkőzést. Valamivel veszélyesebb volt a Ferencváros, de ez inkább csak a támadó harmadban eltöltött több időt jelentette, sokáig egyik oldalon sem alakultak ki igazi helyzetek. Az első gólt sem előzte különösebben nagy lehetőség, egy közepes veszélyességű kontrát vezetett a szélen Virág Csanád, centerezését azonban Pál Zoltán az érkező brassói elől saját hálójába lőtte. A góltól megzavarodott az FTC, elvesztette a ritmust a zöld-fehér csapat, elsősorban a védő harmadban bizonytalankodtak feltűnően sokat. Egy ilyen szituáció végén született meg a második vendégtalálat. A zöld-fehér bekk érthetetlen módon saját kapuja elé tette vissza a korongot a sarokból, Antal Zsombor köszönte és nagyszerű mozdulattal vágta a léc alá. A teljes képhez tartozik, hogy 0-1-nél egy hazai akció után a játékvezető gólt jelzett a Ferencváros javára, de némi tanakodás után brassói tiltakozás közepette visszavonták a találatot, a bírói döntés értelmében Polc óriásit védett.

A második harmadra az egyenlítés igényével jött ki a Ferencváros, és ennek egy még pörgősebb meccs lett az eredménye. A színvonalba bele lehetett kötni, de az iramba és a lelkesedésbe aligha. Sokat lőttek a zöldek, a Brassó kontrázott, mindkét oldalon sokkal több esély mutatkozott, mint az első húsz percben. Az FTC előnyjátéka bizonytalan és veszélytelen volt ezen az estén, ám a sok távoli lövés meghozta az eredményét. Az egyik kék vonalas kísérletnél a védőről éppen Lindquist elé pattant a korong, aki Polc üresen hagyott kapujába vágta a korongot. 1-2 után azonnal még nagyobb fokozatba kapcsolt Nygren és Dobos csapata, de nem volt szerencséjük, a Brassó kihúzta egygólos előnnyel. Ezenközben természetesen Budai nagy védéseire is szükség volt az időnként fellazuló védekezés miatt.

A harmadik harmad elején meglepő módon ellaposodott a játék, az FTC nem tudott, a Brassó nem akart iramot menni. Aztán mégis összejött az egyenlítés, és valószínűtlenül sűrű kapu előtti tömörülés végén Tőkési Lajoshoz került hátra a korong, aki felnézett, vett egy levegőt és a vas alá helyezte a korongot. 2-2 után a Ferencvárosnál maradt a kezdeményezés, de többször is létszámfölényben lépett el a Brassó. Budai Krisztián rendre fogta ezeket, de egyszer nem tudott hárítani, az Saluga győztes gólját eredményezte. A végén még egyet lőttek az erdélyiek üres kapura, így 4-2-es győzelmet arattak Pesterzsébeten, 6 ponttalan mérkőzés után nyert újra Greg Lindqvist csapata.

Dobos Tamás (FTC): Az első harmadot elrontottuk sajnos, de utána magunkra találtunk. A második harmadban feljavultunk. Sok volt a pontatlanság, de sikerült a harmadik harmadban kiegyenlítenünk. Sajnos a helyzeteinket utána kihagytuk, ami megbosszulta magát. Ujra kell rendezni a sorokat. Gratulálok az ellenfélnek.

Greg Lindqvist (Brassó): Sokkal biztonságosabban játszottunk, mint az előző mérkőzéseken, tanulva a rengeteg kapott gólból. A második harmad 10 percig a mienk volt, utána a Fradi átvette a kezdeményezést. A harmadik harmad nagyon kiegyenlített játékot hozott, egyenlő állás után viszont Saluga eldöntötte a három pont sorsát. Nagyon örülök a győzelemnek.

FTCBRA 2

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 400 néző. Játékvezetők: Kincses, Mayer, Abonyi, Kis-király.
Budai: 82,4% (Meravy)
K
Polc: 92,3% (Fülöp)
Győri, Ölander, Feil, Dancsfalvi, Berta
1
Wehrs, Piszarenko, Zsók, Péter Zs., Gliga
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág
Lencsés, Lindquist, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Oprea, János, Dumitru, Imecs, Bálint
Wéber, Papp, Horváth, Borbás, Kiss
4
Petres, Péter R., Antal
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:09 BRA Virág Saluga Hietamaki
0-2 16:04 BRA Antal Petres Péter R.
1-2 25:15 FTC PP Lindquist Potila Ölander
2-2 48:42 FTC Tőkési Borbás Ölander
2-3 56:33 BRA Saluga Virág Wehrs
2-4 59:10 BRA EN Virág Hietamaki
26 Kapura lövések száma 18
0 Kiállításpercek 8

Az FTC–Brassó képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
  • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
U18 17:15 ETOUTE 4-3VÉGE
MK 18:30 MISFTC 5-1VÉGE
U18 18:40 VASKMH 0-3VÉGE
MK 20:15 MACUTE 4-5 HVÉGE
  • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U20 14:15 OHCKMH 5-4 HVÉGE
U18 15:30 PEFGEP 15-2VÉGE
U20 17:40 VASSLL 5-0VÉGE
U20 17:45 ZNOMAC 4-6VÉGE
U20 18:45 UTEDHK 4-1VÉGE
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
  • SPORT 2
ROM 17:30 BRAGAL 
ROM 17:30 STESCC 
január 20., szombat
EWHL   SAVKMH 
U18 11:30 GEPZEG 
U18 13:40 KMHMIS 
KHL 15:00 SZKAMR 
  • SPORT 2
U18 16:15 KACAVS 
MK 17:15 MISUTE 
  • M4 SPORT
ROM 17:30 BRAGAL 
DEBL 17:45 MARGEP 
U18 18:15 UTEOKW 
ROM 18:30 SCCSST 
U18 19:10 VASETO 
EBEL 19:15 RBSAVS 
U18 20:00 ZNOMAC 
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 
U18 13:30 KACMAC 
U18 14:20 MISOKW 
U18 14:30 RBSAVS 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 
EL 20:00 TITFTC 
  • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
  • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   UTEVAS 
U18   ZEGPEF 
U20   UTEOHC 
U20 17:40 VASG99 
Partnerünk