Elindult a magyar AHL

 

December elején már zajlik az élet a magyar jégkorong minden szintjén, három osztályban összesen 29 csapat játszik az amatőr bajnokságokban.

Legkorábban az OB III. indult, a nyolccsapatos mezőny 5 teljes fordulón van túl. Az erőviszonyok is kezdenek kirajzolódni, veretlenül vezet a MAC-MHC, őket egy-egy vereséggel a Hargitai Farkasok I. és az UTE Amatőr követi. A legutóbbi forduló két nagy rangadót hozott, a MAC-MHC szoros meccsen nyert a Hargitai Farkasok ellen, az UTE Amatőr pedig az örökrangadó OB III-as kiadásában 7-3-ra nyert a Ferencváros-Jégveled ellen. A Jászberény megszerezte első győzelmét, a több magyar bajnokkal felálló csapat 8-4-re verte idegenben az ESMTK Pingvineket.

Az OB IV. programja kicsit lemaradt a harmadosztály mögött. A két csoportra osztott, 11 csapatos mezőnyben vannak, akik még csak 1, és vannak, akik már 4 meccsen is túl vannak. A Déli csoportban a pécsi-kaposvári illetőségű, de szombathelyi játékosokat is foglalkoztató Legio Sopianae és a HC Kiskőrös vezet. Előbbiek a csoport három leggyengébbjét verték eddig egyszer-egyszer meggyőző fölénnyel, a Kiskőrösnek már van egy veresége is, az OB III-as első csapatba is rendszeresen sok játékost adó Hargitai Farkasok II-től. A keleti csoportban a KMH hibátlan eddig, többek között legyőzve a női válogatott szakmai stábjának nagy részét felvonultató Viadukt SE-t is. A Kazincbarcikai Ördögöket egy volt válogatott jégkorongozó is erősíti, a miskolciak első felnőtt válogatottja, Szentkúti Tamás személyében. A liga nézőcsúcsa is minden bizonnyal a keleti csoporthoz fűződik, a debreceni DJK SE és a nyíregyházi Szabolcsi JE rangadóját a jegyzőkönyv szerint 150 néző kísérte figyelemmel a debreceni jégcsarnokban.

A hétvégén elindult az ötödik vonal is. A lánykori nevén Teljesen Amatőr Jégkorong Bajnokságnak nevezett sorozat felcseperedett és immáron AHL ? Amatőr Hoki Liga néven fut.

logo_AHL_JO

A negyedik szezonját kezdő versengésben 10 csapat vesz részt, a kétszeres bajnok KMH, az egyszer győztes White Sharks, az ESMTK Jéglovagok, a Gepárd Senior, az IT on Ice, a Jászberény amatőrjeiből álló Warriors, az original fourhoz, azaz a legrégebbi amatőrcsapatok közé tartozó Zuglói Piranhák, az Újpesti Ragadozók, a Kecskeméti Sólymok és a Jégenmeister “B”. Eddig két meccset rendeztek meg, a White Sharks 6-0-ra verte a Jégenmeister B-t, a KMH pedig 5-2-re a Kecskeméti Sólymokat. A mezőny egy körmérkőzéses sorozatot játszik, a 9 forduló után a helyosztók következnek, az első kettő csapat a bajnoki címért, a következő 2 a bronzéremért játszik, és így tovább, páronként döntenek a végső helyezésekről.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum