Érsekújvárról még nem távoztak 3 ponttal

   

A MOL Liga pénteki játéknapjának legnagyobb rangadójának a HSC Csíkszereda érsekújvári szereplése ígérkezik. A második látogat az elsőhöz, a két legjobb formában lévő csap össze.

Félelmetes mutatókkal rendelkezik odahaza a HC Nové Zámky. Eddig mind a 12 hazai MOL Liga-meccsen pontot szerzett. 10-szer mindhárom pontot begyűjtötte. Eddig mindössze két csapat volt képes pontot rabolni Szlovákiából: a Ferencváros hosszabbítás után kapott ki, a HSC pedig egyszer büntetőkkel nyerni is tudott.

Ezúttal a feltételek még inkább adottak ahhoz, hogy megtörjön a jég és a HSC első csapatként három pontot szerezzen, hiszen Gál Sándor tanítványai hatmeccses nyerő szériában vannak, a november közepe óta lejátszott mérkőzéseken a liga minden csapatát le tudták győzni, egyedül az Érsekújvárral nem játszottak. Mindehhez jön még, hogy az érsekújváriak óriási gondban vannak, annyi a sérültjük, mint égen a csillag.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a csíkiak a győzelmek legnagyobb részét hazai pályán gyűjtötték be. Másrészt az ellenfél a listavezető lesz, márpedig a liga legnagyobb nézőszámát produkáló és az év elején az aranyérmet megcélzó egyesület nyilvánvalóan mindent meg fog tenni szinte makulátlan hazai eredménylistájának megőrzése érdekében. Annál is inkább, hiszen a HSC már-már az Érsekújvár mumusának számít, a két csapat eddigi három találkozójából hármat nyertek az erdélyiek, a megszerezhető 9 pontból pedig 8-at elhoztak.

dsc_7482

Kulcskérdés lesz, hogy a sérült és egyéb okból hiányzó játékosokat hogyan sikerül pótolni mindkét oldalon. A hazaiaknál kétsornyi játékos hiányzik, hiszen M. Stefanka, Hrudík, Puchovsky, Kubica, Podstavek és Dubec mellé legutóbb megsérült Weissmann is, míg Polcik kétmeccses eltiltásának letöltését kezdi meg a HSC ellen. Ez összesen hat csatárt és két hátvédet jelent.

A vendégeknél Ruczuj eddig ragyogóan helyettesítette a sérült első számú kapust, Kozuchot, de kérdés, hogy idegenben is tudja-e tartani kiváló formáját. Az elmúlt hat meccsen szintén sikerült pótolni Tranca Dánielt és Molnár Zsombort is, ráadásul ha minden a tervek szerint alakul, Érsekújváron már pályára léphet az új kanadai igazolás, Mike Danton. A védelemből azonban hiányozni fog Flinta Botond, aki sérülése miatt szintén el sem utazott a kerettel.

Nagyon éles meccsre van tehát kilátás, jobb alkalmat keresve sem találhatott volna a szakvezetés arra, hogy megrendezze hagyományos macidobálását. Az első hazai gólnál bedobott plüssállatokat a szokásoknak megfelelően idén is a helyi gyermekklinika betegeihez juttatja el a klub.

Ladislav Lubina (vezetőedző, Érsekújvár): Pénteken és hétfőn a HSC-t és a Ferencvárost fogadjuk, mindkét csapat kiváló formában szerepel a ligában, ezért nagyon nehéz hétvégének nézünk elébe. A dolgunkat nehezíti, hogy meglehetősen foghíjasan tudunk csak kiállni, hiszen sok a sérült játékosunk, Polcík pedig kétmeccses eltiltását tölti. Csak abban bízom, hogy a játékosaim, akiket nevezni fogok, élnek a lehetőséggel és beleadnak apait, anyait. Hazai pályán szeretnénk megtartani a méltóságunkat, és bízom benne, hogy ehhez hozzásegít minket a hazai fantasztikus közönségünk is.

Antal Előd (másodedző, HSC Csíkszereda): Jó sorozat van a hátunk mögött, amit szeretnénk folytatni. Újabb három kőkemény mérkőzésünk lesz. A maximális pontszám megszerzése érdekében utazunk, de elégedettek lennénk az 5-6 pont megszerzésével is, csakúgy mint legutóbb. A csapatban jó a hangulat. Most jött egy új játékos, akinek a helyét reméljük minél hamarabb megkapjuk, hogy igazán erősítésnek számítson. A sérültek közül senki nem épült fel, sőt, hozzájuk csatlakozott Flinta Botond, aki nem is utazott el a csapattal.

ersekujvar macidobalas

Érsekújvár–HSC Csíkszereda 4-3

   

A HC Nové Zámky büntetőkkel nyerte a csíkszeredaiak elleni rangadót, így növelte előnyét a tabella élén.

A kiegyensúlyozott találkozón a 9. percben Szőcs Szabolcs révén vezetést szereztek a csíkszeredaiak, azon kívül még egy hazai kiállítást hozott az első húsz perc. A második játékrészben viszont beindult a gólgyártás, a 25. percben Frolík egyenlített, de két és fél perccel később Moldován újra a vendégeket juttatta előnyhöz. A mérkőzés közepén aztán 32 másodperc alatt két gólt is kapott Ruczuj, előbb Ruzicka, majd Frolík talált be érsekújvári részről, így már a hazaiak vezettek. A békés mederben zajló találkozón a záró húsz percben kiállítást nem jegyeztek föl, gólt viszont igen, az 57. percben Szőcs Szabolcs egyenlített, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót.

A hosszabbításban nem esett gól, a büntetőket pedig a felvidékiek lőtték jobban, Kowalczyk jegyezte a döntő találatot.

A nagyon tartalékos Érsekújvár fontos két pontot szerzett a rangadón és meglépett négy ponttal a HSC Csíkszeredától.

Ladislav Lubina (vezetőedző, Érsekújvár): Örülök, hogy a mai meccset meg tudtuk nyerni, mert sok sérültünk van. A három pont megszerzéséről a harmadik harmadban csúsztunk le, de ma a két pontnak is nagyon örülünk! A szurkolók pedig ismét kitettek magukért.

Gál Sándor (vezetőedző, HCS Csíkszereda): Mit kellene mondanom ezután a mérkőzés után? Jó, kiélezett hokimeccs volt, ahol egy gól dönt. Az első és az utolsó harmadban nagyon jól játszottunk, a másodikban azonban az öltözőben maradtunk fejben. Örülünk az egy pontnak.

Erste Liga, Érsekújvár, 1486 néző. Játékvezetők: Németh, Caprnka, Kormos, Soós.
Chovan: 93,9% (Krajcovic)
K
Ruczuj: 90,5% (Onodi)
Baron, Kowalczyk, Stefanka O., Caladi
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Sucharda, Siska, Dubec Marek, Frolík, Uram
2
Kósa, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
Zajac, Pavesic, Fiala, Korytko, Ruzicka
3
Bors, Nagy, Molnár Z., Becze, Farkas
Kubica, Král, Hardi, Uhnák
4
Salló, Gecse, Danton, Péter, Bíró O.
Lubina Ladislav
E
Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:52 SCC Szőcs Nagy Moldován
1-1 24:15 NZÁ Frolík Uram Dubec Marek
1-2 26:59 SCC Moldován Bíró T.
2-2 30:32 NZÁ Ruzicka Caladi
3-2 31:04 NZÁ Frolík Pavesic Zajac
3-3 56:38 SCC Szőcs Moldován Papp
4-3 65:00 NZÁ GWS Kowalczyk
42 Kapura lövések száma 49
4 Kiállításpercek 4

Az Érsekújvár–HSC képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum