A címvédőt fogadja a Miskolc

   

Idén eddig mindössze egyszer találkozott a két csapat Borsodban, akkor a dunaújvárosiak nyertek, de azóta sok minden történt.

Október 11-én találkozott egymással a két csapat Miskolcon, a DAB nyert 5-2-re, de az az egy biztos, hogy ez semmiféle támpontot nem ad az előzetes esélylatolgatáshoz. Miskolcon azóta edzőt váltottak, visszatért a kispadra Bob Dever, Dunaújvárosban pedig ugyan nem változott jelentősen a személyi állomány, a csapat valamiért egyelőre nem képes azt a teljesítményt nyújtani, mint tavaly. Ha azonban közelebbről is megnézzük a csapat válogatott szünet óta lejátszott mérkőzéseit, a kép közel sem annyira borús, mint ahogyan azt a legtöbb hazai szurkoló látja. November közepe óta hat meccset játszottak Stephan Lundh tanítványai és bár voltak közte minden bizonnyal fájó vereségek, mint például éppen a Miskolctól hazai pályán elszenvedett 3-0, vagy az Érsekújvár elleni sokadik vereség, a megszerezhető 18 pontból 10-et behúztak az Acélbikák. Természetesen ez rosszabb, mint ami akár az elmúlt évek eredményei, akár a játékosállomány alapján elvárható, de sok csapat kiegyezne ilyen vagy ehhez hasonló mutatójú hullámvölggyel.

misdab05

Ráadásul a legutóbbi hétvégén Peterdi Imre sérült volt, Hurtajtól és Hegyi Ádám Zoltántól pedig a klub köszönt el, így olyan játékosokra hárult az eddigieknél sokkal nagyobb teher, mint a második soros védővé avanzsált Szabados Róbert, az 1994-es születésű Léránt René vagy az egy évvel még nála is fiatalabb Hruby Gellért. Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy e hat alkalomból egyszer az UTE, kétszer pedig a szintén gyenge szériát futó Brassót sikerült legyőzni, a HSC, az Érsekújvár és a Miskolc ellen mindössze egy pontra voltak képesek Azariék. Az biztos, hogy az eddig pontokban felhalmozott tartalékaik kezdenek kimerülni, nincs több idő, el kell kezdeniük meccseket nyerniük, ha kényelmes pozícióból akarják nézni a rájátszásért folytatott küzdelmet.

Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a Miskolc legutóbb például azt az Érsekújvárt verte meg, amely ellen a DAB eddig tehetetlennek bizonyult. A hazai pálya szintén mellettük szól, eddigi 14 miskolci mérkőzésükből 11-et nyertek meg, igaz, ebből öt alkalommal hosszabbításban, igazi ráadás-specialisták tehát, náluk többször ugyanis senki nem nyerte meg a ligában a 4-4 elleni öt percet. Kérdés, hogy a november 22-én éppen az Érsekújvár elleni mérkőzésen ujjtörést szenvedett Tyler Metcalfe kiesése okoz-e gondot hosszabb távon a csapatnak. Szintén nem könnyíti meg a szakvezetés helyzetét Jordan Knox újabb eltiltása, amelyből még három meccs hátravan. A legutóbbi, Érsekújvár ellen aratott győzelem éppen azért jelenthet sokat, mert bizonyítja, néhány kulcsjátékosa nélkül is képes lehet a legnehezebb ellenfelekkel szemben is sikert elérni a csapat.

A feszültséget minden bizonnyal oldani fogja a klub mikulásnapi kedvessége, melynek keretében a mérkőzésre kilátogató gyermekek ajándékcsomagokat kapnak (a készlet erejéig), a szurkolók között pedig afféle jelmezversenyre kerül sor, Télapó és Krampusz kategóriákban, ezeken felül pedig a jótékonysági akció is folytatódik. Minden további részletért kattintsanak ide.

Bob Dever (vezetőedző, Miskolc): A DAB kitűnő csapat, tele tapasztalt, válogatott játékossal, egy kitűnő edzővel. Ugyanakkor ők is megverhetők, ezt éppen a saját csarnokukban bizonyítottuk legutóbb. Tulajdonképpen „csak” meg kell ismételnünk a hétfői produkciónkat, ám ez borzasztóan nehéz lesz, igazi nagy kihívás. Ugyanarra a gyors, hajtós, kemény hokira van szükségünk, ami – ha fegyelmezetten játszunk – jól fekszik nekünk, és sikeres számunkra.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Legutóbb nagyon fontos győzelmet arattunk Brassóban. Remélem, hogy ebből sikerült egy jó alapot összerakni, amire aztán újra elkezdhetünk építeni pénteken. A Miskolc jó csapat, minőségi légiósokkal megerősítve, hazai pályán pedig kifejezetten összeszedett játékot játszanak, de úgy érzem, hogy a játékosaimban megvan az, ami a győzelemhez kell. Sevela válla rakoncátlankodik, így ő nem lesz velünk, illetve Peterdi Imre sem százszázalékos még. Az, hogy ő a csapattal tart-e, az indulás előtti jeges edzésen dől csak el.

Miskolc–Dab.Docler 5-3

   

4-0-ról 4-3-ra még visszajött a DAB, de egyenlíteni már nem sikerült. Újra rájátszást érő helyen áll a Miskolc.

“A Jegesmedvék egy nagyon küzdelmes mérkőzésen verték meg a tavalyi bajnokot – áll a miskolci honlap beszámolójában. – A mérkőzés első harmada kiegyenlített játékot hozott. A csapatok alaposan megszervezték a védekezésüket, emiatt viszonylag kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 16. percben – emberelőnyben – megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Tóth vitte be a korongot a hátsó palánktól a kapu elé, majd a jobb sarokba lőtt, a pakk Kisst érintve vágódott a hálóba (1-0). Két perccel később ismét a miskolci csatár volt a főszereplő: egy közeli lövés után a pakk a bal kapuvas előtt pattogott, Tóth volt a legszemfülesebb, és a gólvonal mögé passzírozta a korongot (2-0).

A második harmad 8. percében 19 másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt a Macik. Kavarodás támadt a vendégkapu előtt, Hajós reagált a leggyorsabban, és a hálóba lökte a korongot (3-0). A dunaújvárosiak valószínűleg még nem eszméltek fel az újabb pofontól, máris kapták a következőt. Alig 23 másodperccel később egy felpattanó korongot Ritó a levegőből csapott a hálóba (4-0). A gól után Stephan Lundh lehozta Kisst és Kalnins állt a kapuba. A 14. percben, előnyben játszott a DAB, és szépített. Azari először a kapuvasat találta el, majd a saját kipattanóját már a hálóba emelte (4-1). A 17. percben Lindgren kék vonalas lövése akadt be (4-2).

A harmadik harmadban a DAB nagy erőket mozgósított. Be is szorították a Jegesmedvéket, de gólt nem tudtak lőni, Duschek remekül védett. A 12. percben Fliszárt akadályozták szabálytalanul a szólója közben, ezért büntető járt, de a sértett azt kihagyta. A meccs vége előtt szűk két perccel Stephen Lundh kockáztatott, és bejött. Miután lehozta kapusát, hét másodpercben belül gólt lőttek, Gröschl egy kipattanót vágott a kapuba (4-3). Ami azonban először bejött, másodszorra visszaütött: 25 másodperccel a lefújás előtt Hajós szerzett korongot, meghúzta a jobb a szélen, középre adott és az egyedül érkező Tóth az üres kapuba lőtte mai harmadik gólját (5-3).

A Jegesmedvék a bombaformában játszó, és négy gólt szerző második sor vezetésével nagyon fontos győzelmet arattak a tavalyi bajnok fölött.”

Bob Dever (vezetőedző, Miskolc): A mai nem volt egy szép győzelem, sokkal inkább küzdelmes, harcos diadal. Sajnos 4-0 után levettük a lábunkat a gázpedálról, és magunknak tettük nehézzé a meccset. A lényeg azonban a győzelem és a három pont.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Jó mérkőzést játszottunk a Jegesmedvékkel. Egyéni hibák miatt elhúzott a hazai csapat, és bár az utolsó pillanatig küzdöttünk, egyenlíteni már nem sikerült.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Varjú, Halassy, Pálkövi, Gangel.
Duschek: 85,7% (Gyenes)
K
Kiss T.: 71,4% (Kalnins: 100%)
Boyle, deBruyn, Dubek, Rafaj, Faith
1
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Pavuk
Láda, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth
2
Huba, Erdélyi, Galanisz, Azari, Kiss Á.
Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Fliszár
3
Jaborník, Nagy R., Papp, Léránt, Gröschl
Roczanov, Orosz, Budai
4
Hruby, Szabados, Szappanos
Bob Dever
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:24 MIS PP Tóth Popovics Boyle
2-0 17:22 MIS Tóth Popovics Hajós
3-0 27:46 MIS PP Hajós Popovics Tóth
4-0 28:09 MIS Ritó Hegyi Á.
4-1 33:18 DAB PP Azari Jaborník Galanisz
4-2 35:30 DAB SH Papp Pavuk
4-3 58:18 DAB Gröschl Pavuk Galanisz
5-3 59:35 MIS EN Tóth Hajós Popovics
24 Kapura lövések száma 21
10 Kiállításpercek 8

A Miskolc–DAB képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum