Sofronék indulnának a BL-ben

   

Bár minden részlet továbbra sem ismert a 2014 augusztusában induló Bajnokok Ligájával kapcsolatban, egyre több mindenre derül fény.

Legutóbb október végén foglaltuk össze, mi a helyzet, azóta kiderült, négy osztrák csapat ? a Vienna Capitals és a Red Bull Salzburg mellett az EBEL-alapszakasz és a -rájátszás győztese ? mehet a főtáblára ? semmi egyebet nem tudni erről, tehát pl. azt sem, hogy mi a helyzet, ha egybeesik ez a kettő, vagy valamelyik a két megnevezett csapat nyeri, esetleg valamelyik helyre nem osztrák fut be az EBEL-ben ?, ezúttal a Westdeutsche Zeitung állt elő újabb érdekes részletekkel.

Ezek szerint eredetileg négy német klub kapott volna indulási engedélyt, mégpedig az Eisbaren Berlin, az Adler Mannheim, az ERC Ingolstadt és a Kölner Haie. Azonban pénzügyileg egyelőre annyira bizonytalan a konstrukció, hogy a kölniek kihátráltak a projekt mögül. Helyükre adta be jelentkezését kedden Sofron István csapata, a Krefeld Pinguine.

Ehhez azonban a város hozzájárulását szerették volna kérni, mivel a krefeldi klub sem tudja vállalni a 80 ezer eurós belépési díjat. Ezért a pénzért a klubok megkapják az indulási jogot és érdekeltséget szereznek a BL-t működtető gazdasági társaságban. Mindez jelentős kockázatokat rejt magában, hiszen egyelőre hirdetők sincsenek, nem világos, hány meccset adna a televízió, az hány országba és hány nézőhöz jutna el, így pedig a hirdetési felületek értékesítése is meglehetősen nehézkes. (Számunkra az sem teljesen világos, hogy például az 55-65 meccset jelentő DEL-meccs mellett miként fér el még akár csak 10 újabb találkozó is egy szezonban, de valahogy megoldják, nyilvánvaló.) Ráadásul egyéb költségek is felmerülnek, hiszen az augusztusi indulás miatt egy hónappal korábban kell jeget készíteni a csapatnak otthont adó König-Palastban.

Krefeld logo

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum