Vérre menő küzdelmek a MOL Ligában

   

Miskolcon idén nem termett sok babér az Érsekújvár számára. Míg a két csapat felvidéki meccsei eddig mindkét alkalommal háromgólos hazai győzelemmel zárultak, addig a borsodi rangadókat, ha csak egy góllal is, de mindig a Miskolc nyerte, kétszer hosszabbításban, egyszer pedig rendes játékidőben. Nem lesz tehát könnyű dolga Lubina mester tanítványainak, akik különösen idegenben tűnnek sebezhetőnek. Ráadásul roppant elszánt ellenfélre számíthatnak, hiszen az elmúlt fordulók eredményeinek köszönhetően a borsodi csapat visszaesett a tabella hatodik helyére. Bár az állás továbbra is rendkívül szoros és egy meccsel kevesebbet is játszottak a Brassónál, biztosak lehetünk benne, hogy mind a szakvezetés, mind a játékosok, nem utolsó sorban pedig a szurkolók minél előbb szeretnék a komfortzónát jelentő 1-4. hely valamelyikén látni a csapatot. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy legjobbjuk, Tyler Metcalfe ujja eltört, miután eltalálta egy korong, míg Knox újabb eltiltását tölti. Az Érsekújvár pedig nélkülözni kénytelen csapatkapitányát, a hosszabb időre kidőlt Miroslav Stefankát. A mérkőzést 18:30-tól a DIGI Sport 1 közvetíti.

A játéknap másik rangadóján két feltörekvő csapat találkozik, a tabella második helyén tanyázó Ferencváros, illetve az azonos pontszámmal a harmadik helyen álló HSC Csíkszereda. Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata vasárnap folytatta remek szereplését és idén először magabiztos játékkal nyerni tudtak Brassóban. A Brassó elleni formájára azonban a HSC sem panaszkodhat, november utolsó hetében kétszer verték meg legfőbb erdélyi riválisukat, majd vasárnap a címvédő Dab.Doclert is sikerült legyőzni. Ezzel ötmeccses nyerő szériát produkált Gál Sándor csapata, ami meg is látszik csapata helyezésén. A sikerben kulcsszerepet vállal Ruczuj Gellért, aki kiválóan helyettesíti a sérült Kozuchot, a legkevesebb, ami elmondható, hogy tudott élni a kínálkozó játékpercekkel. A két csapat eddig kétszer találkozott Csíkszeredában, ezekből semmilyen tanulság nem vonható le, hiszen egyszer a hazaiak, egyszer pedig a vendégek győztek fölényesen, 8-3, illetve 6-2 arányban. Izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Ugyanez elmondható a játéknap harmadik mérkőzéséről is, hiszen az utóbbi időben gyengébb formát mutató DAB-ot a szintén hullámvölgyben lévő Brassó fogadja. A címvédőnek lassan össze kell szednie magát, ha nem akar beszállni a rájátszásból való kiesés elkerüléséért folytatott élet-halál küzdelembe. Jelenleg 43 pontja van a dunaújvárosiaknak, az élmezőny aljához tartozó csapatoknál azonban három meccsel kevesebbet játszottak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezeket a hiányzó győzelmeket még be kell húzni, másrészt ha hétfőn is kikap a DAB, akkor egyre több csapattal szemben fogy el a vesztett pontokban mutatkozó előnye. A Brassó helyzete éppen fordított, 27 meccset játszottak, aminél többet az FTC-n kívül senki sem, ehhez képest pontelőnye elfogyott riválisaival szemben, ha tehát nem akar végleg leszakadni, el kell kezdenie a felzárkózást. Brassóban eddig egyszer a DAB győzött hosszabbításban, egyszer pedig a hazaiak nyertek 3-1-re, ez utóbbi mérkőzés tapasztalataira feltétlenül építhet Greg Lindqvist, hiszen az általa leginkább tisztelt csapatot sikerült taktikus játékkal és némi szerencsével legyőzni. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a román DIGI Sport 3 élőben közvetíti.

Miskolc–Érsekújvár 4-2

   

Ismét legyőzte a Népkertben a Miskolc az Érsekújvárt, ezzel feljött az ötödik helyre.

A téthez illően nagy elánnal vetette magát a meccsbe a Miskolc, a letámadásukkal a vendégek nem is nagyon tudtak mit kezdeni. A hazai fölény a 9. percben eredményezett jól megérdemelt vezetést, ekkor Rafaj eresztett meg egy sunyi lövést az előtte álló tömegen keresztül, és ez meg is lepte Chovant. A korong a mamutról előre jött ki, az üresen álló Faith pedig higgadtan emelt a hálóba. Kisvártatva Dubek tört ki rakétasebességgel két védő között, akkora előnyt szerezve, hogy csak a kapussal állt szemben a végén, de kimaradt a ziccer. Feljött az Érsekújvár, a letámadás ellen gyors korcsolyázással operált, így nagyon jó iramú küzdelem alakult ki a jégen. A 19. percben előnybe kerültek a felvidékiek, Kowalczyk törte el a korongot, amire a kapu előtt brusztoló Polcik csapott le, és a hálóba piszkálta.

Fordulás után miskolci emberelőnyben kezdődött a játék, de ezzel nem tudtak mit kezdeni Dubekék. A 33. percben aztán egy miskolci emberelőnyben DeBruyn passzolt keresztbe, és Boyle kapásból hatalmas gólt lőtt. A középkezdés után azonnal egyenlített az Érsekújvár, Uhnák lőtt éles szögből, a Duschekről kipattanó korongot pedig Korytko emelte a hálóba. Így az enyhe miskolci fölény ellenére is döntetlennel mehettek a második pihenőre a csapatok.

A harmadik játékrészben is folytatódott a megszokott koreográfia. A Miskolc letámadott, az Érsekújvár igyekezett kiszabadulni a szorításból, és ebből élvezetes játék alakult ki. A 46. percben DeBruyn cselezte be magát gyönyőrűen az alapvonalon a kapu előterébe, majd a kapuval szemben a hálóba lőtt. Remek egyéni teljesítmény volt. Kicsit több, mint két perc múlva kettőre növelte előnyét a Miskolc. Rafaj ütközte le Polcikot remekül a középső harmadban, és ezzel korongot szerzett. Polcik a jégre került, és amíg próbálta összeszedni magát, a hazaiak a hirtelen jött létszámfölénnyel élve gólt szereztek, Durco remekbeszabott bombája a vasat érintve vágódott a hálóba a saroknál. Öt perccel a vége előtt Ladislav Lubina lehozta Chovant, és a helyére is támadót küldött be. A bátor húzás azonban nem járt sikerrel, nem sikerült Duschek kapujába juttatni a korongot. Ráadásul az utolsó előtti perc végén Boyle és Polcik civakodni kezdett, és mivel utóbbi a játékvezetőt is bevonta a műsorba, végleges kiállítást kapott, így Chovannak is vissza kellett jönnie.

Fontos győzelmet aratott a Knoxot és Metcalfe-ot nélkülöző, és az első percben Szilágyit is elvesztő Miskolc, így bár még nincs a legjobb négy között, de továbbra is tapad az előtte állókra, a Brassó pedig a hatodik helyig zuhant. Izgalmas lesz még az alapszakasz hátralevő része.

Bob Dever: Nagyon örülök annak, ahogyan ma a csapat játszott. Végig letámadtuk, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, amelyhez nagyon sok energia kell, de végig bírtuk. Ma mindenki remekül küzdött, nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen egy rendkívül fontos győzelmet arattunk.

Ladislav Lubina: Sok sérültünk van, ezért nem tudtuk a saját játékunkat megvalósítani. A Miskolc ma gyorsabb, pontosabb volt, gratulálok a győzelmükhöz.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 684 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Gangel, Berger.
Duschek: 93,5% (Gyenes)
K
Chovan: 89,7% (Krajcovic)
Boyle, deBruyn, Dubek, Rafaj, Faith
1
Baron, Kowalczyk, Stefanka O., Weissmann, Caladi
Láda, Hegyi, Hajós, Szilágyi, Tóth
2
Siska, Pavesic, Frolík, Uram, Polcík
Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Fliszár
3
Zajac, Král, Korytko, Ruzicka, Uhnák
Orosz, Popovics, Roczanov, Budai
4
Sucharda, Hardi
Bob Dever
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:10 MIS Faith Rafaj Dubek
1-1 18:38 NZÁ PP Polcík Kowalczyk Frolík
2-1 32:09 MIS PP Boyle deBruyn Popovics
2-2 32:42 NZÁ Korytko Uhnák Hardi
3-2 45:54 MIS deBruyn Miskolczi
4-2 48:06 MIS Durco Faith Dubek
39 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 33

A Miskolc–Érsekújvár képei

   

A Miskolc–Érsekújvár videón

 

A Digi Sport összefoglalója a MOL Liga hétfői rangadójáról itt tekinthető meg.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum