Daniel Alfredsson hazatért

   

A Senators volt ikonja első meccsét játszotta Ottawában, amióta a nyáron aláírt a Detroithoz.

A svéd center végül egy góllal és egy gólpasszal tette emlékezetessé az egykori csapata elleni mérkőzést. Alfredsson mellett Drew Miller villogott az autógyári csapatban, aki két góljával és közte a győztes találatával kiérdemelte a meccs legjobb játékosa címet. Az újabb győzelemmel a Red Wings zsinórban negyedik diadalát aratta és kezdi elfelejtetni a szurkolókkal a novemberi hétmeccses nyeretlenségi szériát.

Kevesebb mint negyven másodpercbe sűrűsödtek az események Raleighben, ahol a Vancouver vendégszerepelt. A Canucks az első harmad végére kétgólos előnyt épített Ryan Kesler és Tom Sestito jóvoltából és önbizalommal várhatta volna a folytatást. A Canucks azonban fejben az öltözőben maradt, a kétgólos előny pedig a második harmad első percében pillanatok alatt semmivé vált. A Carolina Jordan Staal révén először szépített, majd Nathan Gerbe tíz másodperccel később lőtt gólja már az egyenlítést jelentette. A vendégeket végül a találkozón másodszor eredményes Ryan Kesler térítette észhez, aki 27 másodperccel később ismét a Canucksot juttatta előnyhöz. A hátralévő közel két harmadnyi időben hiába lőtt többet kapura és játszott jobban a Hurricanes, csak négy elpuskázott előnyt tudott felmutatni. Több gól nem született a kiválóan védő Eddie Lacknak köszönhetően.

Hiába vezetett kétszer is a Dallas hazai jégen Ryan Garbutt két góljával, csak egy pontra volt jó az Oilers ellen. Az Edmonton először Ales Hemsky, másodszor Andrew Ference góljával egyenlített és harcolta ki a ráadást, illetve a büntetőlövéseket. A vendégek kapujában ekkor már Devan Dubnyk állt aki Ilja Brizgalov agyrázkódása miatt szállt be a második harmad hajrájában. A cserekapus nem vallott szégyent, 15 lövést hárított a mérkőzésen és még két büntetőt a szétlövésben is, így szezonbeli kilencedik győzelméhez segítette csapatát.

Carolina?Vancouver 2-3 (videó)
G.: J. Staal, Gerbe ill. Kesler (2), Sestito

Ottawa?Detroit 2-4 (videó)
G.: MacArthur, Zibanejad ill. Miller (2), Franzen, Alfredsson

Dallas?Edmonton 2-3 (videó)
G.: Garbutt (2) ill. Hemsky, Ference

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum