Vérre menő küzdelmek a MOL Ligában

   

Miskolcon idén nem termett sok babér az Érsekújvár számára. Míg a két csapat felvidéki meccsei eddig mindkét alkalommal háromgólos hazai győzelemmel zárultak, addig a borsodi rangadókat, ha csak egy góllal is, de mindig a Miskolc nyerte, kétszer hosszabbításban, egyszer pedig rendes játékidőben. Nem lesz tehát könnyű dolga Lubina mester tanítványainak, akik különösen idegenben tűnnek sebezhetőnek. Ráadásul roppant elszánt ellenfélre számíthatnak, hiszen az elmúlt fordulók eredményeinek köszönhetően a borsodi csapat visszaesett a tabella hatodik helyére. Bár az állás továbbra is rendkívül szoros és egy meccsel kevesebbet is játszottak a Brassónál, biztosak lehetünk benne, hogy mind a szakvezetés, mind a játékosok, nem utolsó sorban pedig a szurkolók minél előbb szeretnék a komfortzónát jelentő 1-4. hely valamelyikén látni a csapatot. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy legjobbjuk, Tyler Metcalfe ujja eltört, miután eltalálta egy korong, míg Knox újabb eltiltását tölti. Az Érsekújvár pedig nélkülözni kénytelen csapatkapitányát, a hosszabb időre kidőlt Miroslav Stefankát. A mérkőzést 18:30-tól a DIGI Sport 1 közvetíti.

A játéknap másik rangadóján két feltörekvő csapat találkozik, a tabella második helyén tanyázó Ferencváros, illetve az azonos pontszámmal a harmadik helyen álló HSC Csíkszereda. Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata vasárnap folytatta remek szereplését és idén először magabiztos játékkal nyerni tudtak Brassóban. A Brassó elleni formájára azonban a HSC sem panaszkodhat, november utolsó hetében kétszer verték meg legfőbb erdélyi riválisukat, majd vasárnap a címvédő Dab.Doclert is sikerült legyőzni. Ezzel ötmeccses nyerő szériát produkált Gál Sándor csapata, ami meg is látszik csapata helyezésén. A sikerben kulcsszerepet vállal Ruczuj Gellért, aki kiválóan helyettesíti a sérült Kozuchot, a legkevesebb, ami elmondható, hogy tudott élni a kínálkozó játékpercekkel. A két csapat eddig kétszer találkozott Csíkszeredában, ezekből semmilyen tanulság nem vonható le, hiszen egyszer a hazaiak, egyszer pedig a vendégek győztek fölényesen, 8-3, illetve 6-2 arányban. Izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Ugyanez elmondható a játéknap harmadik mérkőzéséről is, hiszen az utóbbi időben gyengébb formát mutató DAB-ot a szintén hullámvölgyben lévő Brassó fogadja. A címvédőnek lassan össze kell szednie magát, ha nem akar beszállni a rájátszásból való kiesés elkerüléséért folytatott élet-halál küzdelembe. Jelenleg 43 pontja van a dunaújvárosiaknak, az élmezőny aljához tartozó csapatoknál azonban három meccsel kevesebbet játszottak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezeket a hiányzó győzelmeket még be kell húzni, másrészt ha hétfőn is kikap a DAB, akkor egyre több csapattal szemben fogy el a vesztett pontokban mutatkozó előnye. A Brassó helyzete éppen fordított, 27 meccset játszottak, aminél többet az FTC-n kívül senki sem, ehhez képest pontelőnye elfogyott riválisaival szemben, ha tehát nem akar végleg leszakadni, el kell kezdenie a felzárkózást. Brassóban eddig egyszer a DAB győzött hosszabbításban, egyszer pedig a hazaiak nyertek 3-1-re, ez utóbbi mérkőzés tapasztalataira feltétlenül építhet Greg Lindqvist, hiszen az általa leginkább tisztelt csapatot sikerült taktikus játékkal és némi szerencsével legyőzni. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a román DIGI Sport 3 élőben közvetíti.

Brassó–Dab.Docler 4-5

   

Sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a Brassó, miután a két gólig jutó Galanisz vezetésével a DAB-tól is kikapott a MOL Ligában és már csak a hatodik helyen áll.

A Brassó kezdte jobban a mérkőzést, míg a dunaújvárosiak mintha kicsit az öltözőben ragadtak volna. Ennek hamar meg is lett az eredménye, hiszen a negyedik percben Molnár Zsolt vezetéshez juttatta csapatát. A hazaiak örömét az ifjú tehetség, Roberto Gliga növelte, aki a 15. percben emberelőnyből lőtt góljával megduplázta a brassói előnyt. Ideje volt, hogy az Acélbikák is előhúzzanak valamit a kalapból, mielőtt végleg elmenne a meccs. Nagyon keményen rákapcsoltak tehát Stephan Lundh tanítványai, aminek a 16. percben lett meg az eredménye, Jabornik kékvonalas bombájával szemben nem sokat tehetett Polc kapus. Támadásban maradtak a vendégek, ám egy kontra végén Martin Saluga lőtt be egy kipattanót, így az első szünetre kétgólos brassói előnnyel mehettek a csapatok.

A második harmadra aztán még jobban felpörgött a Dunaújváros. A 24. percben Galanisz cselezte át magát a pálya teljes hosszán, majd ő maga fejezte be az akciót, amivel rövid idő alatt egy gólra tudták csökkenteni hátrányukat a vendégek. Ebben a harmadban teljesen átvette az irányítást a DAB, a Brassónak egy-egy lehetősége akadt, de mindent elmond, hogy míg a hazaiaknál 6, a vendégeknél 21 lövés talált kaput. Így volt ez már pénteken és vasárnap is az Érsekújvár és a HSC ellen, azonban ezúttal pontosabban céloztak a csatárok, illetve határozottabbak voltak a kapu előtt. Ennek eredményeként Somogyi iratkozott fel a góllövőlistára a 35. percben. Nem sokkal később a saját kapuja mögül meglóduló Galaniszt állította meg Antal Zsombor szabálytalan eszközökkel, amiért kétperces kiállítást kapott. A megítélt emberelőny 5. másodpercében ráadásul Piszarenko is szabálytalankodott, így csaknem két teljes percig kettős előnyben támadhattak Ladányiék. Sikerült nyomás alá helyezni a kaput, járt is korong, még ha nem is teljesen flottul, azonban olykor az üres kaput sem tudták eltalálni a dunaújvárosi játékosok. Egészen addig, amíg Kiss Ákos kissé lecsúszott kapáslövése éppen Azari elé pattant kifele Polcról, aki szemfüles módon mindenkit megelőzve kotorta azt be a hálóba.

A kétgólos előny így egy harmad alatt egygólos hátránnyá változott a Brassóiak számára, akiknek egyre sürgetőbbé vált az egyenlítés. A DAB azonban óvatosabb, taktikusabb játékra állt rá és arra várt, hogy ellenfele hibázzon. Ez végül az 56. percben következett be, amikor Azari kipattanó lövését Galanisz juttatta a hálóba. Ezzel a meccs lényegében eldőlt, bár az utolsó 75 másodpercre emberelőnybe került a Brassó, de már csak 5 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült gólra váltani a fórt, így 5-4-re nyert a DAB. Vereségével nagyon nehéz helyzetbe került a Brassó, amelynek 28 meccsel is ponthátránya van jellemzően kevesebb meccset játszott riválisainál. A Dunaújváros pedig győzelmével továbbra is elkerülte a veszélyzónát és kevesebb meccsszáma ellenére is harmadik a tabellán.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Valentin, Csomortani, Csata, Redai.
Polc: 88,4% (Fülöp)
K
Sevela: 87,1% (Kiss T.)
Wehrs, Mastaleriu, Bonar, Zsók, Gliga
1
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
Piszarenko, János, Molnár, Saluga, Virág Cs.
2
Huba, Szabados, Galanisz, Azari, Kiss Á.
Péter Zs., Dumitru, Imecs, Bálint
3
Jaborník, Nagy R., Papp, Léránt, Gröschl
Oprea, Márton, Péter R., Antal, Petres
4
Hruby, Pavuk
Greg Lindqvist
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:22 BRA Molnár Saluga Virág Cs.
2-0 14:35 BRA PP Gliga Wehrs Bonar
2-1 15:59 DAB Jaborník Gröschl
3-1 17:28 BRA Saluga Virág Cs.
3-2 23:46 DAB Galanisz
3-3 34:25 DAB Somogyi Szappanos Ladányi
3-4 37:58 DAB PP2 Azari Kiss Á. Ladányi
3-5 55:56 DAB Galanisz Azari Léránt
4-5 59:55 BRA PP Virág Cs. Saluga
31 Kapura lövések száma 43
12 Kiállításpercek 78

A Brassó–Dab.Docler képei

 

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 
U20 18:10 VASAVS 
EL 18:30 MISSCC 
március 19., hétfő
U18   MACAVS 
U18 18:05 UTESCC 
március 23., péntek
EL   MAC
március 24., szombat
EL   MAC
Partnerünk