A DAB ellen zárkózhat tovább a HSC

   

A MOL Liga másik vasárnapi mérkőzésén a tavalyi döntősök találkoznak. A HSC fontos győzelmen túl a Brassó ellen, míg a DAB-nak mielőbb ki kell köszörülnie az Érsekújvár ellen összeszedett újabb csorbát.

Nem maradt sok ideje az ünneplésre a HSC Csíkszereda csapatának. Gál Sándor tanítványai pénteken a szezonban először tudtak győzni a Brassó ellen idegenben, ami ráadásul sorozatban a negyedik győzelmüket jelentette a szezonban. Legutóbbi magyarországi túrájukat ugyan egy FTC elleni vereséggel kezdték, de azóta győztek az UTE, a Miskolc és oda-vissza a Brassó ellen. Nem csoda, hogy a csíkiaknak két mérkőzéssel kevesebbet játszva is ugyanannyi pontjuk van, mint a harmadik és negyedik helyen álló FTC-nek és Brassónak, míg egy ponttal előzik a Miskolcot. Ha vasárnap a DAB ellen is győzni tudnak, akkor hatalmas lépést tesznek afelé, hogy a második helyet is megcélozzák, a dunaújvárosiaknak ugyanis jelenleg egy ponttal többjük és egy lejátszott mérkőzéssel kevesebbjük van ellenfelüknél.

Stephan Lundh csapata a Kontinentális Kupán nyújtott teljesítménye ellenére is kisebb hullámvölgyben van, hiszen a legutóbbi hét találkozón mindössze kilenc pontot szerzett, ami a címvédőtől mindenképpen elég középszerű teljesítmény. Tovább nehezíti az Acélbikák dolgát a rengeteg utazás, hiszen másfél héten belül teszik meg busszal a vojensi és az erdélyi viszonylatot oda-vissza, mindeközben a szezon legkeményebb meccseit játszva. Az is igaz ugyanakkor, hogy ha van csapat, amelynek van rutinja a buszozásban, az pont a Dab.Docler, amely két éve például vorarlbergi elődöntőből érkezett miskolci döntőre, és tavaly is a buszról leszállva nyerte meg a MOL Liga döntőjét éppen a HSC ellen.

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): Nem kis kihívást jelent a csapatnak, hogy egy héten belül ötezer kilométert kell végigbuszozni, ugyanakkor úgy érzem, az edzés munkának és a játékosok hozzáállásának köszönhetően, mindenki képes megfelelően regenerálódni az utazások után. Természetesen Csíkszeredában és Brassóban is a győzelem a célunk, hiszen legutóbb két vereséggel kellett hazajönnünk. Dániában, főleg a házigazdák és a fehérorosz csapat ellen megmutatta a társaság, hogy összeszedetten, taktikusan, fegyelmezetten képes játszani, akár hatvan percen keresztül, mindenféle megingás nélkül. Ha ezt sikerül újra megvalósítania a játékosoknak, akkor a hatpontos erdélyi hétvége sem lenne meglepetés!

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 2-1

   

Nem történt meglepetés a mérkőzésen, a statisztikai mutatók többségében fölényes dunaújvárosi dominancia mutatkozott, azonban a három pontot mégis a szeredaiak tarthatták otthon.

Pedig a vendégek szempontjából ideálisan indult a mérkőzés, hiszen Pavuk Attila már a hetedik percben megszerezte a vezetést az Acélbikáknak. Az előnyt sokáig tudta tartani Stephan Lundh csapata, bár időközben egyre paprikásabb lett a hangulat, jól példázza ezt, hogy a 35. percben összesen 16 percnyi kiállítást osztottak ki a játékvezetők. A csetepatéból a HSC jött ki jobban, hiszen két perccel a második harmad vége előtt Moldován révén egalizáltak.

Ezzel együtt a mérkőzés jelentős részében egyértelműen a Dab.Docler dominált, többet lőttek kapura, negyven perc játék után majdnem pont kétszer annyit, több bulit hoztak el, ennek ellenére a dunaújvárosiak idei betegsége, vagyis a gólképtelenség miatt az eredményjelző 1-1-et mutatott. A harmadik harmad elején Góga és Pavuk akaszkodott össze, a páros kiállítás alatt azonban az eredmény nem változott. Az 50. percben azonban a Csíkszereda harmadik legponterősebb játékosa, Hruby köszönt be, 2-1-re módosítva az állást. A meccs hátralévő idejében a DAB minden követ megmozgatott az egyenlítésért, ám próbálkozásaikat továbbra sem kísérte szerencse, így nyert a HSC.

Győzelmével a HSC feljött a második helyre, a DAB pedig visszaesett a harmadikra.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Keresztes, Butucel.
Ruczuj: 97,8% (Onodi)
K
Kiss T.: 91,7% (Sevela)
Hruby J., Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
Kósa, Papp Sz., Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Huba, Erdélyi, Galanisz, Azari, Kiss Á.
Bors, Flinta, Molnár Z., Becze, Farkas
3
Jaborník, Nagy R., Papp V., Léránt, Gröschl
Salló, Gecse, Hildebrand, Péter, Bíró O.
4
Hruby G., Szabados, Pavuk
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:24 DAB Pavuk Gröschl
1-1 38:09 SCC Moldován Bíró T. Flinta
2-1 49:54 SCC Hruby J.
24 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 38

A HSC Csíkszereda–DAB képei

   

További képekért kattintsanak ide.

A HSC Csíkszereda–Dab.Docler góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum