Raymond rangsorolta a kapusokat

   

Hetényi Zoltán érkezését követően Rajna Miklós a junioroknál szerezheti vissza önbizalmát.

“Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert az utolsó harmadban is hittek a győzelemben, szenvedéllyel játszottak – mondta Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője az Innsbruck legyőzését követően a nemzetisport.hu-nak. – Bálizs Bence becserélése jó döntésnek bizonyult, tartást adott a többieknek, arra pedig építeni kell, hogy egy másodperccel a hosszabbítás vége előtt tudtunk nyerni. Örülök Hetényi Zoltán érkezésének. Nagyon kellett már nekünk egy kapus, mert Bálizs Bence még nem áll készen arra, hogy egyedül viselje a terheket. Rajna Miklos jó srác, de fel kell nőnie az ilyen feladatokhoz. A juniorok között visszaszerezheti az önbizalmát.”

A Fehérvár szombat kora este Dornbirnban lép jégre, ellenfelünk 4 ponttal mögöttünk áll. Adam Naglich sérülés miatt hagyta ki a pénteki meccset, nem tudni még, hogy szombaton vállalja-e a játékot. A fiatalok ismét jelentős jégidőt kaptak pénteken, nyilvánvalóan ez ezúttal is így lesz. A kapuban minden bizonnyal az összteljesítményét pénteken ismét 91% fölé tornászó Bálizs Bence kezd.

A Dornbirn lezavart egy gyors légióscserét, Brooks helyett az NHL-t is megjárt, de a finn élvonalból érkező Arniel került a keretbe.

Dornbirn–Fehérvár 5-3

   

Borzalmas emberelőnyös játékának köszönhetően vereséget szenvedett Dornbirnban a Fehérvár. Sikorcin mesterhármast ért el.

Jól indult a találkozó, hiszen már a mérkőzés elején emberelőnybe került a Fehérvár. A 12. percben ráadásul újabb fórt kaptunk, ám nem csak hogy kihagytuk, ezúttal gólt is kaptunk belőle, Mairitsch volt eredményes. A demoralizáló találat visszavetette a csapatot, amely három perc múlva ismét kapitulált, ezúttal D’Alvise volt eredményes. A zavar jele lehetett az is, hogy ezek után mi kerültünk kétszer is hátrányba. Magosi kiállítását az első harmad végén még kivédekeztük, ám Jackman fegyelmezetlenségét a második elején már góllal büntette a vorarlbergi csapat, a második gól szerzője, D’Alvise duplázott. Így a 23. percben már 3-0 volt az eredmény.

Ezt követően sikerült kissé rendezni sorokat, és mivel egyik oldalon sem volt több kiállítás, így újabb gól sem született egy jó darabig. A 33. percben aztán Sikorcin kezdte meg részünkről a gólgyártást, Mihály és Szirányi passzából volt eredményes a válogatott csatár. Sajnos még ebben a harmadban újabb találattal válaszolt a magyar gólra a Dornbirn, az EBEL-gólkirály Aquino vette be Bálizs kapuját.

Bajainkat tetézte, hogy a záró felvonás elején ismét gólt kaptunk, Lembracher találatával már 5-1 volt az állás, fennállt a veszélye egy nagyobb méretű pofonnak is. Hogy ez nem következett be, arról Sikorcin gondoskodott. Előbb gólra váltott egy emberfórt a 48. percben, majd fél perccel a rendes játékidő letelte előtt beállította az 5-3-as végeredményt. Pedig megkaptuk az esélyt a feljebb zárkózásra, hiszen Sikorcin második és harmadik gólja között három kiállítást is kapott ellenfelünk, egy percig kettős előnyben is játszhattunk, ám ezúttal nem sokra mentünk az emberelőnyökkel.

Most egy szusszanásnyi szünet következik, rendezni kell a sorokat, hiszen pénteken a Villach, szombaton az Innsbruck vár ránk hazai pályán.

EBEL, 2150 néző. Játékvezetők: Dremelj, Cerne, Widmann.
Dennis: 90,6% (Madlener)
K
Bálizs: 85,3% (Rajna)
D'Aversa, Oraze, Aquino, Arniel, Mink
1
Sertich, Jackman, Yellow Horn, Sarauer, Banham
Magnan-Grenier, Plante, D'Alvise, Sonne, Grabher-Meier
2
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Mihály
Montgomery, Lembacher, Petrik, Jarrett, Mairitsch
3
Pozsgai, Varga, Benk, Naglich, Magosi
Putnik, Feichtner, Haussle
4
Hetényi, Kiss, Kocsis, Erdély, Vincze
Dave MacQueen, Wolfgang Hagen
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:35 DEC SH Mairitsch
2-0 15:46 DEC D'Alvise Plante Sonne
3-0 22:40 DEC PP D'Alvise Montgomery Grabher-Meier
3-1 32:48 FHA Sikorcin Mihály Szirányi
4-1 37:46 DEC Aquino Mink
5-1 41:53 DEC Lembacher Mink Arniel
5-2 47:50 FHA PP Sikorcin Tokaji
5-3 59:24 FHA Sikorcin Pozsgai Kovács
34 Kapura lövések száma 32
14 Kiállításpercek 4

Sikorcin mesterhármasa Dornbirnban

 

Más örömünk nem nagyon lehetett szombat este, de a három magyar találatot mindenképpen érdemes megnézni, itt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum