A Dab.Docler megfoghatja az Érsekújvárt

   

A MOL Liga pénteki játéknapján a ligaelső a másodikhoz látogat. A felvidéki csapat eddig háromszor találkozott a címvédővel, mindeddig megoldhatatlan feladat elé állítva Stephan Lundh tanítványait.

A DAB a múlt hétvégén Kontinentális Kupán szerepelt, ezért jelenleg ő áll a legkevesebb meccsel megszerzett 42 ponttal a tabella második helyén. Rajta kívül még a Ferencváros és a Brassó is azonos pontszámmal tömöríti a mezőnyt, de a Miskolc 41 és a HSC 39 pontja is bármire elég lehet még. Az Érsekújvár fontos pontokat vesztett, így előnye 7 pont a 2 meccsel kevesebbet játszott DAB-bal szemben. Ha tehát a házigazdák rendes játékidőben behúzzák a meccset, akkor vesztett pontok tekintetében a címvédő élre állhat.

Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a szezonban eddig az Érsekújvár mindhárom alkalommal győzni tudott, ebből egyszer Dunaújvárosban. A DAB-nak plusz töltetet adhat a sikeres Kontinentális Kupa-szereplés, ahol a norvégok elleni kisiklást leszámítva nagyon komoly játékot produkáltak Stephan Lundh tanítványai. Az egyetlen negatívum, hogy a gólképesség tekintetében Dániában sem sikerült újat alkotni, számos helyzetet hagytak ki az Acélbikák. A védekezés azonban nagyon összeállt, erre minden bizonnyal lehet építeni. A csapatból ezúttal Peterdi Imre hiányzik, aki vállsérüléssel bajlódik.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Az Érsekújvárban hosszú ideje nem léphet jégre az egyik legfontosabb játékos, Miroslav Stefanka. A 41. évében járó center korábban a HC Csíkszeredával MOL Liga-győztes volt. Mint azt Sucharda Ferenc elnök blogunknak elmondta, az érsekújváriak csapatkapitánya október közepén a Ferencváros ellen szenvedett lovaglóizom-szakadást, ezért hosszú időre kidőlt. A jelenlegi helyzet szerint visszatérésére február előtt nem is lehet számítani. A csapat így centerínségben szenved, hiszen igazi, vérbeli középső csatáruk csak Podstavek és Ondrej Stefánka maradt. Ezért is reaktiválták a már csak az amatőrök között játszó Peter Polcikot, aki egyébként remekül teszi a dolgát, visszatérése óta 7 mérkőzésen szerepelt és ezeken 4 gólt, valamint 3 gólpasszt szerzett, vagyis stabilan tartja a pont per mérkőzés átlagot.

Jó hír, hogy Sucharda és Polcik meggyógyult, de Stefankán kívül még Hrudik sem játszhat. Kérdéses továbbá a világbajnok csatár, Marek Uram játéka is, aki egészségügyi problémákkal küzdött a héten, lázas volt, infúziókat kapott.

Stephan Lundh (Dab.Docler): ”A HC Nové Zámky az egyedüli a ligában, aki ellen még nem sikerült idén győznünk, így nagyon várom már a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a Kontinentális Kupa nagy lökést adott mindenkinek a csapaton belül, s ezt a lendületet kell kihasználnunk, hiszen nagyon összesűrűsödött a MOL Liga mezőnye, senki nem érezheti magát biztonságban. Örülök, hogy sokan mutattak remek formát a nálunk erősebb csapatok ellen, remélem, ezt is sikerül majd átmenteniük a szlovákiai csapat elleni rangadóra a játékosoknak. Peterdi Imre vállsérüléssel bajlódik, de rajta kívül szerencsére teljes a csapat. Egyértelműen az a célunk, hogy két vállra fektessük a felvidékieket, s végre megmutassuk, mit is tud csapatunk igazából.”

Dab.Docler–Érsekújvár 1-2

   

A helyzeteivel borzalmas hatékonysággal gazdálkodó DAB továbbra is nyeretlen az Érsekújvárral szemben, márpedig ennél több lehetőséget nehéz lesz kialakítani.

Rendkívül harmatosan kezdett az Érsekújvár, más olvasatban a Dab.Docler nem hagyta kibontakozni ellenfelét. Az egyoldalú küzdelmet négy perc elteltével unta meg Ladislav Lubina – teljes joggal –, és időt kért, hogy eligazíthassa övéit. Mindezt úgy, hogy az első négy percből két percen keresztül emberelőnyben játszhatott csapata. A kezdeti dunaújvárosi helyzeteket követően az első érsekújvári lehetőséghez is a hazaiak segítsége kellett, Sevela próbálta a korongot megjátszani a sarokban, de majdnem ráfázott. A korong ugyanis a vendégek elé került miközben még üres volt a kapu, de a kétségbeesetten visszaigyekvő hazai játékosok tisztázni tudtak. Nyomott a Dab.Docler, de a játék meglehetősen csapkodó és nem túl nagy iramú volt, a hazaiak szerencséjére az érsekújváriak közül jóformán egyedül csak Weissmann jelentett rendszeres veszélyt a kalandozásaival a kapura. A legnagyobb hazai helyzet a 20. percben, 4 a 3 elleni helyzetben adódott a pirosmezesek előtt. Egy a kék vonal környékéről a palánk mellől a kapu előterébe lőtt passzról Chovan lekésett, de a kapu torkában álló hazai játékos nem tudta a hálóba piszkálni a korongot.

Dunaújvárosi emberhátránnyal indult a második harmad, és ez alatt az idő alatt egy hatalmas Stefanka-helyzet maradt ki. Közvetlenül a kiállítás letelte előtt Kiss Ákos alakított ki nagy helyzetet, de ez is kimaradt, akárcsak Galaniszé pillanatokkal később. Feljavult az Érsekújvár, ennek jele egy hatalmas Korytko-helyzet volt, a kapu mögül visszaadott korongot tiszta helyzetben lőtte fölé. Kicsit később Ladányi próbálta helyzetbe hozni Somogyit a kapu torkában, de a fiatal csatár centikkel lekésett az átadásról. Kontrákra rendezkedett be az Érsekújvár a korongot körülményesen a kapuba cipelni akaró hazaiakkal szemben, és milyen jól tették. Egy korongvesztés után Caladi lépett meg és biztosan értékesítette a szólót, ezzel a vendégeké lett az előny. Nagy energiákat mozgósított a Dab az egyenlítésért, előbb Szappanos hagyta ki a kapu torkában Somogyi centerezését, majd Kiss Ákos kiugrását állították meg tévesen. 12 másodperccel a szünet előtt aztán góllá ért a hazai fölény, Somogyi lőtt jobbról kapura, és a korong átcsorgott az egyébként kitűnően védő Chovanon.

dabnza

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A harmadik harmadra kissé feljebb tolta a védekezését az Érsekújvár, nem egyszer három játékosuk is a DAB harmadában korcsolyázott korong nélkül. Ezzel csírájában kívánták elfojtani a hazai csapat támadásait, ami láthatóan nem is ízlett a DAB-nak, pontatlanná és körülményessé vált a játékuk. Ezzel elment a harmad első nyolc perce, amikor is Hardi Richárd szabálytalansága miatt emberhátrányba került az Érsekújvár, majd 80 másodperccel később újabb emberrel fogyatkozott meg a vendéggárda, ugyanis Pavesic ülhetett két percre a büntetőpadra. Azonban kettős előnyben sem sikerült bevenni a továbbra is parádézó Chovan kapuját. Óriási lehetőséget szalasztott el ezzel a DAB. De kiharcolt másikat, hiszen öt perccel a vége előtt Uramot szórták ki a játékvezetők, ám ezen az előnyjátékon már mintha az idegesség jelei mutatkoztak volna az Acélbikákon, semmi sem sikerült a kapu előtt, míg az Érsekújvár magabiztosan és magas színvonalon védekezett.

A hosszabbításra maradt tehát a döntés, melynek elején a vendégek domináltak, sokáig a dunaújvárosiak harmadában tudták tartani a korongot. Némi idő elteltével kijöttek a szorításból a hazaiak, ekkor felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az utolsó másodpercekben mindent egy lapra feltéve támadott a DAB, azonban ez megbosszulta magát, hiszen Frolik remekül ugratta ki Uramot, aki menet közben el is vesztette a korongot, azonban annyira még éppen bele tudott szúrni, hogy az átmenjen Sevele lábai között, így négy másodperccel a hosszabbítás letelte előtt megnyerte a meccset a felvidéki csapat. Bár első pontját megszerezte, a DAB továbbra is nyeretlen az Érsekújvár ellen.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Két hibát kihasznált az ellenfél, mi pedig hiába alakítottunk ki rengeteg lehetőséget, nem sikerült elég gólt szerezni – ez döntött a mai mérkőzésen. Mindenképpen javítanunk kell azon, hogy a helyzeteinket belőjük, mert azt hiszem, minden MOL ligás meccsünkön többet lövünk, mint az ellenfél. Azt kell elérni, hogy a játékosok ne gondolkodjanak, csak cselekedjenek!

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Vas, Juhász.
Sevela: 93,8% (Kiss T.)
K
Chovan: 97,9% (Krajcovic)
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
1
Baron, Kowalczyk, Stefanka O., Weissmann, Caladi
Huba, Erdélyi, Galanisz, Azari, Kiss Á.
2
Siska, Pavesic, Frolík, Uram, Polcík
Jaborník, Nagy, Hurtaj, Léránt, Gröschl
3
Zajac, Král, Korytko, Ruzicka, Uhnák
Hruby, Szabados, Hegyi, Pavuk, Papp
4
Balla, Hardi
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 28:53 NZÁ Caladi Weissmann Kowalczyk
1-1 39:48 DAB Somogyi Ladányi Sevela
1-2 64:56 NZÁ Uram Frolík
48 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 28

A DAB–Érsekújvár képei

   

A DAB–Érsekújvár gólösszefoglalója

 

Máris elkészült a pénteki mérkőzés összefoglalója, amely alább megtekinthető.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum