Vissszavághat a Brassó a HSC-nek

   

Ezúttal a Cenk alján találkozik egymással a két csapat, azok után, hogy előző vasárnap a HSC idén először nyerni tudott a Brassó ellen, 3-1-re szépítve az egymás elleni eredményen.

A HSC tabellán elfoglalt helyzete csalóka, hiszen bár az UTE-n kívül csak nekik van 40 pontnál kevesebbjük, azonban a DAB-on kívül mindenkinél kevesebb meccset játszottak eddig a szezonban. Ha nyerni tudnak a vendégek, akkor ennek ellenére már most elérhetik a rájátszást érő helyet, míg a brassóiak elveszthetik előnyüket a Ferencvárossal és csökkenthetik a Miskolccal szemben, vagyis újra az alapszakaszból való továbblépésért folytatott küzdelem frontvonalában találhatják magukat. Ha azonban a Brassó nyer, akkor a DAB–Érsekújvár meccs eredményétől függően feljön a második vagy harmadik helyre és lélegzetvételnyi előnyhöz jut üldözőivel szemben.

Mint említettük, a szezonban eddig négyszer találkozott egymással a két csapat, az első hármat a Brassó nyerte, az utolsót a HSC. A négy meccs eredményeit vizsgálva feltűnő, hogy a HSC sikerének a titka a hatékonyabb támadásbefejezés, illetve az előnyök kihasználása voltak. Az első három meccsen Gál Sándor tanítványai összesen négy gólra voltak képesek legnagyobb riválisukkal szemben, míg a negyediken ötöt ütöttek, amiből egyet kettős, egyet szimpla emberhátrányban, egyet büntetőlövésből, egyet pedig üres kapura. A hat brassói szabálytalanság tehát összesen három gólt hozott a konyhára, ami kiemelkedő teljesítmény, amire feltehetően Brassóban még nagyobb szükség lesz. Ezzel párhuzamosan a Greg Lindqvistnek elsősorban a hátrányos védekezést kell újraszerveznie a sikerhez. Mindkét oldalon kulcskérdés lesz, hogy mennyire sikerül pótolni a hiányzókat, hiszen a HSC-nél az eddigi sérültek, Kozuch, Tranca, Molnár Zsombor mellé Bors Huba is felsorakozott, míg Brassóban legutóbb a védők hiánya okozott fejfájást, hiszen a HSC ellen mindössze öt hátvéd állt a szakvezetés rendelkezésére.

Antal Előd (HSC Csíkszereda): Három nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Az elmúlt időszakban a csapat jó játékot mutatott és a győzelmek is jöttek. Ez önbizalmat adott a csapatnak. Reméljük, hogy a jó sorozatunk nem szakad meg. Brassóban is szeretnénk végre nyerni, míg a két hazai mérkőzésen egyértelmű célunk a hat pont itthon tartása. Tudjuk viszont, hogy a MOL Ligában a pillanatnyi forma és sok esetben a szerencse is döntő tényező a mérkőzések végkimenetelét illetően.

Greg Lindqvist (Brassó): ” Legutóbb fájdalmas vereséget szenvedtünk a Csíkszeredától, mert 2-0-ra vezettünk. Nem óvtuk elég hatékonyan a kapunkat. Türelmesnek kell lennünk a csapattal, hosszú a szezon. Számításaim szerint nagyjából 72 pontot kell szereznünk a rájátszásba jutáshoz. Az előttünk álló meccseken szoros eredményre számítok. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, mindenki 50%-os győzelmi eséllyel lép jégre. Ha csapatként dolgozunk a meccseken, akkor jó esélyünk van a győzelemre.”

Brassó–HSC Csíkszereda 2-4

   

Idegenbeli győzelmével utolérte a Brassót a HSC, a pénteki játéknap után öt csapat van két ponton belül. Greg Lindqvist csapata bízvást nevezhető a játéknap vesztesének.

Fordult a szerencse, a szezon eleji három brassói győzelem már a múlté, a HSC Csíkszereda van most jobb sorozatban. Péntek este egymás után másodszor is a csíkiak hagyták el győztesen a jeget, meglehetősen érdekes mérkőzés végén. Megtelt a brassói csarnok az erdélyi derbire, amely az újabb kori szokásoktól eltérően rendkívül békésen indult, legalábbis ami a kiállításokat illeti, hiszen az első harmadban nem kellett fegyelmezni a játékosokat. Ha hinni lehet a statisztikának, óriási lehetett a brassó fölény, 13 lövés ment az útóbbi fordulókban remeklő Ruczuj kapujára, míg Polcnak csak 2 alkalommal volt dolga. A sok lövés azonban nem hozott gólt, a később történtek ismeretében minden bizonnyal ezen bánkódhatnak most a Cenk alján.

A második harmadban megérkeztek a kiállítások és megérkeztek a gólok is. Szőcs kisbüntetését még megúszta a HSC, de a másik oldalon Hietamaki kiállítása alatt kapitulált a brassói védelem és Polc kapus is, Moldován büntetett. Nem sokkal később Wehrs is a kiállítás sorsára jutott, de a csíkiaktól Becze rossz szokásához híven ismét meggondolatlan volt, csapata előnye alatt állítatta ki magát, nem először a szezonban. Tetézte a bajt, hogy ezután Hruby is kiült, így Wehrs visszatérése után kettős előnybe kerültek a hazaiak, amit éppen Wehrs használt is ki.

bra-hscSIM_4586

A harmadik harmadban Virág Csanád révén fordított a hazai csapat, ezúttal Szőcs kiállítása alatt sikerült gólt találni. Nem sokáig örülhettek azonban a kék mezesek, hiszen 4 és fél perc elteltével Novak egyenlített egyenlő létszám mellett. Újabb két brassói előny maradt kihasználatlanul, a másodiknál pedig még meg is feledkeztek a büntetőpadról belépő Bíróról, aki szinte közvetlenül a kiállítása letelte után szerezte vissza a vezetést a csíkiaknak. Az egyenlítéshez fűzött reményeket Hietamaki hervasztotta le, amikor gáncsolásért két percet kapott. Rendkívül fontos emberelőny volt ez, és a csíkiak át is érezték ennek a súlyát, Moldován másodszor is beköszönt, ezzel alakult ki a végeredmény.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “A szokásos igazi derbi volt ez a két csapat között, igazi küzdelem folyt a jégen. Mi ellenőriztük a játékot az első két harmadban, sokkal inkább az történt, amit mi szerettünk volna, de a harmadik harmadra szétestünk, és ez el is döntött mindent. Megint nem tudtunk élni az emberelőnyös lehetőségeinkkel, ami önmagában sem jó, ha ehhez még hozzátesszük azokat az egyéni hibákat amiket ma elkövettünk, akkor esélyünk sem lehet a győzelemre. Nincs erő a csapatomban most, mindenki gyengének tűnik. Nem tudom most megmondani, mi ennek az oka, de meg kell találjuk vasárnapig.”

Antal Előd, másodedző, HSC Csíkszereda: “Kiegyenlített meccs volt, végre meg tudtuk törni a jeget és győzni tudtunk Brassóban. De ugyanígy veszíthettünk is volna. Szerencsénk volt, mert a harmadik harmadban az ellenünk megítélt kisbüntetés kivédekezése és az utána lőtt gólunk eldöntötte a meccset. 3-2 után úgy érzem, minden eldőlt már. Nem kezdtünk jól, de aztán sikerült visszajönnünk a meccsbe, és nagyon értékes 3 pontot szereztünk. Nem játszottunk jól, de az eredménnyel nem lehetünk elégedetlenek.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1700 néző. Játékvezetők: Valentin, Gergely, Mathe, Toparceanu.
Polc: 84,6% (Fülöp)
K
Ruczuj: 94,3% (Onodi)
Wehrs, Piszarenko, Imecs, Zsók, Virág
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár Zsolt, Péter R., Gliga
2
Papp, Nagy I., Moldován, Szőcs, Bíró T.
János, Oprea, Antal, Saluga, Petres
3
Bors, Flinta, Molnár Z., Becze, Farkas
Péter Zs., Márton, Dumitru, Bálint
4
Salló, Kósa, Péter L., Bíró O., Hildebrand
Greg Lindqvist
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:38 SCC PP Moldován Bíró O. Curilla
1-1 35:20 BRA PP2 Wehrs Hietamaki Zsók
2-1 45:46 BRA PP Virág Piszarenko Zsók
2-2 50:13 SCC Novák Hruby Curilla
2-3 57:15 SCC Bíró O. Moldován Papp
2-4 59:14 SCC PP Moldován Góga Hruby
35 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 14

A Brassó–HSC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum