Rangadó a rájátszásért

   

Két MOL Liga-mérkőzést játszanak kedden, az egyik komoly rangadó, amelyen a rájátszásba jutásért sokat tehet mindkét csapat, az FTC a Miskolcot fogadja, a másikon az első látogat az utolsóhoz. 

Nincs könnyű sorozatban a Ferencváros, de eddig kiválóan teljesít. Vasárnap az Érsekújvárt gyalulta le hazai jégen a zöld-fehér együttes, ezúttal a borsodiak ellen szeretne 3 pontot szerezni Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata.

“Kedden a Jegesmedvék ellen kell, hogy felvegyük a harcot, őket sikerült már kétszer is legyőzni idén – mondta Dobos Tamás a csapat hivatalos közösségi oldalán. – Igazoltak egy EBEL-t megjárt védőt, edzőcsere történ a szezon közben, ezek általában felráznak egy csapatot. Szoros mérkőzésre számítok ellenük, természetesen Fradi-győzelemmel.”

A ferencvárosiak számára kellemes hír, hogy sérültjeik száma folyamatosan csökken, sorra térnek vissza játékosaik a csapatba.

Borbas FTC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A Miskolc nincs jó szériában, ráadásul kiszámíthatatlan a csapat. Ennek megfelelően nyilatkozott Bob Dever vezetőedző a hivatalos honlapon: “Nagyon kemény meccs lesz, abban biztos vagyok. A Fradi valóban nagyon jól megy az utóbbi hetekben, figyelemre méltó eredményeket ért el. A mi teljesítményünk egy kicsit rapszodikus, hullámzó, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Az biztos, hogy jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi két-három meccsünkön.”

A kanadai edző arra a kérdésre is kitért, min kell változtatnia csapatának, ha pontot akar szerezni Pesterzsébeten: “A legfontosabb a fegyelem, minimálisra kell szorítanunk a kiállításaink számát. A másik lényeges pont, hogy minden játékosnak be kell tartania az előzetesen megbeszélt taktikát, nem lehet egyénieskedni, igazi csapatként kell működnünk. Az egyéni játékban, a túl sok improvizációban sokkal inkább benne van a hiba lehetősége, és ezt a Fradi gólokra tudná váltani. Szintén sok múlhat azon, hogy mennyire lesznek önfeláldozók a játékosok, hiszen egy-egy blokkon akár megfordulhat a meccs is. Teljesen mindegy, hogy látványosan játszunk vagy sem, most ha csúnya gólokat lövünk, azzal is nagyon elégedettek lennénk, csak szerezzük meg a három pontot. Most ez az egyetlen lényeges szempont.”

A Miskolcnál a sérülés miatt már legutóbb is hiányzó Tyler Metcalfe hiánya jelenthet nehézséget.

A Ferencváros az utóbbi 10 meccsén rendre pontot szerzett, de az utolsó 60 perces vereségét éppen a Miskolctól szenvedte el, ráadásul hazai pályán.

Előzetesen az várható, hogy az UTE–Érsekújvár meccs simább lefolyású lesz. Természetesen mindez majd a jégen válik el. Az UTE megszorongatta a Fradit, és súlyos egyéni hibák miatt kapott ki Miskolcon, pedig ott is közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez. Az Érsekújvár ugyanakkor csalódottan távozott legutóbb Budapestről, az FTC hagyta helyben Lubináékat.

Ancsin János, az UTE edzője óvatosan fogalmazott: “A MOL Liga egyik legjobb csapatával játszunk itthon, ellenük a legutóbbi meccsen nagyon rosszul játszottunk. Ellenük a célunk az, hogy bebizonyítsuk, nincs akkora különbség a két csapat között, mint azt a legutóbbi eredmény mutatja.”

Az UTE kanadai légiósa, Mikael Hamann próbajátéka ezen a meccsen lejár, ezt követően ülnek le vele egyeztetni a szakvezetők a hogyan továbbról.

Egymás után kétszer játszik a fővárosban a HC Nové Zámky. Ezúttal az utolsó helyezett csapat otthonába látogat az első. Legutóbb megszakadt a felvidékiek egy hónapos pontszerző sorozata, tervük szerint kedden új szériát nyitnak, és megszerzik a kötelező három pontot.

FTC–Miskolc 3-2

   

Újabb értékes győzelmet aratott a Ferencváros a közvetlen rivális Miskolc ellen. Győzelmükkel jelenleg dobogós helyen állnak Dobos Tamás és Hakan Nygren tanítványai.

Hatpontos mérkőzést vívott egymással a Ferencváros és a Miskolc, mindkét csapatnak nagy szüksége volt a  pontokra. Ennek megfelelően nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a csapatok, az első két percben rögtön mindkét kapu előtt alakult ki veszélyes helyzet. Az iram a későbbiekben sem csökkent, mindkét csapat sok helyzetet alakított ki, és szorgalmasan lőtte az ellenfél kapuját. Gól ugyan csak egy esett – a 12. percben Láda Balázs lőtt nagy gólt Hajós passzából –, de esemény volt ezen kívül is szép számmal. A 17. percben jelentősen meggyengült a hazai csapat, Ölandert állították ki bottal lökésért, amelyhez a finn játékos még két fegyelmi büntetést is kiküzdött magának.

ftcmis-MLA_5939_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A fordulás után a vendégek két helyzetével folytatódott a játék, ám ezt követően a Ferencváros átvette a kezdeményezést. A hazai fölényt jelezte Tóth Adrián kiállítása is, amellyel azonban nem sikerült mit kezdeniük a zöld-fehéreknek. A sorozatos hazai támadások a 31. percben értek góllá, amikor is október hónap játékosa, Antti Ojanen lőtte be Vaszjunyin átadását. Még két ferencvárosi emberelőny tartozik a harmad közepének krónikájához, egyikből sem született gól. A játékráész utolsó percei a Miskolcnak sikerültek jobban, olyannyira, hogy másodpercekkel a szünet előtt a második Hajós-Faith összjátékból utóbbi visszavette a miskolciaknak a vezetést.

Nem kellett soká várni a válaszra. Alighogy megkezdődött a harmadik harmad, Ojanen egyéni akcióból egyenlített. Később is többször próbálkoztak a hazaiak, de Gyenes remekül állta a sarat, ahogy Budai is biztosan védte a vendégek kísérleteit. Az iram nem lankadt, de újabb gól nem esett, következhetett a hosszabbítás. Ez enyhe ferencvárosi fölénnyel kezdődött, aztán a 64. percben hatalmas lehetőséghez is jutott a hazai csapat. DeBruyn jutott a kiállítás sorsára, azonban Gyenes mindent fogott, a 65. perc letelte után is maradt a 2-2.

Büntetőlövések döntöttek tehát, amelyet a miskolciak kezdtek. Faith rávezetését Budai védte, ferencvárosi részről Ojanen viszont nem hibázott. A második kört az EBEL-ből igazolt rutinos hátvéd, Juraj Durco kezdte, és legyőzte Budait, párja, Potila is higgadtan értékesítette a maga kísérletét. A harmadik párban Dubek következett, és kapuvasat lőtt, ezzel a Ferencvárosé lett 2 pont, a Miskolcnak pedig 1 jutott.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): “Nem játszottunk jól, a Miskolc az első két harmadban a mi hibáinkból élt. A harmadik harmadban átszerveztük a csapatot, ezzel visszahoztuk a meccset. Gratulálok a csapatnak, értékes két pontot tartottunk itthon.”

Bob Dever (Miskolci Jegesmedvék): “Két harmadon keresztül mi domináltunk, nagyon jó taktikus mérközést játszottunk. A harmadik harmadban a Fradi rákapcsolt, aztán következett a hosszabítás. A szétlövés pedig így alakult.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 350 néző. Játékvezetők: Kincses, Nagy, Pierre, Pálkövi.
Budai K.: 94,1% (Meravy)
K
Gyenes: 93,9% (Duschek)
Géczi, Ölander, Kiss, Berta, Vaszjunyin
1
Faith, deBruyn, Hajós, Dubek, Boyle
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
2
Orosz, Hegyi Á., Tóth, Miskolczi
Lencsés, Lindquist, Horváth, Ojanen, Sijka
3
Durco, Vojtkó, Szilágyi, Láda, Ritó
Wéber, Győri, Feil, Borbás, Papp
4
Roczanov, Budai R., Rafaj
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:14 MIS Láda Hajós Tóth
1-1 30:28 FTC Ojanen Vaszjunyin Sijka
1-2 39:54 MIS Faith Hajós Ritó
2-2 41:44 FTC Ojanen
3-2 65:00 FTC GWS Potila
49 Kapura lövések száma 34
32 Kiállításpercek 8

Az FTC–Miskolc képei

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum