Sokat tanultunk ezen a tornán

   

Elégedetten nyilatkozott csapatáról Stephan Lundh a Nyeman Grodno elleni összecsapást követően, és újabb tanulságokat is említett a háromnapos dániai túra végén.

Nagyon-nagyon jó mérkőzést játszottunk a fehéroroszokkal ? értékelte blogunknak a vasárnapi mérkőzést Stephan Lundh, a Dab.Docler svéd mestere. ? Sevela remekül védett, biztos hátteret adott az egész csapatnak. Sajnos egy kicsit sok büntetést szedtünk össze, ám úgy érzem, ma a játékvezetők nem mértek egyenlő mércével. A sok kiállítás miatt a végére egy kicsit elfogyott az erő, nem tudtunk átütőek lenni emberelőnyben, nem jutottunk igazi nagy lehetőséghez, ellenfelünk pedig kihasználta néhány lehetőségét. Ezen a jövőben javítanunk is kell. Teljes létszámban úgy érzem, mi voltunk ma a jobbak, nem lehetek elégedetlen a látottakkal.

Összességében a három napra nagyon büszkék lehetünk. Megvertük a dán bajnokot, megszorítottuk a KHL-.esekkel megerősített fehérorosz bajnokot. A szombati meccsünk kicsit szomorúra sikerült, de egyértelműen jó érzésekkel jöhetünk haza. Nagyon fontos, hogy eljöhettünk Dániába és játszhattunk három meccset A-csoportos országok klubcsapataival. Azt hiszem, az ilyen megmérettetések vihetik előre a magyar hokit. Nap nap után játszunk egy kemény meccset, ehhez felkészültség kell.

lundhIMG_7580stavanger

Fotó: Annemette Stollig

Sok minden tanulsággal szolgált ez a három nap számunkra. Mindenki saját bőrén tapasztalhatta, hogy a fejlődéshez minden téren felkészültnek kell lenni. Megfelelően kell edzeni, megfelelően kell étkezni, és fejben is ott kell tudni lenni folyamatosan, erre is külön készülni kell. És nemcsak a szezonban, hanem azon kívül is. A szabadság, a nyári szünet, vagy az egyéni felkészülés időszaka alatt is úgy kell élni, dolgozni, ahogy az igazi profik teszik.

Nem vallottunk szégyent, annyira közel voltunk a dán és fehérorosz bajnokhoz, hogy az egyiket meg is tudtuk verni, a másiknak pedig rengeteg nehéz percet okoztunk. A norvégok esetében ez nem sikerült ugyan, de mindhárom ellenfelünk esetében közelről láthattuk, hogyan működik egy A-csoportos ország profi klubja. Nemcsak a játékosok, hanem a csapatvezető, felszerelésmenedzser, mindenki más is értékes tapasztalatokkal gazdagodhatott ezalatt a három nap alatt. Ha jól elraktározzuk magunkban és  jól használjuk mindazt, amit láttunk és átéltünk, már nem volt hiábavaló ez a hétvége, akkor ismét tettünk egy lépést ahhoz, hogy jobb klub és jobb csapat legyünk.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum