Fontos mérkőzések a rájátszásért

   

Vasárnap este három, a rájátszásért vívott harcban nagyon fontos mérkőzéssel folytatódik a MOL Liga. Pesterzsébetre a jelenlegi listavezető Érsekújvár látogat, Miskolcra az Újpest, Csíkszeredában pedig erdélyi derbi következik.

ADab.Docler Kontinentális Kupa szereplése miatt kerül sor vasárnap az Újpest miskolci vendégjátékára. A házigazda borsodiak néhány fontos pontvesztésen vannak túl, hazai pályán temérdek helyzetet kihagyva 3 pontot adtak a Csíkszeredának, majd Érsekújvárról is pont nélkül távoztak. Különösen a HSC elleni hazai pontvesztés fájdalmas, hiszen közvetlen riválisról van szó, sosem volt pontosabb az elcsépelt kifejezés, igazi hatpontos meccset buktak a macik akkor.

Vasárnap este a sereghajtó ellen kötelező tehát a győzelem, hiszen eddig szinte mindenki behúzta a 3 pontot ezeken a meccseken. Hogy nem lesz ez olyan egyszerű, azt a miskolciak éppen a saját bőrükön tapasztalhatták meg, amikor szeptember végén csak hosszabbításban sikerült legyőzniük Fekti Bálint és Ancsin János csapatát.

‘Csak papíron tűnik könnyebbnek az a találkozó – figyelmeztet Bob Dever a meccs előtt. – Óriási hiba lenne a játékosok részéről, ha már zsebben éreznek a három pontot, ilyenkor lehet óriásit bukni. Az Újpest mindent el fog követni, hogy bizonyítsa, jobb csapat annál, amit az eddigi eredményei mutatnak. Nekünk a saját játékunkat kell rájuk erőltetni, diktálni az iramot, kidolgozni és kihasználni a helyzeteinket. Nem veszíthetünk újabb pontokat, különösen nem hazai pályán, saját közönségünk előtt, mert az később sokba kerülhet.”

Az UTE a Ferencváros ellen ezúttal a jobbik arcát mutatta. “Mezőnyfölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében – értékelt Ancsin János. – Bár mindkét oldalon voltak helyzetek, nekünk több nagy lehetőségünk volt. Nem akarom a szerencsére fogni, be kell őket lőnünk. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, ami tartást adott a csapatnak. Úgy gondolom, hogy ma fizikálisan is mi voltunk az erősebbek, a végén is jó iramot diktáltunk. Miután lehoztuk a kapust, volt még két nagy helyzetünk, de úgy mint a többit ezeket is elpuskáztuk. Több gólt kell lőnünk. A Miskolccal jó meccseket szoktunk játszani, leszámítva egy-két kicsúszott eredményt. Úgy gondolom ezen a meccsen lehet keresnivalónk, szeretnénk pontokat, illetve pontot rabolni”

Rég állt már rájátszást érő helyen a bajnokság felénél a Ferencváros. Most a Miskolccal azonos pontszámmal negyedikek, egy ponttal megelőzve a két meccsel kevesebbnél tartó Csíkszeredát. Ugyanakkor az egyik legnehezebb feladat vár rájuk, a listavezető látogat Pesterzsébetre. Az éve eleji viszonylag nagyobb különbség eltűnt a csapatok között, az első kettő biztosabb felvidéki győzelmet szoros meccsek követték. Ugyenez a párosítás egy hete remek mérkőzést és büntetőkkel kivívott vendéggyőzelmet hozott. Egyik csapatnak sem mindegy, mire jutnak vasárnap este, így most is a szokásos tempós, közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzésre számíthatunk. Ne feledjék, hogy a mérkőzés a szokásosnál egy órával korábban, este hat órakor kezdődik, remélhetőleg sok lelkes néző előtt.

“Az érsekújváriakat fogadjuk – mondta Dobos Tamás –, és aki kint volt egy hete Pesterzsébeten az ellenük vívott mérkőzésünkön, láthatta, micsoda nagyszerű játékosokból álló csapattal lesz dolgunk. Ennek ellenére bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, óriási fegyvertény lenne a Nové Zámky skalpját begyűjteni.”

ftcnzaDSC_0472

Erdélyi derbit játszanak Csíkszeredában, és ennél többet mondani sem nagyon kellene. A HSC és a Brassó csatája igazi presztízsharccá vált rövid idő alatt. Nagyon fontos ez, hiszen a két csapat így egymást hajtva, ösztönözve fejlődik a ligában. Érdekes, hogy a szezon eddigi része abszolút brassói dominanciát hozott, idegenben és hazai pályán játszva is csak brassói győzelmek születtek. Ennek ellenére a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a két csapat, így vasárnap este sem lehet takarékoskodni az energiákkal. Ebben a remélhetőleg telt háznyi közönség is a felek segítségére lesz.

“Kipihentük a hétvége fáradalmait. Sajnos Stanislav Kozuchra és Molnár Zsomborra továbbra sem számíthatunk. Bizakodunk, de tudjuk jól, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A Brassó hétvégén két vereséget szenvedett biztosan javítani szeretnének. Mi az utóbbi meccseken jól játszottunk, remélem, hogy ez tovább fog folytatódni. Úgy érzem, hogy győzni fogunk” – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC vezetőedzője.

“Túl vagyunk az alapszakasz első felén, számunkra vasárnap kezdődik a második rész – kezdte előzetesét Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Minden meccs, így a csíkszeredai is 60 perc kemény harc. Eddig még nem vesztettünk a HSC ellen idén, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna vasárnap este a lefújás után is. Nagyobb tempóra és jobb megoldásokra lesz szükségünk, mint legutóbb Érsekújváron. Minden meccsen megvannak a lehetőségeink, de küszködünk a góllövéssel és sokszor könnyű gólokat kapunk. Ezen kell változtatnunk, mert futni az eredmény után nagyon megterhelő. Nagy Csaba kivételével mindenki egészséges.”

Miskolc–UTE 5-2

   

Bár egyszer közel került ellenfeléhez az UTE, végül a Miskolc a végeredményt tekintve biztosan szerezte meg a kötelező három pontot.

Kétszer is azonos koreográfia mellett lőtt gólt a Házigazda Miskolc az UTE ellen. Roczanov 11. és Knox 31. percben szerzett gólja előtt is a miskolci kapuvason csattant a korong. A kettő között összesen két kiállítás színesítette a jegyzőkönyvet a sportszerű meccsen, amelyen az első harmadban még közel egyenlő számú helyzete volt mindkét csapatnak. Később a Miskolc átvette a kezdeményezést, jóval többet és jóval eredményesebben lőtt kapura. Ennek eredménye volt a 39. percben az is, hogy Faith találatával háromgólosra nőtt a hazai előny.

Ezt aztán majdnem sikerült is elszórakozni, amikor a 3. harmad 5. és 6. percében 41 másodperc alatt kétszer is beköszöntek az újpestiek Gyenesnek. Előbb Reiter, majd Virág Csaba volt eredményes. Nem sokáig reménykedhettek azonban a lilák abban, hogy közel a pontszerzés, hiszen 9 másodperccel Virág után Láda is gólt lőtt, ő azonban Hajeknek, ezzel máris megnyugtatóbb volt az állás hazai szempontból. Az 55. percben aztán megszületett az este egyetlen emberelőnyös gólja is. Kovács Viktor kiállítása alatt Boyle lőtt újabb gólt. Tisztességesen helytállt az UTE, de a remélt pontszerzés ismét elmaradt, a Miskolc pedig teljesítette a kötelezőt.

Bob Dever: “Az első harmad nem volt tökéletes, a másodikban már sokkal jobban, agresszívabban játszottunk, és jöttek a gólok is. A harmadik harmadban volt egy kis rövidzárlatunk, de aztán újra egyértelművé tettük a meccset. Örülök a három pontnak.”

Ancsin János: “Ebben a mérkőzésben benne volt a pontszerzés lehetősége, de ötből négy elkerülhető gólt kaptunk. Ez aztán rányomta a bélyegét a játékunkra, és már nem tudtunk felállni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 612 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Gangel, Pálkövi.
Gyenes: 90,9% (Duschek)
K
Hajek: 86,5% (Pleszkán)
Boyle, Knox, Dubek, Miskolczi, deBruyn
1
Zalavári, Hodos, Reiter, Pichler, Farkas
Orosz, Hegyi, Hajós, Tóth, Faith
2
Horváth, Garbacz, Dömötör, Virág, Sweeney
Durco, Vojtkó, Szilágyi, Láda, Ritó
3
Ványi, Sommer, Kovács, Hamann, Coleman
Roczanov, Budai, Rafaj
4
Németh
Bob Dever
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:16 MIS Roczanov Boyle Rafaj
2-0 30:20 MIS Knox Dubek Miskolczi
3-0 38:36 MIS Faith Tóth Hajós
3-1 44:34 UTE Reiter Pichler Zalavári
3-2 45:15 UTE Virág Dömötör Sweeney
4-2 45:24 MIS Láda Ritó Szilágyi
5-2 55:06 MIS PP Boyle deBruyn Ritó
37 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 6

A Miskolc–UTE képei

   

A Miskolc–UTE góljai

 

Az 5-2-es hazai győzelem összefoglalója.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum