Fontos mérkőzések a rájátszásért

   

Vasárnap este három, a rájátszásért vívott harcban nagyon fontos mérkőzéssel folytatódik a MOL Liga. Pesterzsébetre a jelenlegi listavezető Érsekújvár látogat, Miskolcra az Újpest, Csíkszeredában pedig erdélyi derbi következik.

ADab.Docler Kontinentális Kupa szereplése miatt kerül sor vasárnap az Újpest miskolci vendégjátékára. A házigazda borsodiak néhány fontos pontvesztésen vannak túl, hazai pályán temérdek helyzetet kihagyva 3 pontot adtak a Csíkszeredának, majd Érsekújvárról is pont nélkül távoztak. Különösen a HSC elleni hazai pontvesztés fájdalmas, hiszen közvetlen riválisról van szó, sosem volt pontosabb az elcsépelt kifejezés, igazi hatpontos meccset buktak a macik akkor.

Vasárnap este a sereghajtó ellen kötelező tehát a győzelem, hiszen eddig szinte mindenki behúzta a 3 pontot ezeken a meccseken. Hogy nem lesz ez olyan egyszerű, azt a miskolciak éppen a saját bőrükön tapasztalhatták meg, amikor szeptember végén csak hosszabbításban sikerült legyőzniük Fekti Bálint és Ancsin János csapatát.

‘Csak papíron tűnik könnyebbnek az a találkozó – figyelmeztet Bob Dever a meccs előtt. – Óriási hiba lenne a játékosok részéről, ha már zsebben éreznek a három pontot, ilyenkor lehet óriásit bukni. Az Újpest mindent el fog követni, hogy bizonyítsa, jobb csapat annál, amit az eddigi eredményei mutatnak. Nekünk a saját játékunkat kell rájuk erőltetni, diktálni az iramot, kidolgozni és kihasználni a helyzeteinket. Nem veszíthetünk újabb pontokat, különösen nem hazai pályán, saját közönségünk előtt, mert az később sokba kerülhet.”

Az UTE a Ferencváros ellen ezúttal a jobbik arcát mutatta. “Mezőnyfölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében – értékelt Ancsin János. – Bár mindkét oldalon voltak helyzetek, nekünk több nagy lehetőségünk volt. Nem akarom a szerencsére fogni, be kell őket lőnünk. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, ami tartást adott a csapatnak. Úgy gondolom, hogy ma fizikálisan is mi voltunk az erősebbek, a végén is jó iramot diktáltunk. Miután lehoztuk a kapust, volt még két nagy helyzetünk, de úgy mint a többit ezeket is elpuskáztuk. Több gólt kell lőnünk. A Miskolccal jó meccseket szoktunk játszani, leszámítva egy-két kicsúszott eredményt. Úgy gondolom ezen a meccsen lehet keresnivalónk, szeretnénk pontokat, illetve pontot rabolni”

Rég állt már rájátszást érő helyen a bajnokság felénél a Ferencváros. Most a Miskolccal azonos pontszámmal negyedikek, egy ponttal megelőzve a két meccsel kevesebbnél tartó Csíkszeredát. Ugyanakkor az egyik legnehezebb feladat vár rájuk, a listavezető látogat Pesterzsébetre. Az éve eleji viszonylag nagyobb különbség eltűnt a csapatok között, az első kettő biztosabb felvidéki győzelmet szoros meccsek követték. Ugyenez a párosítás egy hete remek mérkőzést és büntetőkkel kivívott vendéggyőzelmet hozott. Egyik csapatnak sem mindegy, mire jutnak vasárnap este, így most is a szokásos tempós, közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzésre számíthatunk. Ne feledjék, hogy a mérkőzés a szokásosnál egy órával korábban, este hat órakor kezdődik, remélhetőleg sok lelkes néző előtt.

“Az érsekújváriakat fogadjuk – mondta Dobos Tamás –, és aki kint volt egy hete Pesterzsébeten az ellenük vívott mérkőzésünkön, láthatta, micsoda nagyszerű játékosokból álló csapattal lesz dolgunk. Ennek ellenére bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, óriási fegyvertény lenne a Nové Zámky skalpját begyűjteni.”

ftcnzaDSC_0472

Erdélyi derbit játszanak Csíkszeredában, és ennél többet mondani sem nagyon kellene. A HSC és a Brassó csatája igazi presztízsharccá vált rövid idő alatt. Nagyon fontos ez, hiszen a két csapat így egymást hajtva, ösztönözve fejlődik a ligában. Érdekes, hogy a szezon eddigi része abszolút brassói dominanciát hozott, idegenben és hazai pályán játszva is csak brassói győzelmek születtek. Ennek ellenére a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a két csapat, így vasárnap este sem lehet takarékoskodni az energiákkal. Ebben a remélhetőleg telt háznyi közönség is a felek segítségére lesz.

“Kipihentük a hétvége fáradalmait. Sajnos Stanislav Kozuchra és Molnár Zsomborra továbbra sem számíthatunk. Bizakodunk, de tudjuk jól, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A Brassó hétvégén két vereséget szenvedett biztosan javítani szeretnének. Mi az utóbbi meccseken jól játszottunk, remélem, hogy ez tovább fog folytatódni. Úgy érzem, hogy győzni fogunk” – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC vezetőedzője.

“Túl vagyunk az alapszakasz első felén, számunkra vasárnap kezdődik a második rész – kezdte előzetesét Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Minden meccs, így a csíkszeredai is 60 perc kemény harc. Eddig még nem vesztettünk a HSC ellen idén, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna vasárnap este a lefújás után is. Nagyobb tempóra és jobb megoldásokra lesz szükségünk, mint legutóbb Érsekújváron. Minden meccsen megvannak a lehetőségeink, de küszködünk a góllövéssel és sokszor könnyű gólokat kapunk. Ezen kell változtatnunk, mert futni az eredmény után nagyon megterhelő. Nagy Csaba kivételével mindenki egészséges.”

Ferencváros–Érsekújvár 5-2

   

Szoros első 40 perc után biztos ferencvárosi győzelem született a listavezető ellen. A zöld-fehérek ezzel rendkívül fontos pontokat szereztek ahhoz, hogy esetleg a legjobb 4-be kerüljenek, tovább tömörödik a mezőny a MOL Ligában.

Igazi rangadóvá lépett elő a Ferencváros–Érsekújvár mérkőzés. A listavezető látogatott a negyedik helyezetthez. Érdekes, hogy mindkét csapat annak a kapusának adott lehetőséget, aki eddig kevesebbet védett a MOL Ligában. Tapogatózó, óvatos, de nagyiramú játékkal kezdődött a meccs, mindkét kapu előtt kisebb helyzetekkel. Az első nagyobb lehetőségre a 6. perc elejéig kellett várni, ekkor egy hazai játékos alig maradt le egy a kapu előterébe belőtt korongról. Kicsit aktívabbak voltak a hazaiak, ebben segítette persze őket az is, hogy a mérkőzés első két kiállítását a vendégek kapták. Az emberelőnyös játék azonban nem ment igazán, gól nélküli állással ért véget az első 20 perc.

Ez két vendéglehetőséggel indult, de a 24. percben Dancsfalvi kétszer is nagy lövést eresztett meg. Az első kísérlet után állíthatott az irányzékon, mert másodjára nagy gólt lőtt Borbás passzából. A hazaiakat az sem törte meg, hogy ők is megkapták első kiállításukat a meccsen. Kivédekezték, még támadni is volt erejük közben. Tulajdonképpen váratlanul egyenlített a vendégcsapat, Siska távoli bombájából. Támadásban maradtak a budapesiek, mégis ismét az Érsekújvár szerzett gólt. Ezúttal Ondrej Stefanka volt eredményes. A játék képe alapján talán azt is mondhatjuk, hogy hízelgő volt a vendégek vezetése, de mivel a hazaiaknál baj volt a helyzetkihasználással, így semmiképpen nem volt érdemtelennek mondható.

Támadásban maradt a Ferencváros a 3. harmadban is. Krajcovicnak sok munkát adtak a játékosok. A 45. percben aztán már a szlovák kapus sem segíthetett, Potila értékesítette Ojanen átadását. És úgy tűnik, meg is találták a kulcsot ezzel a vendégek védelmének feltöréséhez, hiszen 3 perc múlva Feil lövését sem tudta védeni a vendégek 60-as számú játékosa, és így ismét a hazaiaknál volt az előny. Nagy csata zajlott a jégen, mindkét csapat sokat tett a győzelemért. Ez a ferencvárosiak számára hozta meg jutalmát. Ismét Dancsfalvi tüzelt, a lepattanó korongot pedig Berta lőtte a hálóba. Fél perc múlva Géczi kiállítása alkalmával Ladislav Lubina időt kért, de nem sikerült megnyugtatni csapatát. Az 55. percben ugyanis az emberhátrányban játszó Ferencváros ért el újabb gólt, ismét Berta volt az elkövető. Lindquist korongot szerzett, és kiugratta Bertát, aki biztosan értékesítette a lehetőséget. A hátralevő időben nem született újabb gól, a szezonban először a felvidékiak skalpját is megszerezték Hakan Nygren és Dobos Tamás rendkívül egységes csapatot alkotó tanítványai, és továbbra is tapadnak az élbolyra.

ftcnzaDSC_0602
Dobos Tamás (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK): “A harmadik harmadban átálltunk három sorra, de igazán azért tudtunk nyerni, mert előtte négy teljes sorral tudtunk játszani. Betartottuk a taktikai utasításokat és megfordítottuk az állást. Gratulálok a csapatnak.”

Lubina Ladislav (vezetőedző, HC Nové Zámky): “Egy héttel ezelőtt is itt játszottunk, akkor sem ment jól a játék. Ma abszolút rosszul játszottunk. Nem tartottuk be a taktikát. Gratulálok az ellenfélnek.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Kincses, Sós, Pierre, Berger.
Budai: 90,9% (Meravy)
K
Krajcovic: 87,2% (Chovan)
Géczi, Ölander, Horváth, Kiss, Berta
1
Kowalczyk, Siska, Ruzicka, Dubec Marek, Uhnák
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
2
Baron, Král, Stefanka O., Uram, Frolík
Lencsés, Lindquist, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Zajac, Pavesic, Podstavek, Weissmann, Caladi
Wéber, Győri, Feil, Dancsfalvi, Borbás
4
Kubica, Hardi, Korytko
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:52 FTC Dancsfalvi Borbás Feil
1-1 27:51 NZÁ Siska Weissmann
1-2 35:36 NZÁ Stefanka O. Uram Frolík
2-2 44:16 FTC Potila Ojanen
3-2 47:39 FTC Feil Vaszjunyin Sijka
4-2 52:50 FTC Berta Dancsfalvi Borbás
5-2 54:18 FTC SH Berta Lindquist
39 Kapura lövések száma 22
4 Kiállításpercek 16

A Ferencváros–Érsekújvár képei

   

Az FTC–Érsekújvár videón

 

Parádésan teljesít a zöld-fehér csapat, ezúttal a tabellaelső felvidákieket küldte haza nulla ponttal.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
október 20., péntek
KK 13:30 TXUMIS 0-5VÉGE
U20 16:50 SLLKMH 2-3VÉGE
KK 17:30 BRACZB 8-4VÉGE
EL 18:00 DABMAC 3-6VÉGE
EL 18:00 UTEVC2 4-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 2-3 HVÉGE
EL 18:30 TITFTC 1-2 BVÉGE
U20 20:00 HDJMAC 2-1VÉGE
október 21., szombat
U18 12:30 ZNOAVS 2-7VÉGE
U20 12:40 VSVKMH 5-0VÉGE
KK 13:30 MISCZB 4-1VÉGE
U20 14:45 G99DHK 1-3VÉGE
U20 15:50 SLLMAC 1-3VÉGE
EWHL 17:30 SKPKMH 0-4VÉGE
KK 17:30 BRATXU 4-1VÉGE
U18 18:00 ETOKMH 7-1VÉGE
U18 18:30 MACMIS 5-0VÉGE
U18 19:00 UTEVAS 3-2VÉGE
október 22., vasárnap
U20 09:40 VSVMAC 4-2VÉGE
U18 12:45 VSVKMH 11-0VÉGE
U20 12:50 HDJKMH 4-5VÉGE
EWHL 13:00 KMHNEH 7-0VÉGE
KK 13:30 CZBTXU 2-3 HVÉGE
KK 17:30 MISBRA 3-0VÉGE
EBEL 17:45 AVSEHL 1-4VÉGE
EL 17:50 VC2DAB 0-3VÉGE
EL 18:00 FTCMAC 4-3VÉGE
U20 18:00 VICVAS 0-3VÉGE
EL 18:30 UTETIT 5-2VÉGE
október 24., kedd
U18 18:40 AVSMAC 
október 25., szerda
MK 18:00 FTCTIT 
MK 18:40 VASMIS 
október 26., csütörtök
U18   MISVSV 
U20   ZNOMAC 
EBEL 16:00 RBSAVS 
U18 16:00 PEFDHK 
U18 17:30 SZDGEP 
U20 19:00 UTEAVS 
U20 19:25 KMHDHK 
október 27., péntek
U18 15:40 VASOKR 
U18 17:10 KMHVIC 
EL 17:50 VC2BRA 
EL 18:00 FTCUTE 
EL 18:30 TITMIS 
EL 19:00 MACSCC 
U18 19:10 UTEKAC 
EBEL 19:15 DECAVS 
október 28., szombat
U18 12:40 AVSZNO 
U18 13:10 KMHKAC 
U18 14:00 MACVIC 
U18 16:10 UTEOKR 
U18 16:40 VASOKW 
EWHL 19:00 BOZKMH 
október 29., vasárnap
U20   DHKVIC 
U20   OHCVAS 
U18 10:10 UTEOKW 
EWHL 11:30 BOZKMH 
U20 12:40 MACMIS 
U18 13:10 KMHOKR 
U18 13:40 VASVIC 
U20 15:20 UTEG99 
EL 17:00 DABVC2 
EL 18:00 FTCBRA 
EL 18:30 UTESCC 
EL 19:00 MACTIT 
október 30., hétfő
EL 18:30 TITBRA 
EL 20:00 MISSCC 
    • M4 SPORT
október 31., kedd
U20 12:15 DHKVAS 
   H I R D E T É S
Partnerünk