17 éves újoncot avat a Fehérvár

   

Magosi Bálint eltiltás, Németh Attila kéztörés, Nemes Benjámin és Kiss Dávid pedig kisebb sérülés miatt hiányzik vasárnap a Fehérvárból. Marty Raymond alaposan átalakította a sorokat, és két újoncot is avat, Erdély Csanád és Vincze Péter először szerepel az EBEL-csapatban. Előbbi 17, utóbbi 18 éves.

A Graz idén még nem járt Székesfehérváron, de otthon már kétszer fogadta a Volánt. Először a magyar csapat nyert büntetőkkel, majd simán az osztrák. A legjobb keretükből hárman hiányoznak ezúttal: Lemieux, Labelle és Wiedergut. A Graz idegenben jó formát mutat az elmúlt hetekben, legutóbb Znojmóban nyert, előtte Dornbirnban lőtt hatot egy őrült meccsen, még előtte Villachból hozott el két pontot.

“Keményen küzdött a csapat a Ljubljana ellen – értékelt a liga honlapján Marty Raymond. – De már a kezdéstől sok buta kiállítást szedtünk össze. Ráadásul egyenlő létszám mellett a helyzeteinket sem tudtuk belőni. A Graz ellen jó kezdésre lesz szükségünk. Agresszív, de fegyelmezett játékot kell játszanunk, csak akkor tudjuk a tempót diktálni, ha távol tartjuk magunkat a büntetőpadtól. Mindenképpen nekünk kellene megszereznünk az első gólt. Mindent bele kell adniuk a fiúknak, és az ütközéseket befejezni. Vissza akarunk térni a győztes útra. Lesznek újoncaink is, meglátjuk, mit tudnak ezen a szinten mutatni.”

A mérkőzést a Fehérvár Médiacentrum élőben közvetíti online.

Fehérvár–Graz 3-1

   

Öt vesztes mérkőzés után nyert újra a magyar EBEL-csapat.

Az összecsapás elején a vendégek nyomtak, több nagy bravúrt is be kellett mutatnia Bálizsnak. A 9. percben aztán Andrew Sarauer kiugratta Adam Naglichet, a szólót Sabourin kiszúrással próbálta védeni, de a fehérvári támadó kicselezte és belőtte a kapujába a korongot, így vezetést szerzett a magyar EBEL-csapat. A találkozó első emberelőnyét a Fehérvár kapta, sikerült felállni öt a négyre, ám kihasználni nem sikerült az előnyt, sőt a hátrányban játszó Graz ütött gólt, miután Bálizs kapu mögötti passzát Latendresse lefülelte, Lefebvre-nek adta a korongot, aki azt belőtte az üresen maradt kapuba. A szünetre mégis hazai előnnyel vonulhattak a csapatok, ugyanis Mihály Árpád utolsó percben esett találatával újra vezetett a Fehérvár.

A második harmad főleg a küzdelemről szólt. A 23. percben emberelőnyt kapott a SAPA Fehérvár, az előny első felében nem sikerült felállni, a második részében viszont nyomás alá kerültek a graziak, de gól nem született. Nem sokkal később két hazai kiállítás következett, Bálizs többször is bravúrral védett az emberhátrányos játék során. A játékrész második felében kimaradt egy fehérvári előnyt, de gól nem született.

A záró húsz percben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a graziak lőttek többet kapura, de sikertelenül, Bálizs remekül védett. Egy perccel a vége előtt a vendégek lehozták a kapusukat, amiből fehérvári gól született, Naglich második gólja a Fehérvár biztos győzelmét jelentette. Az utolsó másodpercekben még elszabadultak az indulatok, Orbán Picarddal, míg Varga Arnold Modererrel akadt össze. A találkozót a Fehérvár 3-1-re megnyerte, így öt vereség után újra begyűjtötte a két pontot, mégpedig az a Graz ellen, amely otthonában diadalmaskodott utoljára.

sae_2070

Fotó: Soós Attila (archív)

EBEL, 2863 néző. Játékvezetők: Podlesnik, Dreier, Hofer.
Bálizs: 97,4% (Rajna)
K
Sabourin: 87,5% (Stefaniszin)
Sertich, Jackman, Naglich, Sarauer, Kocsis
1
Reinthaler, VanBallegooie, Zusevics, Latendresse, Lefebvre
Szirányi, Tokaji, Benk, Yellow Horn, Banham
2
Scalzo, Lassen, Ganahl, Day, Kinasewich
Pozsgai, Varga, Kovács, Erdély, Mihály
3
Picard', Coulombe, Strohmeier, Moderer, Woger
Hetényi, Orbán, Tóth, Sikorcin, Vincze
4
Schiechl, Laritz, Natter
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Petri Matikainen, Herbert Hohenberger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:38 FHA Naglich Sarauer Jackman
1-1 15:39 G99 SH Lefebvre Latendresse
2-1 19:06 FHA Mihály Yellow Horn Szirányi
3-1 59:53 FHA EN Naglich Sarauer Sertich
16 Kapura lövések száma 39
41 Kiállításpercek 43

A Fehérvár–Graz képei

 

A teljes galériát itt találják meg.

A Fehérvár–Graz góljai

   

A Graz elleni értékes diadal góljait megtekinthetik itt.

A mérkőzés végi nyilatkozatokat itt olvashatják el.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum