Mire megy a Miskolc a felvidéki katlanban?

   

A MOL Liga pénteki játéknapjának egyik rangadóján a Miskolc ahhoz az Érsekújvárhoz látogat, amely hazai pályán még nem szenvedett vereséget rendes játékidőben.

A tabellát egy ponttal az Érsekújvár vezeti még úgy is, hogy minden más csapatnál kevesebbet játszott. Lubina mester tanítványai 21 mérkőzésen 43 pontot gyűjtöttek, teljesítményük 68%. Második a DAB 63,5%-kal, harmadik a Brassó 58% feletti teljesítménnyel, negyedik a HSC 57,5%-kal, ötödik a Miskolc 54%-kal, hatodik a Ferencváros éppen az 50%-os határvonal alatt. Ebből is látható, hogy hiába negyedik jelenleg a Miskolc, helyzete egyáltalán nem megnyugtató a rájátszás szempontjából. Más kérdés, hogy az idei MOL Liga egyik legnagyobb pozitívuma, hogy senkié nem az, talán az Érsekújvárt leszámítva. A felvidéki csapat egy újabb győzelemmel további előnyre tehet szert versenytársaival szemben, ami éppen a mezőny kiegyenlítettsége miatt nem elsősorban azért fontos, mert az első választhat magának ellenfelet, hanem mert egyáltalán nem mindegy, hogy az utolsó heteket is egy őrült versenyfutásban tölti-e a csapat vagy kicsit szusszanhat az egyenes kiesés szakasz előtt.

A presztízsen kívül tehát igen komoly tétje van a találkozónak. A két csapat négyszer találkozott eddig a szezonban. A három borsodi találkozó mindegyike roppant szorosan alakult, kettő hosszabbításban, egy pedig csupán egyetlen góllal dőlt el. De mindhárom alkalommal a Miskolc örülhetett, márpedig az éllovast háromszor elverni nem kis fegyvertény. Még akkor sem, ha az eddigi egyetlen felvidéki találkozót viszonylag simán behúzta a továbbra is örvendetes mértékben gyarapodó publikum előtt játszó szlovák csapat. Mindennél jobban mutatja ezt az érsekújváriak félelmetes hazai mérlege: 11 mérkőzésen mindössze három pontot buktak, rendes játékidőben még nem kaptak ki, meccseiket átlagosan három góllal nyerik. Eddig csak a HSC távozott győztesen Érsekújvárról, miután büntetőkkel nyertek, rajtuk kívül még a Ferencváros tudott pontot rabolni. Azonban a Miskolc is jól teljesít idegenben, eddigi 11 mérkőzésén 15 pontot gyűjtött, amivel a Dab.Docler mögött második e mutatóban. Legutóbb épp a DAB otthonában arattak 3-0-s győzelmet, miért ne sikerülhetne valami hasonló Érsekújváron is.

nza-MLA_8392_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Nem lesz könnyű dolgunk, a Miskolc szoros harcban van a rájátszásért – mondta blogunknak Ladislav Lubina, az Érsekújvár mestere. De nekünk is nagy szükségünk van a pontokra, hiszen egyetlen elrontott meccs is számíthat a végelszámolásnál. Mindent megteszünk a győzelemért, szeretnénk szórakoztató, szép játékkal szolgálni nagyszerű közönségünknek, akinek a bíztatására nagy szükségünk lesz.”

“Dunaújvárosban minden sikerült, a Csíkszereda ellen otthon viszont elfordult tőlünk a szerencse – értékelt a Jegesmedvék mestere, Bob Dever. – Most a dunaújvárosihoz hasonlóan kemény, zárt védekezést kell produkálnunk, egyszerű, hatékony játékra van szükségünk a sikerhez. Az Érsekújvár kitűnő csapat, tele rengeteg tapasztalt hokissal. Nagyon fegyelmezett játék lehet csak eredményes ellenük. Úgy gondolom, hogy ha a dunaújvárosi teljesítményünket tudjuk hozni, akkor van esélyünk a pontrablásra.”

Érsekújvár–Miskolc 4-1

   

Miskolci vezetés után fordított az Érsekújvár és ismét biztos győzelmet aratott hazai jégen.

3-1 volt a pénteki összecsapás előtt a győzelmek aránya a Miskolc javára az Érsekújvárral vívott párharcban. Mindkét csapat minden hazai meccsét hozta. A Miskolc három szoros győzelmet aratott, a felvidékiek egy győzelme kicsit nagyobb arányú volt. Ennek ellenére minden meccset kiélezett csata, időnként magasra csapó indulatok jellemeztek. Minden adott volt tehát a jó mérkőzéshez Érsekújváron. A hazaiak színeiben egy új fiú is beöltözött, a 21 éves Dominik Kubica személyében.

Az 1500 néző előtt hazai kiállítással indult a mérkőzés, de különösebb galibát nem okoztak a vendégek Chovan kapuja előtt. Az előny leteltével aktívabbá váltak a hazaiak, két hazai helyzetet is kialakított a Marek Uram-féle első sor. Kisvártatva a hazai csapat jutott emberelőnyhöz, ám ezúttal a vendégek védekeztek remekül, majd a kiállítás leteltével ők is veszélyeztettek. Hogy a zsűri ne nézhesse nyugodtan a meccset, arról Baron gondoskodott, az első harmad felénél ő ülhetett le pihenni. Folytatódott egymás kóstolgatása, néhány miskolci kísérlet kimaradt, egyszer Chovan bravúrjára is szükség volt, de nem született gól ebből az előnyből sem. Nem így a következőből. Egy kihagyott érsekújvári ziccer után ugyanis Krált küldték ki, és az egyik kínálkozó helyzetet Metcalfe ezúttal belőtte. Egy újabb hazai előny maradt ki ezt követően, majd amikor már mindenki a szünetre gondolt, Uram szerzett éles szögből gólt.  A szünetben döntetlen volt tehát az állás, ami meg is felelt a látottaknak.

Szünet után is váltakozva kerültek helyzetbe a csapatok, de a kapusok állták a sarat, és a csatárok is hibáztak. A 26. perc elején Tóth Adrián jutott a kiállítás sorsára, és Podstavek kék vonal közeléből eleresztett lövése nagyon beakadt a kapuba. Fordított tehát a hazai csapat, de rögtön megkapta az esélyt a Miskolc is, hiszen a bedobás után szinte közvetlenül Baront szórták ki a sporik. Bár megdolgoztatták Chovant, de nem sikerült a góllövés, csakúgy, mint a kicsivel később kapott újabb előnyök alkalmával. Ez pedig nagy luxus volt, hiszen egy percig 5 a 3 ellen játszhattak a sárgamezesek. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ez meg is bosszulta magát, hiszen az elkövetkező percek kiállításcunamija után 4 a 3 elleni helyzetben Marek Uram második góljával máris kétgólosra nőtt a hazai előny. Hiába lőtt többet kapura a Miskolc ebben a 20 percben,. gólt csak a hazaiak tudtak szerezni.

nzamisIMG_1841

A megszokott nagy iramú, változatos játékkal folytatódott a mérkőzés a harmadik harmadban is. A miskolciak futottak az eredmény után nem sok sikerrel, a hazaiak pedig okos játékkal próbálták borzolni a vendégek idegeit. Az 51. percben Uhnák került óriási helyzetbe, amit nem is hibázott el. Ezt követően a két csapat meccsein egyáltalán nem egyedülálló módon néhány civakodásnak lehettek tanúi a nézők. Podstavek tette a legtöbbet azért, hogy korán mehessen zuhanyozni, őt szúrásért 5+20 perccel büntették. A kiállítások között volt néha egy kis játék is, itt Ritó és Chovan, ott Dubec és Duschek párharcát nyerték a kapusok. Az utolsó percekben már nem volt meg az erő a Miskolcban a szépítéshez, végeredményben lüktető meccsen a helyzeteivel jobban gazdálkodó Érsekújvár biztosan nyert, és továbbra is vezeti a táblázatot.

Ladislav Lubina, Érsekújvár: Az első harmadban nem játszottunk jól, de aztán feljavultunk. Kiegyenlített volt a mérkőzés, de mi jobbak voltunk a koronggal, mint ellenfelünk, ez döntött. Örülök, hogy a közönségünk győztes mérkőzést láthatott.

Bob Dever, Miskolci Jegesmedvék: A jól sikerült első harmadot követően szétesett a játékunk, a csapat nem követte a megbeszélt taktikát. A játékosok sokat hibáztak mindkét kapu előtt, ez vezetett a vereségünkhöz. Az Érsekújvár megérdemelten győzött.

Erste Liga, Érsekújvár, 1497 néző. Játékvezetők: Varjú, Babic, Bedő, Berger.
Chovan: 97,8% (Krajcovic)
K
Duschek: 88,9% (Gyenes)
Kowalczyk, Siska, Ruzicka, Dubec Marek, Uhnák
1
Boyle, Knox, Metcalfe, Faith, deBruyn
Baron, Král, Stefanka O., Uram, Frolík
2
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Zajac, Pavesic, Podstavek, Weissmann, Caladi
3
Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Dubek
Kubica, Hardi, Korytko
4
Orosz, Budai, Roczanov, Szilágyi, Rafaj
Ladislav Lubina
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:06 MIS PP Metcalfe Knox Faith
1-1 19:37 NZÁ Uram Frolík Zajac
2-1 26:00 NZÁ PP Podstavek Weissmann
3-1 34:20 NZÁ PP Uram Kowalczyk Podstavek
4-1 50:39 NZÁ Uhnák Dubec Marek Kowalczyk
36 Kapura lövések száma 45
45 Kiállításpercek 32
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 1-1ÉLŐ
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk