Nyeman Grodno, a DAB utolsó ellenfele

 

Az egyik legjobb fehérorosz csapat cseh, észt válogatottakkal megerősítve vár a magyar bajnokra vasárnap.

November 22?24. között két éven belül másodszor vesz részt a Kontinentális Kupa harmadik fordulójában a Dab.Docler ? 2011-ben hihetetlenül közel jutott a csoportelsőséghez. Magyar csapat a selejtezőből még sosem jutott el e nemzetközi kupa négyes döntőjébe. A DAB újra Dániába utazik, ahol a házigazda Sönderjyske, a norvég bajnok Stavanger Oilers és a fehérorosz Nyeman Grodno lesz az ellenfele. Sorra bemutatjuk őket, a házigazda után a torna legnagyobb esélyese következik.

Neman

A fehéroroszok a 14. helyen állnak a világranglistán, 5 hellyel előznek meg minket. Stabil résztvevői a Kontinentális Kupa négyesdöntőinek, 2009 óta minden évben adnak csapatot a Final Fourra. 2009-ben a Keramin Minszk, 2010-ben2011-ben és 2012-ben a Junoszty Minszk, míg legutóbb a Metallurg Zslobin került be a legjobb négy közé. A grodnóiak keretét megerősítették öt Dinamo Minszk-játékossal, ők igazából kettős játékengedéllyel rendelkező hokisták, közülük Ivan Uszenko 23, Jevgenyij Liszovec 14, Anatolij Protaszenya 9, míg Alekszandr Pavlovics és Jan Selepnyov 7-7 mérkőzésen már játszott a szezonban a Nyeman színeiben az Extraligában.

Nyeman1

A Nyeman a fehérorosz Extraliga idei 26 meccsén 66 pontot gyűjtött, egy ponttal vezeti a tabellát a Junoszty előtt, viszont a minszkiek eggyel kevesebb meccset játszottak. A szezon során 110 gólt lőttek és csak 41 gólt kaptak, a bajnokság pontlistájának első húsz helyén öt Nyeman-játékos van, közülük kiemelkedik az ukrán Olekszandr Materuhin, aki 13 meccsen 25 pontig jutott, ám megnyugtatásul közöljük, hogy az ukrán válogatott is ismert csatár sikeresen felküzdötte magát, már a Dinamo Minszk KHL-csapatában játszik. Őt Viktor Andruscsenko követi 24 ponttal, a KHL-ben is megfordult cseh válogatott támadó, Jaroslav Kristek 22 pontnál tart, Vjacseszlav Liszicskin 21 pontos, míg Alekszandr Uszenko és Sztanyiszlav Lopacsuk 17-17 ponttal áll. Ismert még a keretből az orosz másodosztályból nemrég igazolt kiváló észt válogatott támadó, az EBEL-ben is pontpermeccses Andrei Makrov.

Nyeman2

A nemzetközi szünet óta három mérkőzést játszottak, amelyen kétszer is vereséget szenvedtek. Előbb múlt hét szerdán az ötödik helyen álló Sahtyor Szoligorszk verte őket 2-1-re hosszabbításban, pénteken pedig az őket üldöző Junoszty Minszk otthonában szenvedtek 2-0-s vereséget. Hétfőn viszont kiszakadt a gólzsák, az utolsó előtti, kilencedik helyen álló Vityebszket Grodnóban 9-3-ra verték. A Nyeman is idejében útnak indult, komolyan veszi a tornát. Szezonbeli meccseinek összefoglalói itt láthatók. A legutóbbi bajnokijukon egy komolyabb csetepaté is kialakult, ezt külön is megmutatjuk. Mivel mindent az ellenfél kezdett, csak onnan tiltottak el játékosokat, egyikőjük 10 meccset kapott.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum