Háriék és Széligék nyertek

 

Három magyar érdekeltségű csapat játszott szerdán külföldi bajnokságokban és kupákban, mindenki szerzett pontot.

Hári Jánosék az Assat csapatát fogadták hazai pályán és Corey Elkins vezetésével 40 perc alatt jelentős előnyre tettek szert. Az amerikai légiós a 10. percben asszisztos volt, a 34.-ben maga talált be emberelőnyből, 4 perccel később pedig újra előkészített, így a második szünetre már 3-0-s előny birtokában mehetett a HIFK. A vendégek azonban nem adták fel, az 51. percben egy góllal zárkóztak, majd Elkins kiállítását kihasználva egy gólra is feljöttek. Kiegyenlíteni azonban nem sikerült, mivel három perccel a meccs vége előtt 5+20 perces büntetést érően szabálytalankodtak, amiből a HIFK szerzett újabb találatot, kialakítva a 4-2-es végeredményt. Hári a negyedik sorban kapott helyet, pontot nem szerzett.

Svédországban a Troja/Ljungby a harmadik helyen álló Vasterast fogadta és hiába lőtt csak a második harmadban 19 alkalommal kapura, gólt mégis a vendégek szereztek. Igaz, ez csak az egyenlítésre volt elég, mivel Bartalis Istvánék az első harmadban betaláltak. Hét perccel a rendes játékidő letelte előtt vezetést szerzett a Vasteras, ezúttal azonban a hazaiak egyenlítettek, az 56. perc legvégén. Mivel az eredmény nem változott, jöhetett a hosszabbítás, amelynek során hiába játszott az utolsó két percben emberelőnyben a Troja, nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, jöhettek a büntetők. Az első három pár legvégén Razingar próbálkozhatott, ha belövi, nyer a Troja. Azonban a harmadik allsvenskanos meccsén második büntetőjét lövő szlovén csatárfenomén ezúttal is hibázott és mivel a negyedik párban csak a Vasteras szerzett gólt, így végül 3-2 arányban nyertek a vendégek. Bartalis ezúttal is az első sorban kapott helyet Razingar centereként, pontot nem szerzett, igaz, gólt sem kapott a sora.

Szélig Viktor nélkül utazott el a Briancon a Francia Kupa nyolcaddöntőjében az elitből tavaly kiesett Mont Blanc-hoz. A lényeges kérdések tíz perc alatt eldőltek, hiszen az első harmad második felében a Briancon egy ötöst rámolt be ellenfelének, amit a második harmadban egy újabb ötössel toldott meg, hogy aztán egy kifejezetten gólszegény utolsó periódussal zárja le a 12-2-re megnyert mérkőzést. Különösen a 23 évees kanadai csatár, Dave Labrecque volt elemében, aki négy gólja mellett két gólpasszt is kiosztott. Szélig egyelőre pihen, mert egy edzés során történt szerencsétlen ütközés következtében a bokája nincs rendben. Kedden Vas Jánosék is továbbjutottak, a negyeddöntők sorsolását csütörtök délután tartják.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum