Csak önmagunkat kell legyőzni

   

A csütörtöki mérkőzésen a reváns vágyával lép jégre a magyar EBEL-csapat. A vendég a szezonbeli 12 idegenbeli meccsén 0 pontot szerző Olimpija Ljubljana.

Mint évek óta tudjuk, a szlovénok ellen semmi nem jelent semmit, bármire képesek vagyunk ellenük, többnyire negatív irányban. A hétvégén ennek megfelelően csapnivaló játékkal 5-2-re kaptunk ki a lassan a magyar hoki temetőjének számító Hala Tivoliban. Marty Raymond vezetőedző nem elégedett a látottakkal, ez négy vesztes meccsel a zsákban nem meglepő. A Ljubljana még így is bőven mögöttünk van a tabellán, és van bajuk bőven nekik is.

Rob Pallin, a fehérváriak másodedzője a hivatalos előzetesben elmondta, vasárnap szívtelenül játszott a magyar csapat, úgy pedig nem lehet nyerni. Csütörtökön a visszavágás mellett cél a négy meccse tartó nyeretlenségi sorozat megszakítása is, a nemzetközi szünet óta egy ötgólos és két 5-2-es vereséget szenvedett el az Alba Volán. Tokaji Viktor és Ric Jackman játéka még kérdéses, de az edzők remélik, ebben a kiélezett helyzetben számíthatnak a két rutinos védőre. Ugyancsak visszatérés előtt áll orrtörése után Varga Arnold, aki minden bizonnyal rácsos fejvédőben vállalja a csütörtöki meccset. Biztos hogy nem játszhat két fiatal csatárunk, Németh Attila a múlt héten kezét törte, Nemes Benjámin pedig Ljubljanában szenvedett könnyebb térdsérülést, ami miatt napokig eltiltotta a jeges mozgástól a csapatorvos. Kiss Dániel a fejére kapott ütést, 1-2 tréning neki is kimaradt, de ő megkapta zöld lámpát csütörtök estére, már csak az a kérdés, a szakvezetők nevezik-e. Kapusposzton ezúttal Rajna Miklós kap bizalmat.

AVSOLL 201213

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ivo Jan fiai sikerre éhesek, idegenben viszont idén még nyeretlen az Olimpija, mi több, a 24 lehetségesből 1 pontot sem szerzett meg. Legutóbb 2013. január 22-én, 17 idegenbeli mérkőzéssel ezelőtt voltak képesek nyerni, kell-e mondanunk, hogy akkor éppen Székesfehérvárról vittek el két pontot. A szlovének keményebb mérkőzésre számítanak, mint amilyen a vasárnapi találkozó volt, bár Nick Ross és Igor Cvetek visszatérhet a Volán ellen, viszont egyes szlovén információforrások szerint Jan nem módosít a győztes csapat sorain.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Olimpija Ljubljana 2-3

   

Továbbra is mumus a Ljubljana. A szlovén csapat megszerezte első idegenbeli pontját a szezonban, méghozzá rögtön kettőt is, nem érdemtelenül. Az ellenük lejátszandó három meccsen tervezett hat fehérvári pontból már csak három lehet.

Rendkívül rossz felfogásban, vértelen játékkal kezdett a Fehérvár. Ezt előbb egy Naglich-kiállítás jelezte, majd Magosi Bálint percei következtek. Tokajit borította fel Music, a játékvezetők szerint szabályosan, amit a fiatal fehérvári csatár torolt meg. A 82-es megnyerte a bunyót, de mivel ő kezdeményezett, emberhátrányba került a Fehérvár. Banham ült le Magosi mellé, és alighogy belépett a büntetőpadról a jégre, megindulhatott volna, sajnos nem sikerült lekezelnie a korongot, tilos felszabadítás lett a dologból. A szlovének beköltöztek a harmadunkba, újabb buli következett, a hátratett korongot MacAulay ütötte bődületes erővel a kék vonalról Rajna kapujába. Ha egy üzlet beindul… gondolhattuk két és fél perccel később, amikor is újra MacAulay újra a kék vonalról lőtt hatalmas gólt. Előzményként a szlovének 3 a 2-ben támadhattak, a visszazáró hazai védelem pedig csak nyomozta a korongot. A Fehérvár ötlettelenül, szétesően játszott, az idegesség a 18. percben újabb ökölharcot eredményezett. Morency és Magosi beszéltek meg egy bunyót egy a kezdőkörben elvégzett bedobásnál, ahogy a korong leért a jégre, már vették is le a sisakot. Morency két kósza ütést próbált meg bevinni, egyébként csak az összekapaszkodásig jutottak a felek. A sisak nélküli bunyóért járt a 2+5, és mivel Magosinak ez már a második volt, neki véget is ért a találkozó.

A második harmad előtt minden bizonnyal óriási fejmosást kaphattak a játékosok az öltözőben, mert Yellow Horn 20. percben kapott kiállításának kibekkelése után a Volán óriási energiákat mozgósított a felzárkózás érdekében. Ez a nyomás ljubljanai kiállításokat is eredményezett, és ezek közül a másodikat annak letelte előtt pillanatokkal Naglich révén sikerült is kihasználni. Három gyors egymásutáni próbálkozásból az első a kapu mögül jött vissza, a második Kuhnról jött ki, harmadszorra a légiós csatár az alapvonalról emelt a hálóba. Támadásban maradt a Volán, és ebben az sem törte meg, hogy a 35. percben több, mint egy percre kettős emberhátrányba került a csapat. Szemmel láthatóan mindenki felszívta magát, a szlovén kapu előtt sorra alakították ki a helyzeteket a fehérvári csatárok, és Rajna is nagyokat védett kritikus helyzetekben.

A harmadik harmad elején is folytatódott a fehérvári offenzíva. A szünet előtt és azt követően összesen három emberelőnyt eredményezett ez, és egy újabb emberelőnyös Naglich-gólt. Banham vitte le a korongot az alapvonal mögé, a visszaadást lőtte a fehérvári 7-es a hálóba. Támadásban maradt a Fehérvár, sorra alakította ki a nagy helyzeteket, de minden kimaradt. Örömteli volt, hogy a hazai rohamokból ezúttal a fiatalok is kivették részüket. A vendégek a harmad végére tértek magukhoz, ekkor a kinyíló hazaiak mellett nekik is nagy gólszerzési alkalmaik voltak, de Rajna versenyben tartotta a csapatát. Gól nem esett, következhetett a hosszabbítás, amelynek utolsó percében a szlovének egy ügyes összjáték végén Verlic révén megszerezték a győztes gólt.

ml_121221_297_resize

Fotó: Mudra László (archív)

Marty Raymond, vezetőedző, Fehérvár: “Rosszul kezdtük a meccset, de aztán szerencsére visszajöttünk. Meg kell próbálnunk a pozitívumokat meglátni a mai napban, szerencsére akadtak ilyenek is. A fiatalok ma jól és összeszedetten játszottak, mérkőzés közben fel tudtunk javulni, egyenlítettünk. Sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni. Az önbizalmunkkal is baj van, mérkőzések óta csak futunk az eredmény után, sosem tudjuk megszerezni a vezetést. Figyelnünk kell a kiállításokra is, fegyelmezettebbeknek kell lennünk, nem lehet ennyi büntetést kapni, ezt nem bírja el  a csapat.”

EBEL, 2845 néző. Játékvezetők: Hofer, Hofstatter, Rakovic.
Rajna: 87,5% (Bálizs)
K
Kuhn: 93,9% (Sila)
Sertich, Jackman, Yellow Horn, Sarauer, Mihály
1
MacAulay, LaPlante, Ulmer, Blackwater, Morency
Szirányi, Tokaji, Benk, Naglich, Banham
2
Ross, Erman, Verlic, Music, Hebar
Pozsgai, Varga, Kovács, Sikorcin, Magosi
3
Grahut, Dervaric, Koblar, Pesut, Ograjensek
Hetényi, Tóth, Kocsis, Sárpátki
4
Cvetek, Groznik, Pesjak, Hocevar, Ropret
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Ivo Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:59 OLL MacAulay Ulmer Morency
0-2 13:30 OLL MacAulay Ulmer Blackwater
1-2 31:27 FHA PP Naglich Banham Yellow Horn
2-2 43:56 FHA PP Naglich Banham Sarauer
2-3 64:35 OLL Verlic Ross Music
33 Kapura lövések száma 24
42 Kiállításpercek 24

A Fehérvár–Olimpija képei

 

A teljes fotógalériát itt találják.

A Fehérvár–Olimpija góljai

   

Így nyert idegenben 10  hónap után újra a szlovén csapat. 5 gól videón.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum