Egy örökrangadón minden megtörténhet

   

Pénteken másodszor játszik ebben a szezonban Újpesten a Ferencváros. A rájátszásért küzdő csapat egyszer már megfázott a tökutolsó lilák otthonában, de ha komolyan gondolják, hogy az első négy közé kerülés a céljuk, akkor még egyszer nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust. Persze az igazi derbik különlegessége éppen az, hogy mindig kell számítani vaskos meglepetésekre is, így volt ez akkor is, amikor éppen az UTE volt jobb szériában és a Ferencváros nézte távolabbról a rájátszásért küzdőket.

Ancsin János csapata változó formát mutatott az utóbbi mérkőzéseken. Időnként komolyabb erőfeszítésre kényszerítette ellenfelét, máskor gyámoltalanul játszott. A legnagyobb probléma a kiszámíthatatlan, meccsen belül is hullámzó forma mellett a szezon kezdete óta megbízhatóan gyatra helyzetkihasználás. Egyetlen játékos sem képes a mérkőzésenkénti egy pontos teljesítmény közelébe sem férkőzni, erre a legnagyobb reménye egyelőre a próbajátékon levő Mikael Hamann-nak van, aki eddigi 3 meccsén két gólig jutott. A rossz helyzetkihasználás mellett a védekezés sem megy nagyon jól idén, és eddig mindhárom kapus is 90% alatti teljesítménnyel véd. A Ferencváros elleni hazai meccs a legjobb alkalom lehetne a javításra.

uteftcIMGP9761_4435

Ehhez persze Dobos Tamás és Hakan Nygren csapatának is lesz hozzáfűzni valója. Azt már pontosan tudják a zöldek, hogy milyen az, amikor nem veszik elég komolyan azt ellenfelet. Ha képesek a saját hibájukból tanulni, akkor pénteken este nem lesz gond a hozzáállással. Kicsit enyhültek a csapat gondjai, hiszen a csapattól kapott információk szerint Andreas Lindquist edzésbe állt, így a védelem tovább erősödhet. Mellette Berta Ákos is teljes értékű edzést végez. Nem úgy, mint Kiss Gábor, aki még mindig panaszkodik a térdére. Horváth Dávid felépült sérüléséből, igaz még 2 hét kell a tökéletes gyógyuláshoz.

“Azzal a két csapattal játszunk a hétvégén, akiktől már tudtunk pontokat szerezni idén – mondta a csapat előzetesében Ancsin János. – Szeretnénk tiszta győzelmet aratni, az örökrangadó kötelez bennünket. Reméljük, hogy a Ferencvárosi meccsel egy győzelmi sorozatot kezdhetünk meg. A kanadai légiósunk, Mikael Hamann a következő három meccsen továbbra is próbajátékon szerepel, utána lesz a csapatnak egy kisebb szünete és akkor ülünk le vele beszélni.”

“Nehéz sorozat elé nézünk, a hétvégén, illetve a jövő hét elején – nyilatkozta a derbi előtt Dobos Tamás. – Az Újpest épp ellenünk bizonyította, hogy nem lehet senkit sem félvállról venni. Amennyiben betartja a csapat a taktikai utasításokat, nem lehet gond a lilák otthonában.”

UTE–FTC 2-3

   

A vártnál szorosabb mérkőzésen, de elhozta a három pontot a Megyeri útról a Ferencváros.

Az első harmad eredménye alapján megnyugodhattak a zöld-fehérek. Ojanen a 8. percben vezetést szerzett, az előny a lilákhoz évek óta kedves vendégként visszatérő Borbás duplázta meg 23 másodperccel az első dudaszó előtt.
A negyedórás gólcsendet Dömötör szakított meg, a 35. percben visszahozta csapatát a meccsbe, egygólos vendégelőnnyel kezdődhetett a záró harmad.

Bár Borbás a 46. percben duplázott, az UTE és Farkas nem hagyta annyiban a dolgot, a hajrát megint szorossá tették, de a 2-3 már nem változott.

A Ferencváros a legutóbbi 9 mérkőzésén pontot szerzett, ezzel a győzelemmel pedig megelőzte a HSC Csíkszeredát és beérte a tabellán az Érsekújváron vesztő, negyedik helyen álló Miskolcot. Igaz, ellenfeleinél 1, illetve 2 meccsel többet játszott, de így is esélyes a négy közé jutni.

Erste Liga, Megyeri út, 255 néző. Játékvezetők: Capranka, Lascar, Vas, Máthé.
Pleszkán: 89,3% (Hajek)
K
Budai: 93,9% (Meravy)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Borbás, Berta
Horváth A., Bereczki, Dömötör, Virág, Sweeney
2
Mestyán, Tőkési, Feil, Pál, Kiss
Ványi, Sommer, Németh, Hamann, Coleman
3
Lencsés, Lindquist, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Vecaj, Kovács
4
Wéber, Győri, Horváth D., Fodor Cs., Papp
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:36 FTC Ojanen Vaszjunyin
0-2 19:37 FTC PP Borbás Tőkési Berta
1-2 34:29 UTE Dömötör Sweeney
1-3 45:40 FTC Borbás Pál
2-3 52:32 UTE Farkas
33 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 24

Az UTE–FTC képei

 

Az UTE–FTC góljai

   

3-2-re nyert a Ferencváros a Megyeri úton, a meccs első gólja az FTC 100. találata volt a szezonban, a zöld-fehérek érték el elsőként ezt a kerek számot.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum