Első megy a másodikhoz a MOL Ligában

   

Három mérkőzéssel, köztük két rangadóval folytatódik a MOL Liga hétfőn. A Brassó érsekújvári és a HSC miskolci vendégjátéka izgalmasnak ígérkezik.

A Brassó jelenleg vezeti a tabellát, míg az Érsekújvár a vesztett pontok tekintetében áll legjobban a liga csapatai közül, így mindenképpen presztízsmeccsre lehet számítani. Van miért visszavágni Greg Lindqvist csapatának, hiszen a két alakulat legutóbbi mérkőzésén 5-1-re nyert az Érsekújvár, ráadásul Brassóban. Akkor is egy hárommeccses széria harmadik meccsén találkoztak, nincs ez másként most sem, nehezítő körülmény, hogy most még utaznia is kellett a Brassónak. Nem teljesen pihent csapat várja azonban őket, hiszen vasárnap az Érsekújvár Pesterzsébeten járt, ahol csak büntetők után tudott diadalmaskodni. Ha ezt a meccset behúzzák Uramék, akkor az alapszakasz-győzelem toronymagas esélyeseivé válnak.

A nap másik rangadójának a HSC miskolci vendégjátéka ígérkezik. MOL ligás történetének legnehezebb szezonjában jár az erdélyi csapat, számos gonddal küzd, de a sportban ez gyakran megkettőzi az elszántságot. Minden oka megvan erre Gál Sándor tanítványainak, hiszen ha nem szereznek pontot, akkor kissé leszakadnak a negyedik helyen álló Miskolctól és lőtávolon belülre kerülnek a Fradihoz. A miskolci győzelem értelemszerűen megszilárdítaná a borsodiak helyét a rájátszásért folytatott küzdelemben. A Miskolci Jegesmedvék hétfői meccse azonban a pályán kívül is mozgalmasnak ígérkezik. A szurkolók két akcióra is gyűjtést szerveznek, a miskolciak a decemberi Winter Classic élőképéhez gyűjtenek, míg a csíkszeredaiak az évek óta túlélésért küzdő gyergyószentmiklósi Progym jégpálya felújítására szervezett gyűjtőakciót folytatják. A meccset a a Miskolc Kártyával rendelkezők 10 százalék kedvezménnyel látogathatják.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a Dab.Doclert. A szezon előtt ez a meccs országos kettes volt, azonban látva a címvédő utóbbi hetekben mutatott formáját, igenis lehet keresnivalója a liláknak a dunaújvárosiak ellen. Ehhez persze tartani kell a góllövő formát és szorosabbra húzni a védelmet. Azariék vasárnap hosszú idő után első győzelmüket ünnepelhették a listavezető Brassó ellen, azonban ha újra botlanak, azzal veszélybe sodorhatják a szezon legnagyobb részében biztosnak látszó helyüket a rájátszásban. Egy újabb győzelemmel kis lélegzethez jutnának a Kontinentális Kupa hétvégi harmadik fordulója előtt. Ezúttal Kiss Tamás kezd a kapuban, Galanisz Nikandrosz pedig nem lép jégre.

UTE–Dab.Docler 1-7

   

Két harmadon át jól tartotta magát az UTE a címvédő ellen, ám az utolsó harmadban elvesztették a fonalat a lilák.

Nagy elánnal kezdte a DAB a meccset, ám annak ellenére, hogy az első harmadban 19-5-re nyerte a kapura lövéseket, csak egy gólt ért el, a már a Brassó ellen is nagyon agilisen jégkorongozó Pavuk Attila révén. A második harmadban feljött az UTE, volt pár veszélyes helyzetük, de gólt ismét a dunaújvárosiak lőttek, Ladányi köszönt be. Ezzel együtt a 40 perc alatt elért 2-0-s előny, különösen az előző mérkőzések tapasztalatainak fényében, nem volt megnyugtatónak mondható. A harmadik harmadban aztán kinyílt a gólzsák. Somogyi növelte háromra az előnyt a 42. percben, majd a harmadik MOL ligás mérkőzésén második gólját szerző Hamann szépített a 44. percben. Innentől azonban már csak egy csapat volt a pályán, Peterdi emberhátrányból talált be, majd jött Gröschl, Nagy Richárd, végül újra Ladányi. Az Acélbikák egy nehezen induló mérkőzésen végül fölényes, 7-1-es diadallal hangoltak a hétvégi Kontinentális Kupára.

Erste Liga, Megyeri út, 120 néző. Játékvezetők: Sós, Nagy, Bedő, Vas.
Pleszkán: 84,8% (Hajek)
K
Kiss T.: 97,1% (Kalnins)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Horváth, Hodos, Dömötör, Virág Cs., Sweeney
2
Hruby, Hüffner, Somogyi, Hurtaj, Azari
Ványi, Garbacz, Szirányi, Hamann, Coleman
3
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp, Szappanos
Frajka, Radosavljevic, Turbucz
4
Szabados, Hegyi, Virág T., Kiss Á.
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:02 DAB Pavuk Hruby Szappanos
0-2 34:57 DAB Ladányi Hurtaj
0-3 41:44 DAB Somogyi Jaborník Hurtaj
1-3 43:24 UTE Hamann Coleman Turbucz
1-4 45:39 DAB SH Peterdi Ladányi
1-5 48:52 DAB Gröschl Azari Nagy R.
1-6 52:54 DAB PP Nagy R. Kiss Á. Jaborník
1-7 53:55 DAB Ladányi Huba Peterdi
34 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum