Első megy a másodikhoz a MOL Ligában

   

Három mérkőzéssel, köztük két rangadóval folytatódik a MOL Liga hétfőn. A Brassó érsekújvári és a HSC miskolci vendégjátéka izgalmasnak ígérkezik.

A Brassó jelenleg vezeti a tabellát, míg az Érsekújvár a vesztett pontok tekintetében áll legjobban a liga csapatai közül, így mindenképpen presztízsmeccsre lehet számítani. Van miért visszavágni Greg Lindqvist csapatának, hiszen a két alakulat legutóbbi mérkőzésén 5-1-re nyert az Érsekújvár, ráadásul Brassóban. Akkor is egy hárommeccses széria harmadik meccsén találkoztak, nincs ez másként most sem, nehezítő körülmény, hogy most még utaznia is kellett a Brassónak. Nem teljesen pihent csapat várja azonban őket, hiszen vasárnap az Érsekújvár Pesterzsébeten járt, ahol csak büntetők után tudott diadalmaskodni. Ha ezt a meccset behúzzák Uramék, akkor az alapszakasz-győzelem toronymagas esélyeseivé válnak.

A nap másik rangadójának a HSC miskolci vendégjátéka ígérkezik. MOL ligás történetének legnehezebb szezonjában jár az erdélyi csapat, számos gonddal küzd, de a sportban ez gyakran megkettőzi az elszántságot. Minden oka megvan erre Gál Sándor tanítványainak, hiszen ha nem szereznek pontot, akkor kissé leszakadnak a negyedik helyen álló Miskolctól és lőtávolon belülre kerülnek a Fradihoz. A miskolci győzelem értelemszerűen megszilárdítaná a borsodiak helyét a rájátszásért folytatott küzdelemben. A Miskolci Jegesmedvék hétfői meccse azonban a pályán kívül is mozgalmasnak ígérkezik. A szurkolók két akcióra is gyűjtést szerveznek, a miskolciak a decemberi Winter Classic élőképéhez gyűjtenek, míg a csíkszeredaiak az évek óta túlélésért küzdő gyergyószentmiklósi Progym jégpálya felújítására szervezett gyűjtőakciót folytatják. A meccset a a Miskolc Kártyával rendelkezők 10 százalék kedvezménnyel látogathatják.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a Dab.Doclert. A szezon előtt ez a meccs országos kettes volt, azonban látva a címvédő utóbbi hetekben mutatott formáját, igenis lehet keresnivalója a liláknak a dunaújvárosiak ellen. Ehhez persze tartani kell a góllövő formát és szorosabbra húzni a védelmet. Azariék vasárnap hosszú idő után első győzelmüket ünnepelhették a listavezető Brassó ellen, azonban ha újra botlanak, azzal veszélybe sodorhatják a szezon legnagyobb részében biztosnak látszó helyüket a rájátszásban. Egy újabb győzelemmel kis lélegzethez jutnának a Kontinentális Kupa hétvégi harmadik fordulója előtt. Ezúttal Kiss Tamás kezd a kapuban, Galanisz Nikandrosz pedig nem lép jégre.

Miskolc–HSC Csíkszereda 1-2

   

A szezon egyik legjobb iramú MOL Liga-mérkőzésén a hazaiak sokkal többet lőttek kapura, de a vendégek dupla annyiszor találtak a kapuba. Ez döntött.

Nagyon jól indult a mérkőzés, az első harmadban egyből mindkét csapat nagy iramban kezdett. Élvezetes, gyors hoki alakult ki. A Miskolc élesebb volt, de a HSC Csíkszereda jól védekezett, abból pedig ügyesen indultak ki. Sok lövés találta el a kapukat, de a kapusok jó formát mutattak.

A második húsz percben ugyanott folytatták a csapatok, de a Miskolc még nagyobb fölénybe került. Nagyon-nagyon közel jártak a hazaiak a vezetőgólhoz, de óriási meglepetésre a kontrákra játszó HSC taktikája jött be. Novak kapott egy jó keresztpasszt hátulról, és a támadóharmadba lépve kilőtte a hosszú felsőt. Nem tört össze Bob Dever csapata, folytatta az attakot. Ismét azt érezhette minden néző, hogy jöhet a gól, de Ruczuj Gellért óriási formában védett, volt is dolga bőven. S ahogy az lenni szokott, vagy ahogy épp a Miskolc számára pörgött a korong legutóbb Dunaújvárosban, úgy most a csíkszeredaiak jártak jól a védekező hokival. Becze Tihamér váratlanul félerősen kapura emelte a korongot olyan 20-22 méterről, és a pakk éppen a jobb felsőt találta meg. Úgy tűnt, mindkét gólt eredményező lövés fogható volt.

Ruczuj HSC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Nem adta fel a Miskolc, nagy erővel vetette bele magát az utolsó játékrészbe. A lehetőségek továbbra is jöttek, de a gól csak nagyon nehezen. Végül is a 46. percben egy emberelőnyben begyötört találattal törte meg Ruczuj ellenállását a borsodi csapat. Még izgalmasabbá vált a játék, pörögtek a lábak. Szép megoldásokkal operáltak a csapatok, a Miskolczi, Fliszár, Ritó trió az év gólját lőhette volna, de miután mindent megcsináltak a fiatalok, és már Ritó is elhúzta a korongot Ruczuj mellett, a végén elütött a korong felett. Rögtön ezután Metcalfe került nagy helyzetbe, ekkor a HSC kapusa mentett. A végén keményedett a játék és a hangnem is, de a Miskolc nem tudta akaratát keresztülverni, maradt az 1-2. Minél több ilyen meccsre van szüksége a ligának.

Bob Dever (Miskolc): Felborult a pálya, igazság szerint nem játszottunk rosszul, ám gól nélkül nem lehet nyerni. A csatáraink a végén rossz döntéseket hoztak, és naggyá tették az ellenfél kapusát. Hiába volt rengeteg helyzetünk, nem voltunk elég pontosak, és a szerencse is teljesen elfordult tőlünk.

Gál Sándor (HSC): Nagyon akartuk ezt a győzelmet, mert különben leszakadtunk volna a táblázaton. Ez valódi csapatmunka volt, igaz volt szerencsénk bőven.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Halassy, Caprnka, Juhász, Sipos.
Gyenes: 91,7% (Duschek)
K
Ruczuj: 97,6% (Onodi)
Boyle, Knox, Metcalfe, Faith, deBruyn
1
Hruby, Góga, Mihály, Péter, Novák
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Dubek
2
Papp, Nagy I., Moldován, Szőcs, Bíró T.
Durco, Vojtkó, Ritó, Miskolczi, Fliszár
3
Bors, Flinta, Molnár Z., Curilla, Becze
Orosz, Budai, Roczanov, Szilágyi, Rafaj
4
Salló, Gecse, Hildebrand, Bíró O., Farkas
Bob Dever
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:50 SCC Novák Curilla Moldován
0-2 37:10 SCC Becze Nagy I.
1-2 45:51 MIS PP Faith Metcalfe Knox
42 Kapura lövések száma 24
44 Kiállításpercek 10

A Miskolc–HSC képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum