Első megy a másodikhoz a MOL Ligában

   

Három mérkőzéssel, köztük két rangadóval folytatódik a MOL Liga hétfőn. A Brassó érsekújvári és a HSC miskolci vendégjátéka izgalmasnak ígérkezik.

A Brassó jelenleg vezeti a tabellát, míg az Érsekújvár a vesztett pontok tekintetében áll legjobban a liga csapatai közül, így mindenképpen presztízsmeccsre lehet számítani. Van miért visszavágni Greg Lindqvist csapatának, hiszen a két alakulat legutóbbi mérkőzésén 5-1-re nyert az Érsekújvár, ráadásul Brassóban. Akkor is egy hárommeccses széria harmadik meccsén találkoztak, nincs ez másként most sem, nehezítő körülmény, hogy most még utaznia is kellett a Brassónak. Nem teljesen pihent csapat várja azonban őket, hiszen vasárnap az Érsekújvár Pesterzsébeten járt, ahol csak büntetők után tudott diadalmaskodni. Ha ezt a meccset behúzzák Uramék, akkor az alapszakasz-győzelem toronymagas esélyeseivé válnak.

A nap másik rangadójának a HSC miskolci vendégjátéka ígérkezik. MOL ligás történetének legnehezebb szezonjában jár az erdélyi csapat, számos gonddal küzd, de a sportban ez gyakran megkettőzi az elszántságot. Minden oka megvan erre Gál Sándor tanítványainak, hiszen ha nem szereznek pontot, akkor kissé leszakadnak a negyedik helyen álló Miskolctól és lőtávolon belülre kerülnek a Fradihoz. A miskolci győzelem értelemszerűen megszilárdítaná a borsodiak helyét a rájátszásért folytatott küzdelemben. A Miskolci Jegesmedvék hétfői meccse azonban a pályán kívül is mozgalmasnak ígérkezik. A szurkolók két akcióra is gyűjtést szerveznek, a miskolciak a decemberi Winter Classic élőképéhez gyűjtenek, míg a csíkszeredaiak az évek óta túlélésért küzdő gyergyószentmiklósi Progym jégpálya felújítására szervezett gyűjtőakciót folytatják. A meccset a a Miskolc Kártyával rendelkezők 10 százalék kedvezménnyel látogathatják.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a Dab.Doclert. A szezon előtt ez a meccs országos kettes volt, azonban látva a címvédő utóbbi hetekben mutatott formáját, igenis lehet keresnivalója a liláknak a dunaújvárosiak ellen. Ehhez persze tartani kell a góllövő formát és szorosabbra húzni a védelmet. Azariék vasárnap hosszú idő után első győzelmüket ünnepelhették a listavezető Brassó ellen, azonban ha újra botlanak, azzal veszélybe sodorhatják a szezon legnagyobb részében biztosnak látszó helyüket a rájátszásban. Egy újabb győzelemmel kis lélegzethez jutnának a Kontinentális Kupa hétvégi harmadik fordulója előtt. Ezúttal Kiss Tamás kezd a kapuban, Galanisz Nikandrosz pedig nem lép jégre.

Érsekújvár–Brassó 5-0

   

Az Érsekújvár öt perc alatt intézte el a nyomás alatt megtörő és négy gólt kapó Brassót, amely két nap alatt második vereségét szenvedte el.

Az első harmad hatalmas hazai ziccerrel indult, ám ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék. Meglepő módon egymás után négyszer is hátrányba került az Érsekújvár, talán még meglepőbb volt, hogy az egyébként hatékony előnykihasználásáról híres Brassó ezek közül egyet sem tudott értékesíteni, így hiába nyerte a kapura lövéseket 18-7-re, gól nélküli döntetlennel mentek a csapatok az első szünetre.

A második harmad Wehrs és Piszarenko áthúzódó büntetésével kezdődött, 33 másodpercig kettős előnyben támadhatott az Érsekújvár. Azonban sem ezt, sem a szimpla fórt nem tudta kihasználni Lubina mester csapata, sőt, a 26. percben kiállított Zsók miatti emberelőny is gól nélkül ment le. Ezzel együtt sikerült állandó nyomás alatt tartani az ismét kiváló formában védő Polc kapuját, amit a brassóiak nem is bírtak sokáig. Ennek következtében a harmad második felében olyan rövidzárlatot produkáltak, amire talán még Lundqvist edző sem volt felkészülve. Öt perc alatt négyszer mattolták a komplett brassói védelmet Uramék, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Sorrendben Dubec, Frolík, Podstavek és Ondrej Stefanka volt eredményes a hazaiaktól. A vendégeknek még időt kérni sem maradt ideje, máris 4-0 állt az eredményjelzőn.

A záró periódusra sok eldöntetlen kérdés így nem maradt, a kevés egyenlő létszámban töltött időben Korytko még betalált, 5-0-ra módosítva az eredményt, de ez már nem osztott, nem szorzott, joggal ünnepelt a hazai publikum. A DAB és az Érsekújvár győzelmével alaposan átrendeződött a tabella, a Brassó az első helyről visszaesett a harmadik pozícióba, a Dab.Docler feljött a második helyre, míg az Érsekújvár annak ellenére vezeti a ponttáblázatot, hogy minden közvetlen riválisánál kevesebb meccset játszott.

Stanislav Meciar (HC Nove Zamky): Már az elejétől fogva nagyon jól játszottunk, nagyon képzett hokit mutattunk be, különösen a második harmadban. Ki kell emelnem Chovan kapust is, aki szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott. Szeretném megköszönni a szurkolóink támogatását, ismét fantasztikusak voltak!

Kjell G. Lindqvist (ASC Corona Brasov): Az első harmadban mindkét oldalon nagy gólszerzési lehetőségek voltak. A második harmadban azonban az Érsekújvár valami hihetetlenül jól játszott, jobban kezelték a korongot, ügyesebbek és gyorsabbak voltak, míg mi nagyon rosszul játszottunk. A harmadik harmadra vége volt a meccsnek, 4-0 után teljesen kontroll alatt tartották a mérkőzést. Próbálkoztunk mi is, de ma hiányzott belőlünk az erő.

Erste Liga, Érsekújvár, 1486 néző. Játékvezetők: Németh, Haszonits, Abonyi, Gangel.
Chovan: 100% (Krajcovic)
K
Polc: 90,6% (Fülöp)
Sucharda, Siska, Ruzicka, Dubec Marek, Uhnák
1
Wehrs, Bonar, Antal, Dumitru, Petres
Baron, Kowalczyk, Stefanka O., Uram, Frolík
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Zsók, Virág
Zajac, Pavesic, Podstavek, Weissmann, Caladi
3
Piszarenko, János, Péter R., Saluga, Gliga
Král, Hardi, Korytko
4
Péter Zs., Márton, Imecs, Bálint, Oprea
Ladislav Lubina
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 31:35 NZÁ Dubec Marek Uhnák Sucharda
2-0 34:52 NZÁ Frolík Stefanka O. Uram
3-0 35:29 NZÁ Podstavek Weissmann Caladi
4-0 36:56 NZÁ Stefanka O. Uram Zajac
5-0 49:48 NZÁ Korytko Siska Frolík
53 Kapura lövések száma 36
12 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum