Most, vagy most!

   

Nincs alkalmasabb tér és idő arra, hogy a Fehérvár egyszerre tegyen pontot több rossz szériájának a végére, mint ami vasárnap délután Ljubljanában kínálkozik. Nem lesz könnyű, de hát mi az ebben az életben?

Ismét nagyon fontos, akár sorsfordítónak is nevezhető meccs előtt áll az EBEL-ben a Sapa Fehérvár AV19. Ljubljanába utazik Marty Raymond csapata, történetesen az utolsó helyezetthez. De az elmúlt évek alatt megtanultuk, semmi nem számít, ha a szlovénokkal játszunk. Vertük mi őket, amikor a csúcson voltak, de kaptunk ki tőlük, amikor a padlón hevertek. Ütöttek ki minket megtizedelve a rájátszásban a legjobb szezonunk végén, és taszítottak minket a pokol közelébe tavaly december két fehérvári győzelmükkel. Onnantól fogva nem volt megállás a lejtőn. Egyszóval bőven van miért visszavágni, és a mostaninál jobb időzítés nem is lehetne erre.

A Ljubljana tökutolsó, 22 meccsen 5 pontot szerzett, igaz, mind az 5-öt hazai pályán. Könnyű meccsre azonban senki se számítson. Az Innsbruck és Linz elvérzett a szlovén fővárosban, és csak a Villach és a Znojmo tudott kettőnél több góllal nyerni, minden más nagyon megizzadt Ograjensekék otthonában.

AVSOLL

A Fehérvár számára nagyon fontos, hogyan sikerül ez a hónap, miként lesz úrrá a szakvezetés az eddigi legmélyebb hullámvölgy okozta nehézségeken. Háromszor játszunk a Ljubljanával, jön  a Graz, megyünk Innsbruckba és Dornbirnba. Ők elvileg a legkomolyabb ellenfeleink az alsó régióban, nagyon fontos minden ellenük szerzett pont. Csakhogy ellenük szokott a legkevésbé menni. Na de a múlt ebből a szempontból nem kötelez, itt az idő változtatni ezen. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy ha ezt a két hetet nem sikerül meghúzni, akkor az egyenes ági rájátszásba jutásról lemondhatunk, marad a középszakaszbeli reményág.

Rob Pallin, a Fehérvár másodedzője így látja a helyzetet: “A csapat védekezésén kell javítani, és meg kell akadályoznunk a korongvesztéseket a támadásaink során. Ezzel elkerülhetjük, hogy lekontrázzanak bennünket. Novemberben háromszor játszunk az Olimpijával, és a legjobb hatba kerüléshez három győzelemre lesz szükségünk ellenük. A szlovének minden bizonnyal mindent megpróbálna ellenünk, hogy elkerüljenek az utolsó helyről. De nekünk csak a győzelem számít. Gyors, okos, fizikai játékra lesz szükségünk ezeken a meccseken. A kulcsjátékosuk egyértelműen a kapus Jerry Kuhn, ő egyedül el tudja dönteni a mérkőzéseket.”

A magyar csapatban sok a hiányzó. Németh Attila kéz-, Varga Arnold orrtörés miatt nem áll rendelkezésre. Utóbbi játékos már jól érzi magát az eset után, szeretne már a jövő héten visszatérni a csapatba. Tokaji Viktor bokája gyógyul, de még nem játszhat, miként Ric Jackman dereka sem alkalmas jelenleg a sportolásra. A kapuban ezúttal Bálizs Bence kezd. Kiss Dániel egy meccs pihenés után az első sorba tér vissza Sertich párjaként, oda, ahonnan előbb Jackman, majd Varga esett ki. Ismét Reiter Attila lesz a hetedik bekk.

“A menetrend úgy akarta, hogy a Fehérvárral most találkozzunk először a szezonban, míg másokkal már háromszor is játszottunk – mondta Ivo Jan, az Olimpija vezetőedzője a hivatalos előzetesben. – Tudjuk, mire számíthatunk és mire készüljünk, hiszen a magyarok ellen játszottunk felkészülési meccset is. Rendkívül gyorsan váltanak védekezésből támadásba. A fiúknak 60 percen keresztül maximálisan kell koncentrálniuk, és a védekezésben nagyon figyelniük kell. Négy sorral akarunk játszani, nagy tempót diktálva.

A lebonyolítási rendszer minden csapatnak ad egy második esélyt a playoff elérésére. Így mi most már elsősorban a középszakaszra készülünk. Természetesen addig is akarunk még nyerni jó néhány meccset, hogy egy kis önbizalmat gyűjtsünk addigra. Megpróbálunk minden téren javulni, jelenleg a legnagyobb figyelmet az emberelőnyös és emberhátrányos játékra fordítjuk, hogy a középszakaszra versenyben tudjunk lenni a rájátszásért.

Nicholas Ross eltiltását tölti, Scott Howes pedig sérült, ők nem játszanak a Volán ellen. Ha Ross visszatér, stabilabb lesz a védekezésünk, Howes pedig a góljaival segíthet. Jó hír, hogy Hebar visszatér a betegsége után, a Medvescaktól érkezett MacAulay pedig most debütál a csapatban hazai pályán.”

Olimpija Ljubljana–Fehérvár 5-2

   

Nem sikerült megszerezni az első két pontot a megcélzott hatból, így már mindenéppen borul a Fehérvár terve, továbbra is mumus a Ljubljana.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen másfél perc elteltével vezetést szerzett az Olimpija a 21 éves Pesut révén. Hogy még keserűbb legyen a kezdés, hamarosan két perces pihenőt kapott Mihály Árpád, majd Sertich ellen ítéltek büntetőt, amely szerencsére kimaradt. Magára talált ezt követően a Volán, és ezt Yellow Horn egyenlítő találata is jelezte a 13. percben. Sajnos nem örülhettünk ennek túl sokáig, hiszen a 17.perc derekán az ugyancsak fiatal Verlic visszaállította a hazai vezetést.

Úgy látszik, az EBEL-ben is el tudják cserélni magukat a csapatok, hiszen az első 20 perc végén a Fehérvár, a követező elején pedig az Olimpija is elkövette ezt a hibát, egyikből sem sikerült gólt szerezniük a csapatoknak. Nem így a követező kiállításnál. A szlovénektől ültek ki a büntetőpadra, az előnyt pedig 45 másodperc alatt Andy Sertich használta ki. A Ljubljana volt aktívabb ebben a harmadban is, szerencsére ez gólokban nem mutatkozott meg, döntetlennel mentek a második pihenőre a csapatok.

Nem így a harmadik harmad elején, amelyet ismét sikerült elrontani, és a meccs elejéhez hasonlóan ismét a Verlic-Hebar-Music sor köszönt be Bálizsnak. Ezúttal egy perc sem telt el a szünet vége óta. Hiába küzdött a Fehérvár az egyenlítésért, nem jött össze, sőt, egy újabb szlovén fiatal, Ken Ograjensek révén az 53. percben már 2 gólosra nőtt a zöldek előnye. Az 58. percben aztán a kevés rutinos egyike, a betegsége után most visszatérő Hebar adta meg a kegyelemdöfést, a vége 5-2. Valamit nagyon tudnak Szlovéniában, vasárnap este a 20 éves Koblar, a 21éves Pesut, és az egyaránt 22-22 éves Verlic és Ograjensek összesen 4 gólt és 5 gólpasszt szorgoskodott össze.

EBEL, 996 néző. Játékvezetők: Falkner, Kalb, Widmann.
Kuhn: 94,1% (Sila)
K
Bálizs: 88,4% (Rajna)
MacAulay, LaPlante, Ulmer, Blackwater, Morency
1
Sertich, Kiss, Yellow Horn, Sarauer, Mihály
Erman, Dervaric, Verlic, Music, Hebar
2
Szirányi, Pozsgai, Benk, Naglich, Banham
Grahut, Groznik, Ograjensek, Pesut, Koblar
3
Hetényi, Orbán, Kovács, Sikorcin, Magosi
Ropret, Pesjak, Hocevar, Cepon
4
Reiter, Tóth, Nemes, Sárpátki
Ivo Jan
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:34 OLL Pesut Ograjensek Koblar
1-1 12:45 FHA Yellow Horn Mihály Orbán
2-1 16:38 OLL Verlic Music Hebar
2-2 30:13 FHA PP Sertich Sarauer Banham
3-2 40:51 OLL Verlic Music Hebar
4-2 52:17 OLL Ograjensek Koblar
5-2 57:26 OLL Hebar Pesut Verlic
43 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 12

Az Olimpija Ljubljana–Fehérvár góljai

   

5-2-re kapott ki a Fehérvár a szlovén fővárosban. A 7 gól az alábbi videón megtekinthető.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum