A listavezetőt fogadja az UTE

   

A MOL Liga pénteki játéknapján a jelenlegi első helyezett Brassóra a liga papíron legkönnyebb ellenfele vár.

Greg Lindqvist csapatának kulcsjátékosai pihenéssel töltötték a nemzetközi szünetet, a budapesti Négy Nemzet Tornán csak a fiatalabb játékosok vettek részt. Nem is kívánhatott volna magának a sereghajtónál jobb ellenfelet a svéd edző arra, hogy játékosai újra belerázódjanak a liga küzdelmeibe. Ez azonban visszafele is elsülhet, hiszen az UTE legutóbb a Fradi ellen bizonyította, hogy bárki ellen képes lehet meglepetést okozni, míg a Brassó szakvezetője éppen csapata teljesítményének egyenetlenségével volt leginkább elégedetlen a szezon eddigi részét értékelő interjújában. A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, ebből egyszer volt igazán meggyőző Bonarék teljesítménye, a legutóbbi brassói összecsapást 9-2-re nyerték. Újpesten eddig mindkét alkalommal öt gólt tudtak lőni, amire az UTE az első meccsen két, a másodikon három góllal válaszolt. Kulcskérdés lesz tehát, hogy sikerül-e Ancsin János tanítványainak minimálisra szorítani a védekezési hibák számát és kevés lőtt gólon tartani ellenfelüket.

utebraIMGP9508

Fotó: Rózsa Zoltán (UTE)

A győzelemre törekszik az UTE – áll a lila-fehérek előzetesében, ahol Ancsin János ezt mondja: “Jóllehet győznünk a szezonban eddig nem nagyon sikerült. Amint már azt sokszor elmondtam, 3-4 lőtt gól nélkül nem fogunk tudni meccseket nyerni. A helyzetkihasználásunkon a válogatott szünetben igyekeztünk javítani, remélem, hogy a gólszerző ütőinket megtaláltuk végre. Én magam is kíváncsian várom, hogy mire lesz képes a csapat. A szünetben szerencsére az összes sérült felépült, így teljes csapat áll rendelkezésemre. A csapathoz pedig egy tengerentúli játékos is csatlakozott, ő az elkövetkező három mérkőzésen próbajátékon vesz részt.”

“Jó lesz újra nekilátni a menetelésnek a ligában, bár a szünet is jól jött nekünk – mondja Greg Lindqvist a klub előzetesében. – A pihenő jót tett a csapatnak, minden sérültünk felépült, egyedül Josh Bonar nem, aki kisebb hátproblémái miatt nem tart velünk. Sokszor elmondtam már, idén minden mérkőzésen oda kell tennünk a csontot, ha pontokat akarunk szerezni. Így lesz ez péntek este Újpesten is. Papíron a túránk leggyengébb ellenfelei ők, de valahogy mindig megszenvedünk velük. Így azt hiszem, mindenki pontosan tudja, hogy nincs  miért félvállról vennünk őket. Természetesen győzni szeretnénk, mert minden pontra szükségünk van, de nem lesz könnyű dolgunk.”

UTE–Brassó 0-5

   

A brassóiak könnyedén növelték az előnyüket a tabella élén.

Az első harmad elején az UTE többet birtokolta a korongot, de egy brassói kontrából adódott a találkozó első nagy lehetősége. A folytatásban felváltva volt a korong mindkét kapu előtt, az újpestiek gyors támadásokkal operáltak, főleg távoli kísérletekkel próbálkoztak, míg a Brassó a kapu előtti területet uralta. Az UTE előtt komoly lehetőség adódott a játékrész vége felé, 41 másodpercen át kettős emberelőnyben is játszhattak, ám sem öt a három, sem öt a négy elleni játék során nem született gól. A harmad utolsó percében viszont vezetést szerzett a Brassó, Nagy Csaba kék vonalas lövése Pleszkán mamutjai között átcsorgott.

A második játékrész elején emberelőnybe került az UTE, ám három az egyben lekontrázta a lila-fehéreket a vendégcsapat, Wehrs pedig megszerezte a Brassó második gólját. A 29. percben a kiállítása után visszatérő Maklári Erik vezethette egy az egyben a korongot Polcra, ám a lehetőség kimaradt. A folytatásban is váltakozó volt a mezőnyjáték, hol itt, hol ott szorultak be a harmadban a csapatok, eleinte a Brassó többször szorította be az újpestieket, de később a hazaiak váltak kezdeményezőbbekké. Az UTE továbbra is hadilábon állt a helyzetkihasználással, de idővel már komolyabb gólhelyzetet sem tudtak kialakítani.

A harmadik harmadban két gyors brassói gól született, mindkét alkalommal átment a lövés Pleszkánon. A folytatásban a Brassó nem erőltette a játékot, ellaposodott a mérkőzés, az 58. percben egy távolabbi lövés ismét átjutott Pleszkánon. Az UTE kapusának nem volt szerencséje ezen a meccsen, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Ancsin János, UTE: “Az első két harmadban nem játszottunk rosszul, voltak helyzeteink, de nem tudtuk értékesíteni azokat. Aztán elment a mérkőzés, látszott, nem fogunk elég gólt lőni ma ahhoz, hogy fordítsunk. A Brassó jól uralta a kapuk előtti területeket, ezzel teremtett veszélyt a mi kapunk előtt és ezzel tartott bennünket távol az ő kapujuktól. Mégsem ilyen helyzetekből kaptuk a gólokat. Amíg nem vagyunk képesek gólt lőni, nem tudunk nyerni. Lehet ugyan beszélni az öt kapott gólról, de nulla lőtt góllal még senki nem tudott mérkőzést nyerni.”

Greg Lindqvist, Brassó: “Nem játszottunk jól, de megvan a három pont, és ez a legfontosabb. Két ennél nehezebb mérkőzés következik a túránkon, mostantól a követező feladatra kell koncentrálnunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 142 néző. Játékvezetők: Nagy, Mayer, Pálkövi, Vas.
Pleszkán: 82,8% (Hajek)
K
Polc: 100% (Fülöp)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Wehrs, Nagy Cs., Antal, Dumitru, Petres
Horváth, Bereczki, Kovács, Dömötör, Sweeney
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Zsók, Virág Csanád
Ványi, Sommer, Németh, Virág Csaba, Coleman
3
Piszarenko, János, Péter R., Saluga, Gliga
Vecaj, Szirányi, Fekti, Hamann
4
Márton, Oprea, Imecs, Bálint, Péter Zs.
Ancsin János, Baróti Zsolt
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:43 BRA Nagy Cs. Saluga
0-2 23:43 BRA SH Wehrs Péter R. Antal
0-3 41:04 BRA Saluga Antal Nagy Cs.
0-4 42:38 BRA Péter R. Gliga Piszarenko
0-5 57:15 BRA Saluga Antal Petres
26 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 14

Az UTE–Brassó képei

 
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum