A MOL Liga egyértelműen erősödött

 

Ez Gál Sándor, a HSC Csíkszereda vezetőedzőjének véleménye is, aki Greg Lindqvisthez hasonlóan az egyenletesebb teljesítményben látja a siker kulcsát.

A kiváló szeredai edzőt arról kérdeztük, mi a véleménye az idei MOL Ligáról, hogyan látja a HSC és a többi csapat helyzetét. A csapatok túl vannak az alapszakasz 40%-án, így van miért értékelni a magyar bázisú nemzetközi bajnokság eseményeit.

Hogyan értékeli csapata eddigi teljesítményét az idei MOL Ligában?

A szezon eddigi része felemásra sikerült számunkra, a teljesítményük eléggé hullámzó. Ezen dolgozunk a legtöbbet, hogy ezt a nagyon hullámzó görbét minél egyenesebbre dolgozzuk. Ez a hullámzás egyrészt a fiatalításnak, másrészt a sérüléshullámnak tudható be. Itt nem panaszkodni szeretnék, mert a fiatalok jól dolgoznak, mindent teljesítenek, amit kérünk tőlük. Viszont fiatalságukból adódóan gyakrabban hibáznak, amiből gólokat kapunk. A csapatépítésünk jó irányba halad, sérültjeink visszatértek, Tranca Dani kivételével. A fiatalok egyre több jégidőt harcolnak ki, és remélem, hogy a csapatunk rutinosabb fele is egyre többet fog tenni a siker érdekében.

Mi a véleménye az idei MOL Ligáról, kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek?

Az idei kiírásban nem lehet beszélni legnehezebb ellenfélről, vagy ellenfelekről. A jelenlegi első hat csapatból bárki bárkit bárhol és bármikor megverhet. Ráadásul, ha csak egyszer nem készülsz százszázalékosan az Újpest ellen, biztos, hogy pontot, akár pontokat veszítesz. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a liga erősebb lett a tavalyihoz képest. Ezt az is alátámasztja még, hogy egyre jobb játékosok igazolnak a liga csapataihoz.

Mik a további teendők, akár középtávon, s mit tettek a nemzetközi szünet alatt?

Ránk továbbra is nagyon sok munka vár, ha teljesíteni szeretnénk a célkitűzéseinket. Az említett görbét minél hamarabb ki kell simítsuk, meccseket kell nyerjünk, hogy ne szakadjunk le a rájátszást érő helyekről. Ennek megfelelően dolgoztunk az elmúlt héten.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum