Stamkost kedd reggel műtik

   

Gyászos hétfő: Stamkos mellett Sami Salót is elvesztette a Tampa Bay.

A kapuvassal történt szerencsétlen találkozás után pár órával a bostoni orvosi stáb, konzultálva a Tampa Bay Lightning orvosaival, arra a döntésre jutott, hogy az NHL egyik legjobb formában lévő csatárának eltört sípcsontja műtéti beavatkozást igényel. Steve Yzerman, a Tampa alelnöke és general managere elmondta, a műtétet kedden reggel hajtják végre, a döntésben a legfontosabb szempont egyértelműen a játékos hosszú távú érdekei, a minél teljesebb felépülés voltak.

Szakértők szerint a hasonló jellegű sérülésekből 6-9 hónap alatt lehet felépülni, de ez széles skálán mozog, ugyanis nem ritka a 4-6 hónapos kihagyás sem. Öröm az ürömben, hogy az első jelentések szerint a játékos csonttörése nem a komplikáltabb esetek közül való. Az orvostudomány produkált csodákat az elmúlt évtizedekben ? gondoljunk csak például a labdarúgó David Beckham talpcsonttörésére ?, így Stamkos olimpiai részvételét a jelenleg becsült 4-6 hónapos gyógyulási  határidő ellenére sem kell egyelőre 100%-ig kizárni.

Sami Salo, Steven Stamkos

Mindössze egy mérkőzést játszottak a tengerentúlon hétfőn, ám azt Steven Stamkos súlyos sérülése árnyékolta be. Stamkos kiválása után a floridai gárdának az eredmény teljesen másodlagos lett, fejben teljesen szétestek és centerük elvesztése után néhány perccel húsz másodperc alatt kétszer is kapituláltak. Patrice Bergeron és Daniel Paille találata után a Lightning a legjobb védőjét, Sami Salót is elvesztette, teljes gyászba borítva a csapatot és szurkolóit. A sajnálatos sérülések mellet teljesen eltörpült Iginla üres kapus találta és Tuuka Rask szezonbeli második hibátlan teljesítménye.

Boston?Tampa Bay 3-0 (videó)
G.: Bergeron, Paille, Iginla ill. ?

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum