Tolonganak a 2022-es téli olimpáért

 

Hét helyszín is pályázhat a 9 év múlva esedékes esemény megrendezésére. München meglepetésre feladta, a bajor emberek nem akarnak dugókat.

Míg a 2018-as téli olimpiára csak három város kandidált, Pjongcsang München és Annecy előtt lett befutó, addig a négy évvel későbbi rendezése iránt jelentősen megnőtt az érdeklődés. Stockholm valószínűleg e héten adja be jelentkezését, de szó van arról, hogy Szófia is elindul a versenyben. Jelenleg hivatalosan öt város jelentkezett, a kazah Almati, Oslo, Peking, Krakkó és Lviv.

Közülük a legerősebb pályázónak Oslót tartják a szakemberek, de egy esetleges stockholmi pályázat jelentősen gyengíthet a norvég főváros pozícióin. Peking szintén esélyesnek tűnik, hiszen ott gyakorlatilag készen áll az infrastruktúra, amely mindössze 40 perc vonatútra található a várostól. A lengyel-szlovák közös rendezés elsődleges helyszíne Krakkó lenne, mellette a Magas-Tátrában található szlovákiai Jasna lenne a másik fő helyszín. Velük új területeket hódíthatna meg a NOB, ennek azonban nyilvánvalóan megvannak az árnyoldalai is.

Oslo olimpia

Szófia esélyeit növelheti, hogy már az 1994-es téli olimpiára is nagyon tetszetős csomaggal állt elő, ám akkor a NOB leszavazta, mert Albertville-lel a franciákat kellett kompenzálni, amiért Párizs korábban alulmaradt a nemzetközi szervezet akkori elnökének szülőhazájával, Spanyolországgal szemben, így 1992-ben nem a francia főváros, hanem Barcelona rendezhetett nyári olimpiát.

Lviv jelentkezését ezzel szemben nem tartják különösen vonzónak, bár maga a pályázat és az ukrán olimpiai bizottság is úgy fogalmaz, hogy a jelentkezés tökéletesen illeszkedne a város hosszútávú fejlesztési stratégiájába. Ez azért feltehetően indoknak kevés lesz.

Érdekesség, hogy a 2018-as játékokra jelentkező München kénytelen volt visszalépni, miután a helyi népszavazáson nem sikerült megszerezni az emberek támogatását a projekthez, mivel a helyi lakosság nem kért a jelentős forgalommal járó eseményből.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum