Hiányzott a kék vonal tisztelete

 

Állandó szakértőnk, Marton Tibor elemezte a magyar?ukrán mérkőzést.

Olyan mérkőzés után, amelyet 1-0-ra elveszítünk, azt gondolhatjuk, hogy alapvetően a támadásbefejezéseinkkel van a gond. Ez részben igaz. De az Ukrajnával játszott meccsen a fő gond inkább a semleges harmaddal volt. Ha a semleges harmadban gyorsak vagyunk, akkor több gólszerzési lehetőségünk van, ha korongokat vesztünk ott, akkor az ellenfelünk tud többet létszámfölényben támadni. A semleges harmad olyan, mint egy autópálya: nagy a forgalom, és ha keresztbe vagy lassan próbálsz átmenni, akkor elütnek.

Vasárnap meglehetősen lassúak és körülményesek voltunk a semleges harmadban, sok volt a felesleges ? és sokszor pontatlan ? passz, sok volt a csel. Így sokszor korongot vesztettünk itt, ezért az ukránok úgy jutottak támadási lehetőséghez, hogy nem kellett keményen megharcolniuk a korongért, hanem mi adtuk oda nekik.

A semleges harmadban és a támadásainkban a másik nagy probléma a támadó kék vonal “tisztelete” jelentette. Vagyis az, hogy nem tiszteltük a kék vonalat. Alapszabály, hogy a kék vonalak környékén soha nem veszítünk korongot. Ha nem tudjuk bevinni, akkor be kell lőni. Mert ha belőttük, elég jó eséllyel tudjuk visszaszerezni, amikor nagy sebességgel támadjuk a védő játékost. De legrosszabb esetben is legalább fel bírunk készülni az ellenfél támadásra.

Ha a kéknél korongot vesztünk, az egy jó lehetőség az ellenfélnek a létszámfölényes támadásra. Vasárnap kicsit olyan érzésem volt, mintha a csatáraink szégyennek érezték volna bedobálni a korongot, a kék előtt erőltettünk még egy cselt, még egy passzt.

Az ukrán csapatot fegyelmezettebbnek találtam a játék minden elemében, számomra jobban kivehető volt, milyen korongkihozatalt szeretnének játszani. Fegyelmezetten védekeztek és ebből a fegyelmezett védekezésből gyorsan alakítottak ki támadást, gólhelyzetet. Vendégeink játéka a Cortina-időkre emlékeztetett.

A háromnapos tornán kiderült, kapusposzton rendben vagyunk, a védekezésünk rendben van ? félreértés ne essék, itt a csatárok védőmunkájára is gondolok. Amikor bevittük és bent tartjuk a támadó harmadban a korongot, kreatív, jó játékra vagyunk képesek. Viszont az emberelőnyös játékunk hatékonyságán és a helyzetkihasználásunkon még javítani kell.

Hét újoncot avattunk, ez örömteli. Többen közülük szépen megállták a helyüket, látható, már egy kicsit mélyebb a merítési lehetőségünk, mint néhány éve volt, és azt gondolom, ez évről évre mélyebb lesz.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum