A finnek nyerték a Karjala-kupát

 

A Deutschland Cup pedig a Team USA diadalát hozta.

Az EHT második állomásának utolsó körében az oroszok a csehekkel csaptak össze. A mérkőzésen két gól született, a harmadik harmad elején 34 másodperc alatt két gólt is lőtt Oroszország, Alekszandr Popov és Mihail Varnakov is betalált Jakub Kovár kapujába, így az oroszok 2-0-ra diadalmaskodtak, Alekszandr Jerjomenko mind a 23 cseh lövést védte, így a tavalyi Karjala-kupa győztese, a cseh válogatott pont nélkül zárta a tornát.

A finneknek a rendes játékidős vereségen kívül bármi elég lett volna a tornagyőzelemhez. A svédek vezetést szereztek Par Arlbrandt révén, majd Linus Klasen kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A mérkőzés második felében viszont Jere Karalahti szépített, Niklas Hagman pedig egyenlített, így hosszabbításra került sor, tehát a ráadásban már biztos tornagyőztesként léptek jégre a finnek. A ráadásban Sebastian Erixon döntött, Svédország 3-2-re nyert, de csak a torna harmadik helyén végzett.

A Karjala-kupa végeredménye:
1. Finnország 7 pont
2. Oroszország 6 pont
3. Svédország 5 pont
4. Csehország 0 pont

Az Euro Hockey Tour állás két kör után:
1. Finnország 16 pont
2. Oroszország 9 pont
3. Svédország 8 pont
4. Csehország 3 pont

Németországban a Deutschland Cup délutáni meccsén Szlovákia Svájccal találkozott. A svájciak részéről Kevin RomyEtienne Froidevaux és Roman Wick is betalált Jan Laco kapujába, Daniel Manzato viszont mind a 26 szlovák lövést védte, így Svájc 3-0-ra nyert.

Az első helyről döntő Team USA?Németország összecsapás sok izgalmat és tizenegy gólt hozott. A 20. másodpercben megszerezték a vezetést a németek Patrick Hager góljával, majd három perccel később Michael Wolf  kétgólosra növelte az előnyt, de még az első harmadban szépítettek az amerikaiak Jeremy Dehner találatával. A második játékrészben potyogtak a gólok, Wolf révén visszaállt a kétgólos különbség, de Grant Lewis felzárkóztatott, Peter Mueller egyenlített. Marcus Kink emberhátrányban újra vezetéshez juttatta a németeket, Chad Kolarik egalizált, Peter MacArthur góljával pedig először vezetett a Team USA. A záró húsz percben Steve Moses és Philip McRae is betalált Dimitri Patzold kapujába, így az amerikaiak 7-4-re diadalmaskodtak és megnyerték a Deutschland Cupot. Derek Ryan 0 ponttal zárt, ?1-gyel.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum