A franciák nyerték az innsbrucki tornát

 

Az osztrákok a harmadik, a szlovének a negyedik helyen végeztek. A finnek ötödik EHT-meccsüket is megnyerték.

Az EHT keretein belül megrendezett Karjala-kupa délutáni meccsén a svédek az oroszokkal csaptak össze. Már a második percben vezetést szerzett Oroszország Artyemij Panarin góljával, majd az előnyt a 11. percben Enver Liszin megduplázta. A folytatásban az Admiral támadója lőtt még egy gólt és adott egy gólpasszt is Jegor Averinnek, rajtuk kívül Ilja Nyikulin szerzett még gólt, így David Rautio öt kapott góllal és 78%-os védési hatékonysággal mutatkozott be a világbajnoki címvédőnél. Svéd részről Oscar Möller és David Ullström talált be Alekszandr Jerjomenko kapujába, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

Az esti találkozón a házigazda finnek a csütörtökön hat gólt kapó csehekkel játszottak. A vendégeken viszont nem látszódott a két nappal korábbi nagy vereség, Jakub Petruzalek és Jan Kovár góljaival 2-0-ra vezettek a 23. percben. Jakub Kovár a 37. percig tudta kapott gól nélkül tartani a kapuját, ekkor Petri Kontiola talált be a kapujába, majd a harmadik harmadban előbb Mika Pyörala egyenlített, Jori Lehtera pedig fordított, így Finnország 3-2-re nyert, így idei ötödik EHT-meccsén is győztesen hagyta el a jeget.

Innsbruckban a szlovének a franciák ellen léptek jégre. A mérkőzés hőse Damien Fleury volt, a francia támadó mesterhármast szerzett, betalált emberelőnyben, emberhátrányban és öt az öt elleni játék során is. Rajta kívül Charles Bertrand és Brian Henderson talált be Andrej Hocevar kapujába, míg szlovén részről Rok Ticar és Bostjan Golicic volt eredményes, Franciaország 5-2-es győzelmet aratott.

Az esti meccsen osztrákok a fehéroroszokkal csaptak össze. A másik világbajnoki ellenfelünk is kikapott, René Swette három gólt kapott, míg az osztrákok mind a 33 lövését védte Vitalij Koval, így Fehéroroszország 3-0-ra nyert. A torna első helyén Franciaország végzett 8 ponttal, Fehéroroszország a második 4 ponttal, míg Ausztria az egymás elleni eredménnyel előzte meg Szlovéniát.

A Deutschland Cup délutáni találkozóján a németek 2-0-ra legyőzték Szlovákiát, pedig ötperces emberelőnyben is játszhatott északi szomszédunk, az első gólt szerző Michael Wolf a 14. percben 5+véglegest kapott, ám Dennis Endras shutoutnak örülhetett, a másik német gólt a frissen honosított Daryl Boyle szerezte.

A másik müncheni meccs több izgalmat hozott. A Team USA Jeremy Dehner vezetést szerzett a 11. percben, ám még az első harmadban fordított Svájc Juraj Simek és Julien Sprunger góljaival. A második húsz percben egy-egy gól esett, Reto Schappi és Tim Stapleton voltak eredményesek. A 45. percben Simek második góljával 4-2-re vezettek a svájciak, a folytatásban viszont Clay Wilson szépített, Stapleton egyenlített, Steve Moses pedig másfél perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt, a Team USA 5-4-es győzelmet aratott.

Norvégiában a pénteki 4-3-as dán siker után újabb vendéggyőzelem született. A dánok az első harmadban három gólt lőttek, Morten Madsen kétszer, Jesper Jensen egyszer talált be Lars Haugen kapujába. Hazai részről a második húsz percben Jonas Holös és Fredrik Lystad Jacobsen lőtt gólt Simon Nielsennek, azon kívül viszont 38-szor védett a dán kapus, így a vendégek 3-2-re diadalmaskodtak.

Lettország pénteken és szombaton összecsapott az orosz B válogatottal. Előbbi alkalommal 4-1-re nyertek a lettek, egy nappal később viszont 4-3-ra büntetőkkel az oroszok Nyikita Filatov két góljának és győztes büntetőjének köszönhetően. Ted Nolan számára a legnagyobb kérdés a kapusposzt lehet, ugyanis az első számú kapus, Edgars Masalskis jelenleg csapat nélkül áll, Maris Jucers pedig nem véd a KHL-ben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum